• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403081410376
  • خبرنگار : 71342

داور دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک:

نگذاریم نقالی به هنری موزه‌ای تبدیل شود!

نگذاریم نقالی به هنری موزه‌ای تبدیل شود!

داریوش نصیری، داور دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان با اشاره به رشد کمی و کیفی آثار این رویداد، از حذف دروس نمایش ایرانی در دانشگاه‌های هنری ابراز تاسف کرد.

به گزارش ایسنا، دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک این روزها در حال برگزاری است و داریوش نصیری یکی از داوران آن است.

او درباره برگزاری دومین دوره این جشنواره گفت: این رویداد هنری نسبت به سال قبل رشد کرده است و همین حرکت و رشد کوچک  نسبت به سال قبل خیلی مطلوب و ارزشمند است.

او با بیان اینکه آینده روشنی را به ویژه در حوزه رویش تصور می‌کند، افزود: کهن‌ترین الگوی نمایشی روایت است و از گذشته‌های دور از اشکانیان تا دوره اوج آن که در دوره صفویه است به خوبی مورد توجه بوده است اما امروزه متاسفانه نقالی یک هنر فراموش شده است و چرایی آن نیز بر کسی مشخص نیست. با وجود صحبت و حرف‌های زیادی که در مورد آن زده می‌شود اما آنچنان که باید و شاید رشد چشمگیر وجود ندارد و به یک هنر موزه‌ای تبدیل شده است.

نصیری اضافه کرد: خوشبختانه با همت مدیران جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان تمامی هنرمندان کودک، نوجوان و بزرگسالی که نقل کار می‌کنند، به این جشنواره تخصصی امید دارند چراکه فضای دیده شدن هنرشان را فراهم کرده است.

او ادامه داد: نقالی تاثیرات مثبتی روی افراد دارد؛ از افزایش اعتماد به نفس کودکان گرفته تا ارتباط موثر، روابط عمومی بالا، خیال‌پردازی و افزایش حافظه.

نصیری با اشاره به نقش بخش‌های گوناگون در رشد و گسترش این جشنواره توضیح داد: قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل هنرهای نمایشی، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی شهر کاشان و استان اصفهان می‌توانند در بهتر برگزار شدن این رویداد حمایتگر باشند تا این جشنواره که نهال کوچکی است بتواند به درختی تنومند بدل شود.

وی افزود: در بخش محتوا نیز نیازمند پرداخت تخصصی‌تر به شیوه‌های نمایش ایرانی در دانشکده‌ها هستیم‌. وقتی دانشگاه‌های هنری ما دروس ایرانی را حذف می‌کنند، قطعا نمی‌توان انتظار داشت خروجی کلاس‌های درس مرتبط با نمایش ایرانی باشد و این مشکلی است که باید به آن توجه شود.

دومین جشنواره نقالی و روایتگری سیلک کاشان به دبیری مسعود نوری‌فرد از ۱۲ تا ۱۵ آبان ماه با همکاری موسسه فرهنگی گذر، خونه نقلی و همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha