به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشست «جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت» که امروز، دوشنبه، ۱۴ آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: موضوع جوانی جمعیت، یک تکلیف ملی است و تمام دستگاههای کشور میبایست به این موضوع توجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع جوانی جمعیت نباید فقط یک تکلیف درنظر گرفته شود بلکه باید نتیجهبخش باشد. موضوع مهم و اساسی این است که موضوع جوانی جمعیت تا چه میزانی از اولویت برخوردار است. اگر به موضوع جوانی جمعیت توجه کنیم، به طور قطع نتایج از زمانی که انتظار داریم اثرگذارثر است.
وزیر بهداشت گفت: نگاه به موضوع جوانی جمعیت باید یک نگاه ملی باشد و فقط به وزارت بهداشت محدود نشود. اگر خواهان تحقق اهداف خود در زمینه جوانی جمعیت هستیم، میبایست در زمینه جوانی جمعیت موجسازی کنیم. اگر موجسازی نکنیم و در اقداماتی که انجام میدهیم پیوست جوانی جمعیت را در کانون توجه قرار ندهیم، به توفیق نمیرسیم.
ظفرقندی با اشاره به حوادث ترافیکی و میزان مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی توضیح داد: سالانه ۱۲۰هزار نفر، جان خود را در حوادث ترافیکی از دست میدهند که اغلب آنها جوان هستند. کادر درمان کشور به اقدامات مختلفی در کشور مانند درمان نازایی دست میزنند. مسائلی مانند وضعیت ایمنی راهها و خودروها باید در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که میزان مرگومیر حوادث ترافیکی از اهمیت این موضوع حکایت میکند.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری جلسات اقناعی در خوابگاهها در زمینه جوانی جمعیت گفت: جلسات اقناعی چهره به چهره با دانشجویان در زمینه جوانی جمعیت میبایست در خوابگاههای دانشجویی برگزار شود.
ظفرقندی با اشاره به نقش بهورزان و ماماها در زمینه جوانی جمعیت گفت: اگر مشوق برای این گروهها در نظر گرفته شود در زمینه جوانی جمعیت میتوانند اثرگذار باشند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه دریافتی پزشکان طرحی و دستیاران مناسب نبود، اظهار کرد: دریافتی دستیاران پزشکی و پزشکان طرحی را در کانون توجه قرار دادیم. گاهی اوقات یک رزیدنت با یک اینترن ازدواج میکند اما آنها ناچار هستند که برای گذراندن طرح خود در استانهای مختلف ساکن شوند. وزارت بهداشت با اختیاراتی که در دست دارد نسبت به انجام اقداماتی روی آورده است. به طور مثال، اگر زوجها ۲ فرزند داشته باشند، میتوانند در محل سکونت خود طرح را سپری کنند. مسائل پزشکان در ارتباط با طرح پزشکی به قانون نیاز دارد.
وی با بیان اینکه مسائل مربوط به جمعیت باید فراتر از قانون جوانی جمعیت انجام شود، افزود: این احتمال وجود دارد که برخی مسائل در قانون دیده نشود اما در زمینه جمعیت و جوانی آن اثرگذار باشند. به طور مثال رسانهها، شهرسازی و شهرداریها باید در زمینه جوانی جمعیت در کانون توجه قرار گیرند.
ظفرقندی در پایان درباره بودجه در حوزه جوانی جمعیت گفت: موضوع بودجه در ارتباط با جوانی جمعیت را از مقام ریاست جمهوری پیگیری میکنم.
وی با اشاره به ورود برخی کشورها به چاه جمعیتی گفت: کشورهای ژاپن و کرهجنوبی سالها است که به چاه جمعیتی ورود کردهاند اما اقدامات آنها برای خروج از چاه جمعیتی بیثمر بوده است.
انتهای پیام
نظرات