• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401092215087

یک مسئول در جهاد کشاورزی فارس خبر داد:

اجرای پروژه تعمیم دستاوردهای احیاء دریاچه ارومیه در تالاب بختگان

اجرای پروژه تعمیم دستاوردهای احیاء دریاچه ارومیه در تالاب بختگان

ایسنا/فارس سرپرست مدیریت ترویج و آموزش جهاد کشاورزی فارس از اجرای فاز نخست پروژه تعمیم دستاوردهای احیاء دریاچه ارومیه در حوزه تالاب بختگان خبر داد و گفت: این طرح با بهره گیری از راهبردهای مشارکتی توسعه کشاورزی پایدار در شرایط کم آبی، عملیاتی شده است. 

معصومه مویدی سه‌شنبه ۲۲ آذر در جمع خبرنگاران با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه بین جهادکشاورزی و معاونت محیط ‌زیست دریائی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست و مجری ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، افزود: براساس این تفاهمنامه با هدف استقرار کشاورزی پایدار ۶ روستای پایلوت مطابق شاخص‌های مدنظر انتخاب و طرح عملیاتی شده است.

او با بیان اینکه هدف اصلی اجرای طرح تعمیم تجارب به دست آمده از توانمندسازی بهره بردارن دریاچه ارومیه در مدیریت مصرف آب و کاهش مصرف مواد شیمیایی صنعتی در سطوح درون مزرعه‌ای، در روستاهای حوزه تالاب بختگان است، گفت: میزان آب مصرفی و نوع منبع آب در دسترس، تنوع محصولات باغی و زراعی، فاصله روستا تا تالاب، وجود شرکت ها و سمن‌ها و میزان مشارکت پذیری بهره برداران روستا از شاخصه‌های انتخاب روستا های پایلوت بوده است. 

مویدی با اشاره به اینکه روستاهای منتخب با استعلام و نظر سنجی از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌های ارسنجان، استهبان، نی ریز، بختگان و خرامه، از طریق واگذاری کار به شرکت‌ها و سمن‌های فعال در اطراف تالاب انتخاب شده‌اند، اضافه کرد: در این طرح، شرکت‌ها و سمن‌ها موظف شدند با همکاری سازمان جهاد کشاورزی در روستاهای پایلوت، برنامه مدیریت مصرف آب و نهاده های کشاورزی را در مزارع یا باغ ۱۵ کشاورز به صورت آزمایشی اجرا کنند.

او با بیان اینکه در این طرح در مزرعه یا باغ سه نفر از کشاورزان تکنیک‌های مدیریت مصرف آب در طول یک سال زراعی با بهره گیری از دانش کارشناسان و محققان به صورت کار در مزرعه اجرا و با سایر کشاورزان به اشتراک گذاشته شده است، عنوان کرد: در ۱۲ واحد از مزارع و باغات دیگر، کشاورزان تکنیک‌های مدیریت مصرف آب یا نهاده‌ها را به دلخواه و بر اساس نظر خود اجرا کردند. 

به گفته مویدی؛ در فاز اول اجرای طرح، روستاهای قاسم و جزین از شهرستان بختگان، ماه فرخان و دامنه از شهرستان استهبان و روستاهای سرخ آباد و سنگ کر از شهرستان ارسنجان انتخاب شده بودند که ۱۸ واحد الگویی پایش آب و ۷۲ واحد الگویی تابعی در محصولات زراعی و باغی در این روستا ها راه اندازی شده است.

سرپرست مدیریت ترویج و آموزش سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین اجرای سیستم آبیاری تحت فشار نواری در محصول ذرت و پنبه برای اولین بار در روستاهای ماه فرخان و دامنه شهرستان استهبان، اجرای کشت مکانیزه در پنبه با استفاده از بذکار و کاهش مصرف بذر از ۷۰ به ۲۰ کیلوگرم برای اولین بار در روستای دامنه را از نتایج اجرای طرح دانست. 

او؛ برنامه ریزی‌های متنوع مدیریت مصرف آب در مزارع و باغ‌های الگویی با توجه به شرایط خاص هر واحد الگویی که منجر به صرفه جویی در مصرف آب از ۱۰ تا ۲۸ درصد شد و برنامه ریزی مدیریت پایدار خاک از طریق خاکورزی حفاظتی، مدیریت ماده آلی خاک و انجام آزمون خاک که منجر به کاهش ۲۰ تا ۵۰ درصدی مصرف کودهای شیمیایی در واحدهای الگویی شده است را به عنوان بخشی دیگر از دستاوردهای مهم طرح عنوان کرد.

مویدی با اذعان به اینکه اجرای فاز نخست طرح باعث توسعه مبارزه تلفیقی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز و منجر به کاهش  ۱۵ تا ۶۰ درصدی مصرف سموم شیمیایی در واحدهای الگویی شده است، افزود: فاز دوم طرح توسعه کشاورزی پایدار برای سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ برای اجرا در ده روستای جدید و تداوم طرح در ۶ روستای قدیمی برنامه ریزی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha