• شنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401012715378
  • خبرنگار : 50454

کتاب خوب بخوانیم...

کتاب خوب بخوانیم...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری امروزه رمان و ادبیات داستانی دارای طرفداران بسیاری است که شاید بخش زیادی از این افراد را نوجوانان و جوانان تشکیل دهند و این موضوع نیز نقش بالایی در پر کردن صحیح اوقات فراغت این نسل دارد اما ترویج ادبیات داستانی و رمان‌ها زمانی مشکل‌ساز می‌شود که خواننده را از دنیای واقعی دور کرده و یک تصویر تخیلی از روابط عاطفی و انسانی برای او ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، امروزه کتابفروشی‌ها مملو است از آثار و رمان‌های زرد که اغلب نیز خارجی هستند، با توجه به گسترش فضای مجازی می‌توانیم شاهد تبلیغ و ترویج گسترده این آثار در فضای مجازی نیز باشیم آثاری که گاه نویسنده تنها با هدف کسب درآمد اقدام به نگارش آن‌ها کرده است و توجه چندانی به آثار آن‌ها بر ذهن نسل جوان ندارند و یا به دلیل تفاوت فرهنگی ذهن نوجوانان و جوانان ایرانی را درگیر برخی تصویرهای خیالی کرده و او را از مسیر صحیح روابط انسانی و عاطفی دور می‌کنند.

در این میان نقش آثار هنری و ادبیات داستانی داخلی بسیار پر اهمیت می‌شود چرا که می‌توان با تولید آثار فاخر در این حوزه، ترویج و توزیع صحیح آن‌ها نسل جوان را از مطالعه آثار زرد خارجی دور و بسیاری از ارزش‌ها را در غالب داستانی جذاب برای آن‌ها بیان و نهادینه کرد.

لزوم سلیقه‌سازی در نسل جوان برای مطالعه آثار امیدبخش

احسان قائدی، رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص دلایل فراوانی رمان‌های خارجی در بازار کتاب و استقبال جوانان از این آثار، اظهار کرد: در حوزه کتاب و آثار هنری یک حلقه و زنجیره وجود دارد که شامل تولید، توزیع و ترویج است و هرکدام از این موارد حذف شود نتایج زیانباری به همراه دارد درحال حاضر نیز در حوزه کتاب‌های داخلی آثار بسیار فاخری وجود دارد اما متاسفانه ترویج و توزیع مناسب این آثار انجام نمی‌شود.

وی افزود: رمان "مردهای مرز شرقی" نوشته سجاد خالقی، "برشکن" اثر حمید علیدوستی و... آثار ارزشمندی هستند که تولید شده و موفق به کسب جوایز نفیس نیز شده‌اند اما تبلیغ و ترویج این آثار به درستی انجام نشده و متاسفانه بستر مناسبی نیز برای ترویج آن‌ها وجود ندارد درصورتی که رمان‌های خارجی که بسیاری از آن‌ها نیز جزو آثار زرد محسوب می‌شوند و بیانگر عشق‌های مثلثی و سایر موضوعات نامناسب هستند ترویج و توزیع بالایی دارند.

قائدی ادامه داد: نبود یک نظام مناسب برای توزیع آثار منتخب داخلی و آثاری که در حوزه هنری تولید می‌شود تاثیر بالایی در شناخته نشدن آن‌ها دارد همچنین متاسفانه ترویج و تبلیغ این آثار نیز به خوبی انجام نمی‌شود بنابراین زمانی که دو موضوع مهم ترویج و توزیع به درستی دنبال نشود آثار هنری نفیس داخلی که دارای ارزش مطالعه هستند گم شده و مورد استفاده افراد و به ویژه نسل جوان قرار نمی‌گیرند.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری درخصوص دلیل تنوع پایین در تولیدات هنری داخلی، عنوان کرد: حمایت نشدن نویسندگان یکی از مهم‌ترین دلایل در این حوزه است چرا که برای نگارش یک رمان شاخص بین یک تا سه سال زمان لازم است همچنین نویسنده یک رمان پس از اتمام داستان خود برای آغاز کتاب و داستان بعدی نیازمند یک فرصت کوتاه برای دور شدن از فضای رمان اولیه است اما زمانی که استقبال خوبی از رمان این نویسنده صورت نگیرد و یا نویسنده شاهد هیچگونه حمایتی نباشد میزان و تنوع تولیدات او کاهش پیدا می‌کند بنابراین لازم است از نویسندگان داخلی و به ویژه جوانان یک حمایت ویژه انجام شود و در این صورت شور و اشتیاق مورد نیاز برای تولیدات متنوع در نویسنده ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تنها راه استقبال جوانان از یک رمان و کتاب ترویج صحیح آن است، اضافه کرد: ترویج سینه به سینه و یا چهره به چهره این آثار تاثیر بالایی در گسترش و نشر آن‌ها دارد که در این زمینه نیز جذابیت اثر هنری موثر است اما درخصوص جذابیت آثار هنری نیز نمی‌توان به سمت سلایق نسل جوان حرکت کرد بلکه باید برای این نسل سلیقه‌سازی انجام شود چرا که با این کار می‌توان جوانان را به سمت مطالعه آثار قابل اتکا، مثبت، انگیزه بخش و جریان‌ساز هدایت کرد.

قائدی تصریح کرد: ممکن است برخی از جوانان علاقه‌مند به مطالعه رمان با محتوای زرد و موضوعات عشق‌های مثلثی، خیانت و... باشند بنابراین به دلیل وجود این سلیقه در برخی افراد نویسندگان داخلی نمی‌توانند به سمت تولید آثاری با این محتوا حرکت کنند بلکه باید با تولید آثار شاخص سلیقه این افراد را تحت تاثیر قرار داده و آن را دچار تغییر کنند.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: جذابیت در بسیاری از رمان‌های ایرانی قابل مشاهده است برای مثال در حوزه ادبیات دفاع مقدس کارهایی وجود دارد که به چاپ صدم می‌رسند و این یعنی این آثار مورد استقبال اقشار مختلف جامعه و جوانان قرار گرفته‌اند.

وی بیان کرد: در حوزه هنری چهارمحال و بختیاری برنامه‌ریزی لازم برای راه‌اندازی خانه داستان انجام شده است و تمامی نویسندگان استان به ویژه جوانان نوقلم می‌توانند با استفاده از این ظرفیت داستان‌های خود را ارائه کنند همچنین در این خانه برای نویسندگان نوقلم کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود و آثار ممتاز پس از جمع‌آوری به چاپ خواهند رسید و به این صورت سعی می‌شود آثار نویسندگان موجود در استان دیده شوند که در این راستا از ظرفیت رسانه‌ها نیز استفاده خواهد شد و فضای ترویجی مناسبی ایجاد می‌شود.

قائدی با اشاره به لزوم تربیت نسل جدید نویسندگان، خاطرنشان کرد: در این صورت می‌توان به سمت تولید آثار امیدبخش و ارزشمند که بیانگر دغدغه نسل جوان هستند حرکت کرد و این موضوع در حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با جدیت دنبال خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha