• سه‌شنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۴۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401092920006
  • خبرنگار : 71641

نرخ سود بانکی چقدر زیاد می‌شود؟

نرخ سود بانکی چقدر زیاد می‌شود؟

با توجه به احتمال بررسی افزایش نرخ سود بانکی در شورای پول واعتبار، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته افزایش پنج درصدی سود بانکی را رد کرد اما مسئولان بانکی افزایش سه تا پنج درصدی نرخ سود بانکی و رسیدن این سود به ۲۱ تا ۲۳ درصد را مناسب می‌دانند.

به گزارش ایسنا، تغییرات سود بانکی یکی از موضوعات مهم بانکی است که این روزها گفته‌ها حاکی از افزایش این نرخ است و به اعتقاد کارشناسان با توجه به روند صعودی نرخ تورم و ارز در اقتصاد ایران، نرخ سود در شبکه بانکی نیز باید متناسب با آن‌ها افزایش یابد.  

در این زمینه رئیس کل بانک مرکزی نیز در نشست خبری خود صحبت کرد و گفت که این بانک هم معتقد به اصلاح نرخ سود است، اما این امر منوط به تصمیم‌گیری در شورای پول و اعتبار است که پیگیر این موضوع هستیم. 

پس از این موضوع، صحبت‌هایی مبنی بر افزایش پنج درصدی سود بانکی مطرح شد که صالح‌آبادی این افزایش را رد و اعلام کرد که فعلا هیچ نرخ مشخص جدیدی برای سود سپرده تعیین نشده و بر این اساس فعلا نمی‌توان گمانه زنی‌ها مبنی بر افزایش پنج درصدی سود بانکی را تایید کرد اما گزارش‌های غیررسمی موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سود بانکی را مطرح می‌کند. 

در این بین، پیگیری‌ها از مسئولان بانکی حاکی از آن است که آن‌ها نیز با افزایش سود بانکی موافق هستند اما می‌گویند تاکنون شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نظر آن‌ها را در این رابطه جویا نشده است. 

علاوه بر این، به اعتقاد مسئولان بانکی با توجه به نرخ تورم ایران، سود بانکی باید افزایش یابد تا مردم برای سپرده‌گذاری در بانک‌ها انگیزه لازم را داشته باشند.

همچنین، میزان افزایش معقولی که از سوی مسئولان بانکی مطرح می‌شود، افزایش سه تا پنج درصدی است تا نرخ سود بانکی به ۲۱ تا ۲۳ درصد برسد.

گفتنی است که آخرین اصلاحات سود بانکی به سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۹ برمی‌گردد و با اینکه تاکنون تغییری نکرده اما برخی از بانک‌ها بدون مجوز بانک مرکزی نسبت به افزایش سود بانکی اقدام کردند که با واکنش بانک مرکزی مواجه شد و با ابلاغ بخشنامه ای به شبکه بانکی در شهریور ماه، علاوه بر تاکید بر لزوم پایبندی بانک‌ها به نرخ سود مصوب ۱۸ درصدی، به مدیران بانک‌های متخلف هشدار داد که در صورت ادامه پرداخت سودهای بیشتر، آنها را به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی می‌کند.

طبق این گزارش، براساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار بین ۱۰ تا ۱۸ درصد تعیین شده و در حال حاضر، نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه گذاری به شرح زیر تعیین شده است:


۱) سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی: ۱۰ درصد
۲) سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه: ۱۲ درصد
۳) سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه شش ماهه: ۱۴ درصد
۴) سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید یک سال: ۱۶ درصد
۵) سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید دو سال: ۱۸ درصد

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۰

نرخ سود بانكى مهم نيست چون عالى الحساب است مهم اينست كه سال هاست بانك ها سود قطعى را درپايان سال بعداز مجمع عمومى اعلام نميكنند كه هم اشكال شرعى دارد هم اشكال قانونى البته براى مديران عامل بانك ها نه سپرده گذاران

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۹ ۲۲:۰۶

اگر سود بانکی افزایش پیدا نکند همه دارن پولهایشان را می برند

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۳۰ ۰۰:۳۸

وام ازدواج مردم پرداخت کنید هفت ماه منتظریم قرار بود ده روزه بدند دروغ چرا صادرات سوسنگرد بخدا هفت ماه ندادند چرا

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۳۰ ۰۸:۲۴

تا یکماه آینده با روندی که در پیش هست شاهد ورشکستگی و از هم پاشیدگی بانکها خواهیم بود. مردم دیگر طاقت از بین رفتن سرمایه خود در بانکها را نخواهند داشت. بانکهایی که از همین الان هم ورشکسته هستند پس نصیحت من به بانک مرکزی این هست اگر راست میگوئید سود را افزایش ندهید، سود پنج درصدی که هیچ صودی باید حدود بیست درصد بدهید.