• یکشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401080100273
  • خبرنگار : 71589

کشف نادرترین گروه‌های شهاب‌سنگ‌های دورمنشاء

کشف نادرترین گروه‌های شهاب‌سنگ‌های دورمنشاء

پژوهشگران، نادرترین گروه‌های شهاب‌سنگ‌ها را یافته‌اند که از فاصله‌ای معادل فاصله نپتون تا زمین سرچشمه می‌گیرند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بر اساس بیانیه مطبوعاتی که روز پنجشنبه توسط موزه تاریخ طبیعی لندن منتشر شد، یک گروه بین‌المللی از دانشمندان در حال بررسی نمونه‌های سیارک ریوگو (Ryugu) هستند که در سال ۲۰۲۰ توسط فضاپیمای هایابوسا۲ (Hayabusa۲) به زمین آورده شد و اکنون احتمالا به طور تصادفی منشاء آنها را یافته‌اند.

پژوهشگران می‌گویند دانستن منشاء یک شهاب سنگ، کلید درک جهان است.

گروه بسیار کمیابی از شهاب‌سنگ‌ها

کندریت‌های کربنی مانند شهاب‌سنگ وینچکمب (Winchcombe) که به زمین سقوط کرد و در سال ۲۰۲۱ در گلوسسترشایر بازیابی شد، گروه بسیار کمیابی از شهاب‌سنگ‌ها هستند که حاوی مواد آلی و اسیدهای آمینه هستند که مواد تشکیل‌دهنده حیات هستند. آنها ابتدایی‌ترین و بکرترین مواد منظومه شمسی هستند و می‌توانند اطلاعات منحصر به فردی در مورد محل تشکیل آب و اجزای سازنده حیات و اینکه سیارات از چه چیزی ساخته شده‌اند، ارائه دهند.

ستاره‌شناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند که سیارک ریوگو در میان گروهی از سیارک‌ها به نام "نوع Cb" قرار دارد که میلیاردها کیلومتر دورتر از زمین و در لبه نفوذ نور خورشید شکل گرفته‌اند. این اجرام آسمانی در منطقه‌ای از فضا به نام کمربند کویپر یا شاید حتی دورتز قرار داشته‌اند.

پروفسور سارا راسل، سرپرست ارشد تحقیقاتی در موزه تاریخ طبیعی که در نگارش این مقاله مشارکت داشته است، می‌گوید: از دهه گذشته ما شروع به درک این موضوع کرده‌ایم که اجرام منظومه شمسی تا چه اندازه می‌توانند به سمت خورشید یا دور از آن حرکت کنند. در حالی که این پذیرش عمومی وجود دارد که مواد از بیرون از منظومه شمسی می‌توانند توسط سیاره‌های غول‌پیکر این منظومه به داخل کشیده شوند، پژوهش ما یکی از اولین پژوهش‌هایی است که نشان می‌دهد کمربند سیارکی حاوی موادی است که از فاصله نپتون منشاء می‌گیرند.

وی افزود: این پژوهش یک مجموعه جدید از جزئیات به دانش ما در مورد چگونگی شکل‌گیری منظومه شمسی اضافه می‌کند.

جستجو برای اجرام مادر

هدف از این پژوهش تعیین این بود که آیا سیارک‌هایی از نوع Cb مانند ریوگو می‌توانند اجسام مادر گروه کمیابی از شهاب‌سنگ‌ها به نام کندریت CI باشند یا خیر. مکان شکل‌گیری بقایای سیارک‌ها به منظور کمک واقعی به ستاره‌شناسان در درک منظومه شمسی باید شناخته شود. تعیین اینکه آنها از کجا سرچشمه گرفته‌اند، برای پاسخ به برخی از بزرگترین سؤال‌های در مورد فضا، جهان ما و فراتر از آن بسیار مهم است.

اکنون دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که کندریت‌های ریوگو و CI از یک ناحیه از فضا آمده‌اند و حتی می‌توانند از یک جرم آسمانی سرچشمه گرفته باشند.

راسل می‌گوید: با مقایسه شکل‌های آهن در سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها متوجه شدیم که ریوگو به کندریت‌های CI بسیار نزدیک است. اینها نادرترین نوع شهاب سنگ کربنی هستند و من واقعاً هیجان‌زده هستم، زیرا نمونه‌ای از این نوع موسوم به ایوونا (Ivuna) در موزه ما قرار دارد.

وی افزود: این کشف برای من بسیار هیجان‌انگیز است، زیرا به این معنی است که مجموعه شهاب‌سنگ‌های موجود در موزه ما نمونه‌ای از کل منظومه شمسی است. ما همراه با انواع دیگر شهاب‌سنگ‌ها مانند کندریت‌های انستاتیت از درون منظومه شمسی و کندریت‌های معمولی از کمربند سیارکی می‌توانیم بخش‌های عظیمی از فضا را اینجا در لندن مطالعه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha