• دوشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401012917427
  • خبرنگار : 71589

ابرموشک ماه از سکوی پرتاب پایین آورده شد!

ابرموشک ماه از سکوی پرتاب پایین آورده شد!

ناسا ابرموشک ماه موسوم به "سامانه پرتاب فضایی"(SLS) را که قرار است بشر را بار دیگر به کره ماه برساند، پس از چند شکست در تلاش برای سوخت‌گیری، از سکوی پرتاب پایین آورد و اکنون مشخص نیست که ناسا چه زمانی "تمرین لباس خیس" را از سر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم گرفته است که ابرموشک ماه خود را از سکوی پرتاب جدا کند و به مرکز پردازش بازگرداند تا برخی از مشکلات مشخص شده در آزمایش‌های اخیر موسوم به "تمرین لباس خیس" را برطرف کند.

"تمرین لباس خیس" مجموعه‌ای از آزمایشات کلیدی است که برای نشان دادن اینکه موشک "سامانه پرتاب فضایی"(SLS)، فضاپیمای "اوریون" و زیرساخت‌های مرتبط با آنها آماده هستند، از اول آوریل در سکوی پرتاب "Pad 39B" در مرکز فضایی "کندی" ناسا در فلوریدا آغاز شد.

قرار بود همه چیز در حدود ۴۸ ساعت با بارگیری هیدروژن مایع و پیشرانه‌های اکسیژن مایع در موشک SLS و اجرای چندین شبیه‌سازی شمارش معکوس پرتاب به پایان برسد، اما اعضای تیم "آرتمیس ۱" در این آزمایشات با مشکلات متعددی مواجه شدند که این مراحل را به تعویق انداخت.

اکنون به نظر می‌رسد در نهایت، فعلا این آزمایشات را کنار گذاشته‌اند تا مأموریت "Ax-1" که چهار فضانورد خصوصی را در تاریخ ۸ آوریل به ایستگاه فضایی بین المللی برده است، به زمین بازگردد.

آزمایش "تمرین لباس خیس"، تمرینی برای موشک "سامانه پرتاب فضایی" ناسا است که قرار است ماموریت بدون خدمه "آرتمیس ۱" ناسا به ماه را به انجام برساند. در این آزمایش بسیاری از مهم‌ترین فعالیت‌های پیش از پرتاب موشک ناسا تمرین خواهند شد.

ماموریت آرتمیس، سه بخش دارد. "آرتمیس ۱" بدون خدمه به سمت ماه رهسپار می‌شود و پس از آن "آرتمیس ۲" فضانوردان را به نزدیکی ماه می‌برد و در نهایت "آرتمیس ۳" فضانوردان را بر ماه فرود خواهد آورد.  

"تمرین لباس خیس" در روز اول آوریل در سکوی پرتاب 39B مرکز فضایی کندی در فلوریدا آغاز شد و قرار بود ۴۸ ساعت بعد به پایان برسد، اما بروز چندین مشکل فنی این فرآیند را متوقف کرد و به تعویق انداخت. در نهایت این آزمایش به زمانی پس از ماموریت "Ax-1" موکول شد. در این ماموریت چهار فضانورد خصوصی برای اقامتی ۸ روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند.

مسئولان ماموریت "آرتمیس ۱" تصمیم گرفتند که این آزمایش را روز ۱۱ آوریل از سر بگیرند، اما مشکلی در دریچه چک کننده هلیم در برج پرتاب متحرک این موشک رخ داد. از هلیم برای پاکسازی خطوط سوخت پیش از آغاز سوخت‌رسانی استفاده می‌شود و مشکل در دریچه بر حفظ فشار گاز مورد نظر در موتور RL10 و بخش بالایی موشک "سامانه پرتاب فضایی" اثر گذاشت.

تیم "آرتمیس ۱" تصمیم گرفتند که این آزمایش را روز سه‌شنبه، ۱۲ آوریل به انجام برسانند، اما آن روز نیز لغو شد.

در نهایت قرار بود فرآیند سوخت‌گیری روز پنجشنبه (۱۴ آوریل) انجام شود و همراه با آن چندین شمارش معکوس و سایر اقدامات کلیدی شامل یک آزمایش پرتاب شبیه‌سازی شده انجام شود و سپس مخازن خالی شوند، اما اعضای تیم "آرتمیس ۱" نشت هیدروژن مایع(LH2) همراه با اکسیژن مایع (LOX) را در یکی از دو پیشرانه SLS در حین عملیات سوخت‌رسانی شناسایی کردند که این امر موجب توقف فعالیت‌های سوخت‌رسانی و همچنین سایر موارد آزمایش کلیدی "تمرین لباس خیس" شد.

اما فعلا خبری از این آزمایش نخواهد بود، چرا که تیم عملیات تصمیم گرفته است که موشک SLS را از روی سکوی پرتاب پیاده کند و به ساختمان مونتاژ بازگرداند تا دریچه معیوب شناسایی‌شده را تعویض کند و نشتی را برطرف کند.

مقامات ناسا می‌گویند: در این مدت، آژانس همچنین برنامه‌ها و گزینه‌هایی را برای سنجش عملیات بارگیری پیشرانه قبل از پرتاب بررسی خواهد کرد.

ناسا به زودی درباره تصمیم و برنامه‌های آینده خود اطلاعات بیشتری منتشر خواهد کرد و امشب ساعت ۲۳:۳۰ به وقت ایران، یک کنفرانس مطبوعاتی را در مورد ماموریت "آرتمیس ۱" برگزار خواهد کرد که پخش زنده می‌شود. این احتمال مطرح شده است که "تمرین لباس خیس" روز پنجشنبه این هفته(۲۱ آوریل) از سر گرفته شود.

همانطور که اشاره شد، "آرتمیس ۱" یک کپسول بدون سرنشین را به سفری تقریباً یک ماهه به مدار ماه خواهد فرستاد. ناسا امیدوار است این ماموریت را تابستان امسال آغاز کند، اما تا زمانی که "تمرین لباس خیس" انجام نشود و تیم‌ها داده‌های حاصل را تجزیه و تحلیل نکنند، تاریخ رسمی برای آغاز این ماموریت تعیین نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha