مینا بهرامیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه گواهی انحصار وراثت سندی است که توسط شورای حل اختلاف صادر می شود، اظهار کرد: در این سند تعداد و اسامی ورثه و میزان سهم هرکدام از آنها از ارث فرد متوفی ثبت شده است.
وی ادامه داد: ورثه یا هر ذینفعی میتواند متعاقب فوت شخص متوفی برای دریافت این گواهی اقدام کند و برای این کار مدارکی همچون گواهی فوت متوفی، استشهادیه محضری، شناسنامه متوفی، عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه و کارت ملی وراث و احیانا وصیت نامه رسمی شخص فوت شده لازم است.
این وکیل پایه یک دادگستری تصریح کرد: اگر شخصی قبل از سال 1395 فوت شده باشد و ورثه او قصد اخذ گواهی حصر وراثت را دارند، باید گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی که به فرم 19 مالیاتی معروف است را نیز به همراه داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت داشتن برگه استشهادیه است، گفت: گرفتن این برگه به این شکل است که سه نفر در یکی از دفاتر اسناد رسمی حاضر می شوند و با پر کردن فرم مخصوص "استشهادیه افراد فوت شده"، گواهی می کنند که ورثه متوفی چه کسانی هستند، دفتر اسناد رسمی نیز امضا آنها را گواهی و تصدیق می کند.
بهرامیان یادآورشد: اگر متوفی دارای اموالی بیش از 50 میلیون تومان باشد، گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر می شود و نیازمند نشر آگهی است که معمولا صدور آن حدود 45 روز طول می کشد.
وی تاکید کرد: اگر شخص فوت شده اموالی کمتر از ۵۰ میلیون تومان داشته باشد، شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت محدود صادر میکنند و مدت زمان آن به دلیل اینکه نشر آگهی وجود ندارد بسیار کوتاه خواهد بود و معمولا در محدوده زمانی سه تا هفت روز کاری صورت می گیرد.
انتهای پیام
نظرات