• سه‌شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401042114368
  • خبرنگار : 71654

به عصر جدید اخترشناسی خوش آمدید!

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

انتشار اولین تصویر رسمی و تمام رنگی از تلسکوپ فضایی جیمز وب بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های سراسر جهان به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، بامداد امروز(سه‌شنبه/۲۱ تیرماه) اولین تصویر اصلی و تمام‌رنگی تلسکوپ فضایی جیمزوب طی رویدادی در کاخ سفید توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا منتشر شد. مردم سراسر جهان برای مدتی طولانی در انتظار تماشای اولین تصاویر این تلسکوپ قدرتمند بوده‌اند و رونمایی از این تصویر که به گفته‌ی بیل نلسون رئیس ناسا، عمیق‌ترین تصویر ثبت شده از جهان تاکنون است، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته است.

ناسا این تصویر را کمی بعد از پخش زنده در وب‌سایت خود منتشر کرد و توضیح داد که این خوشه کهکشانی که SMACS ۰۷۲۳ نام دارد، اولین تصویر میدان عمیق تلسکوپ فضایی جیمز وب است.  

خبرگزاری سی‌ان‌ان (CNN) این خبر را پوشش داد و نوشت: رئیس جمهور بایدن از اولین تصویر خیره کننده تلسکوپ فضایی جیمز وب رونمایی می‌کند. این رسانه آمریکایی جیمز وب را تغییر دهنده‌ی نگرش بشر به جهان خواند و بیان کرد که برخی از خوشه‌های ستاره‌ای و کهکشان‌های دور در این تصویر پیش از این هرگز دیده نشده بودند. سی‌ان‌ان در ادامه با مقایسه تلسکوپ‌های هابل و جیمز وب توضیح داد که ثبت چنین تصویری که برای تلسکوپ هابل هفته‌ها زمان می‌برد توسط تلسکوپ وب تنها در ۱۲.۵ ساعت ثبت شده است.

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

واشنگتن پست(washingtonpost) این رویداد را انقلابی برای ناسا خواند و نوشت: نگاهی به اعماق فضا و سفر در زمان، دریافت نور ضعیف کهکشان‌های در حال شکل‌گیری.

نیویورک تایمز نیز با انتشار این تصویر حیرت‌انگیز نوشت: بشر از سوی کاخ سفید اولین تصویر از این رصدخانه را دریافت کرد: یک خوشه کهکشانی اولیه. این رسانه آمریکایی به نقل از بایدن نوشت: ما می‌توانیم احتمالاتی را ببینیم که هیچ کس قبلاً ندیده است. ما می‌توانیم به جاهایی برویم که هیچ کس قبلاً نرفته است.

یورونیوز از دیگر رسانه‌هایی بود که این خبر را منتشر کرد و نوشت: اولین تصویر تلسکوپ وب "عمیق‌ترین" تصاویر فروسرخ از جهان ما را نمایان می‌کند. دید ما به جهان گسترش یافت. تلسکوپ فضایی جیمز وب دورترین تصویر از نظر مکان و زمان را ثبت کرده است. که به آغاز زمان و لبه جهان نزدیک است.

رویترز نیز همچون سایر رسانه‌ها به انتشار این تصویر توسط رئیس جمهور بایدن اشاره داشته و به نقل از بیل‌ نلسون رئیس ناسا نوشته است که قدمت دستکم یکی از کهکشان‌های کم نوری که در پس زمینه تصویر قرار دارند به بیش از ۱۳ میلیارد سال قبل یعنی تنها ۸۰۰ میلیون سال پس از مه‌بانگ برمی‌گردد.

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

گاردین نیز با انتشار این تصویر نوشت: اولین تصاویر از تلسکوپ جیمز وب ناسا کهکشان‌های باستانی را آشکار می‌کنند. این تصاویر عناصری از کیهان متعلق به ۱۳ میلیارد سال قبل را نمایش می‌دهند که درک ما از جهان را بهبود می‌بخشد. گاردین در ادامه به نقل قولی از بایدن در زمان انتشار این تصویر اشاره کرد که این لحظه را "تاریخی" خواند و بیان کرد که این تصویر دریچه جدیدی به سوی تاریخچه جهان ارائه می‌دهد. رئیس جمهور آمریکا در جریان این رویداد گفت: این یک لحظه تاریخی برای علم و فناوری، برای آمریکا و کل بشریت است. کامالا هریس(معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا) نیز که در جریان این رویداد سخرانی کرد این تلسکوپ را "یکی از دستاوردهای بزرگ مهندسی بشریت" خواند. گاردین با انتشار تصویری به مقایسه تصویر جیمز وب و هابل نیز پرداخته است.

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

این خبر در رسانه‌های دیگری همچون دیلی‌میل، نشنال جئوگرافیک، نیواطلس و ساینس‌دیلی منتشر شده است.

نشریه تایم به رسیدن اولین تصویر جیمز وب پرداخت و ان‌پی‌آر (NPR) به مشاهده آنچه تاکنون دیده نشده بود اشاره کرد. نشریه "نیچر" نیز از حیرت دانشمندان پس از تماشای این تصاویر سخن گفت.

ای‌بی‌سی نیوز، بلومبرگ و آسوشیتدپرس دیگر خبرگزاری‌هایی بودند که این خبر را به سرعت مخابره کردند.

فرانس ۲۴ اما با تیتری به نسبت متفاوت‌تر به استقبال این تصویر رفت و نوشت: تلسکوپ فضایی جیمز وب چشمانش را به روی جهان می‌گشاید. این رسانه به نقل از یکی از اخترشناسان موسسه علوم تلسکوپ فضایی که بر وب نظارت دارد نوشت: من بی‌صبرانه منتظرم تا این اسرار را فاش و احساس راحتی کنم.

علاوه بر بازتاب گسترده‌ی این خبر در رسانه‌های خارجی، دانشمندان و ستاره‌شناسان ایرانی به رونمایی از این تصویر حیرت‌انگیز واکنش نشان دادند.

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

"آیرین شیوایی" محقق مقطع فوق دکترا دانشگاه "آریزونا" که عضو تیم علمی جیمز وب است با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود که تصویر ثبت شده وب و هابل را مقایسه می‌کرد نوشت: به عصر جدید اخترشناسی خوش آمدید!

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان

بابک تفرشی، عکاس و فیلم‌بردار علمی ایرانی‌تبار که تصاویری از کهکشان‌ها ثبت می‌کند نیز تصویر پستی از ناسا را در استوری صفحه اینستاگرام خود بازنشر کرد.

سایر تصاویر این تلسکوپ که به گفته‌ی "بیل نلسون" رئیس ناسا، عمیق‌ترین تصاویر ثبت شده از جهان ما تاکنون هستند قرار است امروز (سه‌شنبه ۲۱ تیر) ساعت ۱۹ به وقت تهران منتشر شوند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب که پروژه مشترک آژانس‌های فضایی آمریکا، اروپا و کانادا است در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه پیشرفته فضایی پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و راه‌اندازی ابزارهای علمی پیشرفته آن به مدت شش ماه توسط محققان در زمین پیگیری و دنبال شد.

بازتاب انتشار اولین تصویر تلسکوپ "جیمز وب" در رسانه‌های جهان
تصویر آزمایشی ثبت شده توسط تلسکوپ "جیمز وب" از ستاره "HD ۸۴۴۰۶"

این تصویر و تصاویری که امروز منتشر خواهند شد، اولین تصاویر ارسال شده توسط تلسکوپ وب نیستند اما اولین تصاویر اصلی و تمام رنگی این رصدخانه ۱۰ میلیارد دلاری هستند.

این تلسکوپ پیش از این نیز برای تراز آینه اصلی ۱۸ بخشی خود که ظاهری مشابه کندوی زنبور عسل دارد تصاویری از یک ستاره پر نور به نام "HD ۸۴۴۰۶" ثبت و منتشر کرده بود.

در ابتدا انتظار می‌رفت که وب برای مدت دستکم ۱۰ سال در فضا به رصد کیهان بپردازد اما باقی ماندن سوخت اضافی در آن باعث شده که دانشمندان انتظار افزایش مدت ماموریت آن تا ۲۰ سال را داشته باشند.

تلسکوپ جیمز وب تا این لحظه قوی‌ترین تلسکوپ ارسال شده به اعماق فضا است که جهان را در نور فروسرخ رصد می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha