• پنجشنبه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401111310300
  • خبرنگار : 71263

تقلای اروپا برای توافق درباره سقف قیمت سوخت روسیه

تقلای اروپا برای توافق درباره سقف قیمت سوخت روسیه

کشورهای اتحادیه اروپا پس از این که روز چهارشنبه موفق نشدند در خصوص پیشنهاد کمیسیون اروپا برای تعیین سقف قیمت روی فرآورده‌های نفتی روسیه، به توافق برسند، تصمیم گیری در این باره را به روز جمعه موکول کردند.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اروپا هفته گذشته پیشنهاد کرد که از پنجم فوریه، اتحادیه اروپا سقف قیمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه را برای فرآورده‌های نفتی گرانقیمت روسیه مانند دیزل و سقف قیمت ۴۵ دلار در هر بشکه را برای فرآورده‌های ارزانتر مانند نفت کوره تعیین کند. این قیمت‌های پیشنهاد شده باید توسط تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تصویب شوند.

دیپلماتهای اتحادیه اروپا به رویترز گفتند: سفرای این کشورها روز جمعه به منظور رسیدن به توافق در این خصوص، دیدار خواهند کرد.

لهستان و سه کشور منطقه بالتیک، خواهان تعیین سقف قیمت پایین‌تری تا حد ممکن، به منظور محدود کردن درآمدهای مسکو از فروش سوخت‌ها هستند. با این حال، یک دیپلمات اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: این بلوک توانایی محدودی برای تغییر سقف قیمت دارد زیرا توافق گسترده تری میان کشورهای گروه هفت وجود دارد.

اجرای مکانیزم‌های سقف قیمت و ممنوعیت واردات فرآورده‌های نفتی روسیه به اتحادیه اروپا، پنجم فوریه استارت می خورد. پیش از این، اجرای مکانیزم سقف قیمت ۶۰ در هر بشکه برای صادرات نفت روسیه از پنجم دسامبر، آغاز شده بود. هر دو سقف قیمت، بیمه یا حمل محموله‌های نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه را برای شرکتهای بیمه و کشتیرانی غربی ممنوع می کنند، مگر این که در سقف قیمت تعیین شده یا پایین تر از آن خریداری شده باشد.

سفرای کشورهای اتحادیه اروپا روز جمعه همچنین درباره گسترش تحریم‌ها علیه بلاروس به منظور مقابله با دور زدن تحریم‌ها علیه روسیه، گفت‌وگو خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، اظهار کرد: انتظار ندارد پیشنهاد کمیسیون اروپا برای تعیین سقف قیمت برای فرآورده‌های نفتی روسیه، باعث بروز مشکلات و اختلالات عمده شود. وی به خبرنگاران در اوتاوا گفت: ممکن است مشکلات انتقال وجود داشته باشد اما می دانیم که در نیمه دوم امسال، میزان قابل‌توجهی ظرفیت پالایش جدید فعال خواهد شد و شاهد تغییرات بزرگی در جریان تجارت فرآورده ها در سراسر جهان خواهیم بود و در نتیجه اختلال بزرگی، پیش بینی نمی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۴ ۱۳:۱۳

با توجه به اینکه اروپا نیاز نفت - سوخت و گاز خود را تامین و بیش از دو برابر ظرفیت مورد نیازش مخازن آن پر ! و عملا" روسیه را از سبد انرژی خودشان حذف نموده اند ، اکنون دنبال خرید از روسیه با قیمت های نازل است !!!