• پنجشنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: جهان ورزش
  • کد خبر: 1401063122702
  • خبرنگار : 71460

تاریخچه جام جهانی فوتبال/ قسمت نهم

جام جهانی ۱۹۶۶: قهرمانی مشکوک انگلیس

جام جهانی ۱۹۶۶: قهرمانی مشکوک انگلیس

هشتمین دوره جام جهانی در سال ۱۹۶۶ با قهرمانی انگلیس همراه شد.

به گزارش ایسنا، انگلیس در جام جهانی ۱۹۶۶ توانست قهرمانی در جام جهانی را تجربه کند. ۱۶ تیم آفریقایی در اعتراض به قانون جدید فیفا که الزام داشت برنده دیدارهای مقدماتی قاره آفریقا باید نماینده آسیا یا اقیانوسیه را شکست دهد تا به جام جهانی راه یابد، رقابت های هشتمین دوره را تحریم کردند تا هیچ تیم آفریقایی در این دوره حضور نداشته باشد. در نهایت فیفا تصمیم گرفت ۱۰ تیم از اروپا، یک تیم از آسیا و یک تیم از آمریکای شمالی و مرکزی در جام جهانی حضور یابند.

تیم میزبان پس از شکست ۴ بر ۲ آلمان غربی در فینال جام جهانی اولین عنوان قهرمانی خود را به دست آورد. تقریبا ۱۰۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه ومبلی حاضر بودند. در این دیدار سر جف هورست موفق شد در فینال هت‌تریک کند که به اولین بازیکنی تبدیل شود که در دیدار فینال هت‌تریک کرده است.

تیم انگلیس که همه بازی‌هایش را در ومبلی انجام داد، با برتری ۴ بر ۲ مقابل آلمان غربی در وقت اضافه، قهرمان شد تا همراه با "بابی مور" کاپیتان تیم، جام را از دست ملکه "الیزابت" دریافت کند. البته گل دوم جف هورست در این دیدار با جنجال زیادی همراه بود و خیلی‌ها معتقد بودند توپ از خط دروازه عبور نکرده است اما توفیق‌ بهرام اف کمک داور مسابقه اعلام کرد که گل قبول است تا یک تصمیم مشکوک و جنجالی گرفته شود.

جام جهانی ۱۹۶۶: قهرمانی مشکوک انگلیس

بابی چارلتون، چهره برتر جام جهانی ۱۹۶۶

درست است که جف هرست گلزن انگلیس بود ولی بیشتر اعتبار این تیم به اسطوره منچستریونایتد یعنی بابی چارلتون بود. به لطف آزادی عملی که آلف رمزی به او داد، انگلیس برای اولین بار قهرمان جهان شد. علاوه بر این، سهم گلزنی او نیز تعیین کننده بود زیرا او در شش بازی سه گل زد که دو تا از آنها در نیمه نهایی مقابل پرتغال بود. چارلتون در جام جهانی ۶۶ با بازی‌های درخشان خود و با غلبه بر آلمان به مقام قهرمانی رسید. در این رقابت‌ها چارلتون به عنوان بهترین بازیکن جام هم برگزیده شد اما این پایان کار نبود و چارلتون در همین سال توپ طلای اروپا را هم مال خود کرد و بهترین بازیکن اروپا شناخته شد.

در این سال انگلیس با بزرگان خود از جمله بنکس درون دروازه، بابی مور، هورست و هانت، آلمان آماده را مغلوب کرد تا جام قهرمانی را فتح کند.

اوزه بیو بهترین گلزن جام جهانی ۱۹۶۶

جام جهانی ۱۹۶۶: قهرمانی مشکوک انگلیس

اوزه بیو علی‌رغم زدن ۹ گل در ۶ بازی که انجام داد با شکست برابر انگلیس در نیمه نهایی نتوانست کشورش را قهرمان جهان کند. با این حال، سهم اوزه بیو در این دوره جام جهانی بسیار چشمگیر بود.  

ناکامی بزرگ برزیل

 داغ‌ترین خبر رقابت‌های مرحله نخست، حذف مدافع قهرمانی یعنی برزیل بود.

برزیل بعد از غلبه بر بلغارستان، مقابل مجارستان و سپس تیم شگفتی‌ساز پرتغال تن به شکست داد، در حالی که کاری از دست پله و هم‌تیمی‌هایش ساخته نبود. پله یک بار دیگر قربانی بازی فیزیکی و خشن مدافعان حریف شد. او در دیدار با بلغارستان مصدوم شد تا دیدار با مجارستان را از دست داده و دوباره مقابل پرتغال با برانکارد از زمین خارج شود.

شگفتی کره شمالی

جام جهانی ۱۹۶۶: قهرمانی مشکوک انگلیس

کره شمالی در این دوره با شوروی، شیلی و ایتالیا هم‌گروه شد و بازی‌ها را با شکست سه بر صفر برابر شوروی شروع کرد اما در ادامه بهتر کار کرد. ماجرای موفقیت کره شمالی از دومین بازی شروع شد آنها برابر شیلی مساوی کردند که یک شگفتی محسوب می‌شد. سومین بازی را باید برابر ایتالیا برگزار می‌کردند. ایتالیا شیلی را شکست داده بود اما مقابل شوروی مغلوب شده بود. ایتالیا تیم بزرگی داشت و از بازیکنانی همچون آلبرتوسی، سالوادوره، فاکتی، ماتزولا و ریورا بهره می‌برد. نتیجه پایانی باورنکردنی بود؛ بازی یک بر صفر به نفع کره پایان یافت. کره به عنوان تیم دوم به همراه شوروی صدرنشین به دور بعد صعود کرد و شیلی و ایتالیا نیز انگلیس را ترک کردند. رسانه‌های ایتالیایی به شدت از عملکرد تیم ملی انتقاد کردند و حذف این تیم را خجالت‌آور عنوان کردند.

کره شمالی در مرحله یک چهارم نهایی برابر پرتغال قرار گرفت و شگفتی بزرگتری رخ داد. دقیقه ۲۴، نتیجه ۳ بر صفر به نفع تیم آسیایی بود! پرتغال موفق شد ۳ گل خورده را جبران کند و با درخشش "اوزه بیو" که ۴ گل به ثمر رساند، کره شمالی را ۵ بر ۳ شکست داد. هیچ دیدار دیگری نتوانست به این اندازه مهیج باشد.

جدول رده‌بندی جام جهانی ۶۶

قهرمان/ انگلیس
دوم / آلمان  
سوم / پرتغال
چهارم / اتحاد جماهیر شوروی
پنجم / آرژانتین
ششم / مجارستان
هفتم / اروگوئه
هشتم / کره شمالی
نهم / ایتالیا
دهم / اسپانیا
یازدهم / برزیل
دوازدهم / مکزیک
سیزدهم / شیلی
چهاردهم / فرانسه
پانزدهم / بلغارستان
شانزدهم / سوئیس

* جام جهانی ۱۹۶۶ در یک نگاه

بهترین خط حمله: پرتغال با ۱۷ گل

بهترین خط دفاع: انگلیس با ۳ گل خورده

بهترین بازیکن: اوزه بیو از پرتغال

• فینال

انگلیس ۴ – آلمان‌غربی ۲

جف هورست ۳ گل و پیترس برای انگلیس، هالر و وبر برای آلمان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha