• چهارشنبه / ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401061612663
  • خبرنگار : 71661

واکنش روسیه به گزارش آژانس انرژی اتمی؛ "مقصر حملات به زاپوریژیا معرفی شود"

واکنش روسیه به گزارش آژانس انرژی اتمی؛ "مقصر حملات به زاپوریژیا معرفی شود"

نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل گفت، مایه تاسف است که سازمان بین‌المللی انرژی اتمی مقصر گلوله‌باران نیروگاه اتمی زاپوریژیا را معرفی نمی‌کند و پیشنهادش برای عدم استفاده نظامی از این نیروگاه «جدی نیست».

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، رافائل گروسی، رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا شخصا در راس یک تیم بازرسان این آژانس به نیروگاه زاپوریژیا در اوکراین سفر کرد، نیروگاهی که بزرگترین نیروگاه اتمی اروپاست و در حال حاضر توسط کارکنان اوکراینی تحت کنترل سربازان روسیه اداره می‌شود.

اما در گزارش این سازمان به منشا گلوله‌باران این نیروگاه هیچ اشاره‌ای نشده است، در حالی که رئیس ستاد ارتش اوکراین رسما تایید کرد که منطقه‌ای در اطراف این نیروگاه را هدف قرار داده است.

گروسی در مصاحبه با سی‌ان‌ان‌ گفت: نمی‌توانم بگویم (مقصر حملات کیست). ابزار بررسی آن را نداریم. همانطور که می‌دانید، برای تعیین مقصر حملات، باید عملیات‌های نظامی این منطقه وسیع را بررسی کنیم، کاری که از حوزه اختیارات این آژانس خارج بوده و به توانایی‌های بسیار زیادی نیاز دارد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد که پیش از این هم مدارکی مبنی بر «مجرمیت اوکراین» به سازمان ملل ارائه کرده، گفت که «انفعال ناظران و دیده‌بان‌ها مایه تاسف است.» او همچنین اشاره کرد که در خلال بازدید آژانس انرژی اتمی از این نیروگاه، کی‌یف در اقدامی «زشت و وحشتناک» سعی کرده کنترل این نیروگاه را به دست بگیرد.

نبنزیا همچنین گفت که پیشنهاد گروسی برای غیرنظامی کردن این نیروگاه «جدی نیست» و افزود، سربازان روسیه امنیت این نیروگاه را تامین می‌کنند و خارج کردن سربازان، باعث می‌شود این نیروگاه به دست اوکراین بیافتد.

او گفت: فارغ از این، این نیروگاه اصلا نظامی نیست. هیچ توپخانه‌ای در آنجا نیست، فقط چند کامیون هست که برای جابجایی سربازان محافظ نیروگاه استفاده می‌شود.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از هر دو طرف خواسته تا در این نیروگاه و اطراف آن، درگیر نشوند.

گروسی به سی‌ان‌ان گفت که خواستار غیرنظامی کردن این نیروگاه نیست، بلکه چیزی که می‌خواهد «ساده‌تر» است، اینکه یک «منطقه امنیتی و حفاظتی هسته‌ای» ایجاد شود و طرفین متعهد شوند که از هدفگیری و گلوله‌باران این نیروگاه خودداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha