• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404062313627
  • خبرنگار : 71654

از «خلبانی» تا «زندگی در مریخ»؛ با لارا ماری آشنا شوید

از «خلبانی» تا «زندگی در مریخ»؛ با لارا ماری آشنا شوید

لارا ماری (Laura Marie) یکی از ۶ داوطلب تحقیقاتی است که در حال آماده شدن برای گذراندن ۳۷۸ روز در داخل شبیه‌ساز مریخی ناسا در هیوستون است.

به گزارش ایسنا، این آزمایش شبیه به یک نمایش پخش زنده به نظر می‌رسد. چهار غریبه را بردارید، آن‌ها را برای بیش از یک سال در یک زیستگاه مریخی چاپ‌ سه‌بعدی شده منزوی نگه دارید و تماشا کنید که چگونه آنها با خرابی‌های تجهیزات، تاخیرهای ارتباطی و تلاش برای پرورش سبزیجات دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اما در واقع، این یک شبیه‌سازی علمی است و برای اولین بار یک خلبان بریتانیایی در میان کسانی است که برای این مأموریت آموزش می‌بینند.

به نقل از گاردین، لارا ماری، که در بریتانیا متولد شده و اکنون خلبان یک شرکت هواپیمایی منطقه‌ای در آمریکا است، از میان حدود ۸۰۰۰ متقاضی انتخاب شد تا یکی از ۶ داوطلب تحقیقاتی باشد که آماده می‌شوند ۳۷۸ روز را در داخل زیستگاه «مارس‌ دون آلفا» به مساحت ۱۵۸ متر مربع (۱۷۰۰ فوت مربع) در مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون بگذرانند.

ماری به گاردین گفته است: این یک فرصت فوق‌العاده بزرگ است و سپس این‌که تا اینجا بیایی و در انتخاب نهایی خدمه باشی و خیلی خیلی زود راهی تمرین شوی، واقعا هیجان‌انگیز است.

در حالی که چهار عضو اصلی راس الدر، الن الیس، متیو مونتگومری و جیمز اسپایسر قرار است در روز ۱۹ اکتبر وارد شبیه‌سازی شوند، ماری که مدرک کارشناسی در فلسفه و کارشناسی ارشد در هوانوردی دارد یکی از دو شرکت‌کننده «ذخیره» است که آماده‌اند در صورت انصراف یکی از آنها وارد عمل شوند.

ماری می‌گوید: من طرز فکری مشابه سایرین دارم یعنی این‌که قرار است ۳۷۸ روز ماموریتم به طول بیانجامد.

این دومین ماموریت از سه ماموریت شبیه‌سازی سلامتی و عملکرد خدمه در اکتشافات است، و این تجربه طراحی شده تا به آگاهی‌بخشی برای مأموریت‌های سرنشین‌دار به خود سیاره مریخ کمک کند. ایده این است که شبیه‌سازی‌ها امکان گردآوری داده‌های مربوط به سلامت جسمی، روان‌شناسی و عملکرد انسان‌ها را در چنین تلاشی فراهم می‌کنند؛ ناسا می‌گوید این می‌تواند در ارزیابی سیستم غذایی فضایی آن نیز مفید باشد.

مشابه ماموریت نخست، خدمه جدید به پرورش محصولات، انجام عملیات رباتیک و اجرای پیاده‌روی‌های شبیه‌سازی‌شده مریخ خواهند پرداخت، همچنین آزمایش فناوری‌هایی که برای استفاده در مریخ طراحی شده‌اند و فعالیت‌های دیگر.

ماری می‌گوید: با علم، شما نمی‌توانید فقط یک بار کاری انجام دهید.

ماری، که در دوون بزرگ شد و در سال ۲۰۱۶ به آمریکا مهاجرت کرد، گفت پس از شنیدن درباره نخستین ماموریت تصمیم گرفت که درخواست بدهد. او گفت: من همیشه به‌طور حرفه‌ای علاقه داشتم که به نوعی با ناسا کار کنم. بنابراین همه چیز جور شد. من آن فرصت را دیدم و برایش اقدام کردم.

با این حال، در حالی که نخستین ماموریت در تابستان ۲۰۲۴ پایان یافت، ماری با خدمه درگیر در آن صحبت نکرده است، زیرا معتقد است بهتر است داده‌ها تحت تاثیر تجربه‌های دیگران قرار نگیرند.

در حالی که تمرین قرار است هفته آینده در مرکز فضایی جانسون آغاز شود، ماری گفت او و سایر اعضای تیم از قبل به‌عنوان بخشی از فرایند انتخاب سختگیرانه و طولانی وقت خود را با هم گذرانده‌اند.

اما این ماموریت همچنان می‌تواند چالش‌هایی به همراه داشته باشد. ماری می‌گوید: من خیلی طبیعت‌دوست هستم. وقت زیادی را بیرون می‌گذرانم. او افزود نبودن حس‌هایی مانند وزش باد در موها یا بوی چمن می‌تواند سخت باشد.

چالش مهم دیگر، تاخیرهای ارتباطی خواهد بود که قرار است تقلیدی از تاخیرهایی باشد که فضانوردان در مریخ هنگام تماس با زمین تجربه می‌کنند.

ماری گفت: هیچ گفتگوی زنده‌ای با بخش کنترل ماموریت وجود ندارد. او یادآور شد که حتی در ایستگاه فضایی بین‌المللی هم فضانوردان می‌توانند با زمین در لحظه در تماس باشند.

اما زمان استراحت هم وجود خواهد داشت، و ماری فاش کرد که قصد دارد یک مکعب روبیک با خود ببرد. او گفت: من فقط نمی‌خواهم یاد بگیرم چطور حلش کنم. می‌خواهم یک رکورد بشکنم.

در حالی که ماموریت جدید تنها شبیه‌سازی منظره مریخ است، ماری گفت که اگر فرصتی برای رفتن به خود سیاره سرخ وجود داشته باشد، بلافاصله می‌پذیرد. در واقع ناسا در حال توسعه فناوری‌هایی است که امکان انجام ماموریت‌های سرنشین‌دار به مریخ در دهه ۲۰۳۰ را فراهم می‌سازد.

ماری می‌گوید: صد درصد آن صندلی را در آن سفر می‌گیرم اگر روزی به من پیشنهاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha