به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش کرد شرکت دولتی بوتاس ترکیه به دنبال به تعویق انداختن پرداخت بخشی از پول واردات گاز طبیعی از روسیه تا سال ۲۰۲۴ است. این مذاکرات پس از توافق میان دو کشور برای تسویه ۲۵ درصد از پول خرید گاز به روبل به جای دلار آمریکا، انجام می شود.
به گفته منابع آگاه، هنوز معلوم نیست آیا مذاکرات اخیر، توافقی را به دنبال داشته است یا خیر. شرکتهای بوتاس و گازپروم در این باره اظهارنظر نکردند. یک منبع نزدیک به گازپروم اظهار کرد: ترکیه از گازپروم که تا زمان دریافت درخواست، درباره تعویق در پرداخت پول مذاکره نخواهد کرد، درخواست رسمی نکرده است.
وابستگی بالای ترکیه به واردات انرژی، به فشار بر ارز و بودجه این کشور افزوده است، ارزش لیر ترکیه در سال ۲۰۲۲، بیش از ۲۸ درصد در برابر دلار نزول کرده که پس از پزوی آرژانتین، دومین رکورد بالای ریزش را در میان ارزهای اقتصادهای نوظهور داشته است و کسری تجاری این کشور در اوت نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱، بیش از دو برابر افزایش یافت و به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسید.
روابط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور روسیه با اوکراین از جمله تامین پهپادهای نظامی برای این کشور، مایه نارضایتی مسکو شده است. اما همزمان با تحریمهای بینالمللی گسترده که دسترسی روسیه به مسیرهای تجاری، سفر و سرمایهگذاری را مسدود کرده، آنکارا، شریک کلیدی روسیه مانده است.
اردوغان ماه گذشته گفته بود درباره قیمت گاز با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، صحبت کرده و امیدوار است تخفیف بگیرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، مجارستان که یکی از کشورهای اروپایی وابسته به انرژی روسیه است، روز دوشنبه اعلام کرد گازپروم با تاخیر در پرداخت پول گاز از سوی این کشور در شش ماه آینده، موافقت کرده است. افزایش هزینه های انرژی، نگرانیها نسبت به وضعیت اقتصاد مجارستان را تشدید کرده است. هزینه واردات نفت و گاز به این کشور از چهار میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹، به ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ می رسد.
انتهای پیام
نظرات