سرهنگ محمدعلی مدیر در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: آنچه طی چند روز گذشته در فضای مجازی برای حفاریهای شهر تاریخی جیزد در نزدیکی رشتخوار مطرح میشود صحت ندارد و تکذیب میشود.
وی خاطرنشان کرد: یک نوبت از حفاریهای موجود در شهر تاریخی جیزد شهرستان رشتخوار مربوط به کاوشها و گمان زنیهای دکتر توحیدی باستانشناس در سال ۱۳۵۲ بوده و دیگر حفاریها به سال ۱۳۶۳ برمیگردد که توسط مردم همان منطقه به صورت غیرمجاز انجام شده است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی خراسان رضوی با بیان اینکه از سال ۱۳۶۳ به بعد با انجام گشتهای مداوم تمام تلاشخود را در جلوگیری از انجام هرگونه حفاری غیرمجاز و برخورد با متخلفان در این منطقه به کار گرفتهایم، عنوان کرد: برای حفاظت از این محل تاریخی توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان رشتخوار یک روز در میان و شبانه از منطقه تاریخی جیزد بازدید میشود.
وی با اشاره به اینکه اخیراً هیچگونه حفاری غیرمجازی در این منطقه صورت نگرفته است، اظهار کرد: منکر حفاریهای غیرمجاز در آثار تاریخی نیستیم، چون برخی افراد در مناطق روستایی بیکار هستند به سمت حفاریهای غیرمجاز در محل آثار تاریخی میروند.
مدیر با بیان اینکه آثار تاریخی هویت و شناسنامه این ملت هستند و همه باید در حفاظت از آنها تلاش کنند، اظهار کرد: برای حفاظت بهتر از آثار تاریخی در مناطق مختلف با همکاری شوراها و دهیاران در روستاها نیروی انتظامی، بسیج و... گشتهایی را دارند.
وی عنوان کرد: بسیاری از حفاریهای غیرمجاز در محل کاروانسراها و بناهایی انجام میشود که به دور از دید مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی، دهیاران و شوراها هستند. این متخلفان در حفاریهای خود هیچ شیء تاریخی را به دست نمیآورند و فقط بناهای تاریخی را دچار تزلزل میکنند.
وی اظهار کرد: هیچ گنجی در شهر تاریخی جیزد وجود ندارد و تنها قطعات سفالی را در محوطه میتوان مشاهده نمود که بازگو کننده فرهنگ غنی مردمان آن زمان است و تنها متخلفان با حفاریهای خود لایههای تاریخی را تخریب و مضطرب میکنند.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: بر اساس آنچه اعلام شده در قرن هشتم هجری قمری این محل به دلیل زلزله مهیب ویران شده است.
شهر تاریخی جیزد در ۱۶ کیلومتری شهرستان رشتخوار با حدود ۶۰ هکتار وسعت و قدمتی بیش از ۷۰۰ سال یکی از بزرگترین تپههای تاریخی مدفون شده در خراسان رضوی است، باوجود اینکه بر اساس گفته مسئولان هیچ شیء تاریخی در آن وجود ندارد، اما هر از گاهی مورد هجوم متجاوزان به میراث فرهنگی قرار میگیرد که با حضور به موقع نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی ناکام میمانند.
انتهای پیام
نظرات