همزمان با هجدهمین سالگرد شهادت «ناصر پیروی»، جنگلبان گیلانی نشست هماهنگی برگزاری عصر خاطره محیط بانان و جنگلبانان تحت عنوان «مهر بان» عصر امروز در دفتر مرکزی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد.
دکتر حمیدرضا مسکنی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان در این نشست، طبیعت را مظهر قدرت لایزال خداوند دانست و اظهار کرد: محیط زیست و منابع طبیعی آیه های الهی هستند و لذا حفاظت از آنها اهمیت ویژه ای دارد.
وی جنگل و دریا و تالاب و کوه و... را از ثروت های ملی دانست و افزود: حفاظت، بهره برداری عادلانه و عدم تخریب این ثروت عظیم وظیفه شرعی و قانونی همه ماست.
همه پیرو شهید پیروی ها باشیم
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان جنگل را یادآور مبارزه علیه استبداد و خودکامگی دانست و بیان کرد: جنگل های گیلان نماد رویدادهای ایثارگرانه بوده و با نهضت میرزا کوچک خان گره خورده است و لذا امروز بیش از همیشه به آموزه های فرهنگی محیط زیستی نیاز داریم.
مسکنی، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی را مرهون فداکاری و جانفشانی جنگلبانان و محیط بانانی همچون شهید ناصر پیروی دانست و متذکر شد: شهید پیروی در راه مبارزه با فساد و جلوگیری از تجاوز به انفال الهی به شهادت رسید.
وی با اشاره به برگزاری همایش عصر خاطره «مهر بان» به همت سازمان جهاد دانشگاهی و حوزه هنری استان و با همکاری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: محیط بانان و جنگلبانان شبانه روزی و با دست خالی از سرمایه های ملی ما حفاظت می کنند و امیدواریم بتوانیم یاد و خاطره شهید پیروی و پیروی های دیگر را زنده نگه داریم.
رئیس جهاد دانشگاهی گیلان با تاکید بر اینکه باید برای نسل های آینده شهید پیروی را به عنوان یک قهرمان ملی معرفی کنیم، گفت: شهید پیروی جان خود را برای حفاظت از کیان کشور و عرصه های ملی داد و امروز همه ما باید پیرو شهید پیروی ها باشیم.
پیام شهید پیروی را به سرتاسر جهان برسانیم
سید رسول منفرد، رئیس حوزه هنری گیلان نیز، با اشاره به جایگاه انفال در فرهنگ و هویت دینی ایرانی ها، اظهار کرد: در دین مبین اسلام درخت به عنوان نماد حیات محیط زیست جایگاه مهم و مقدسی دارد.
وی با بیان اینکه در روایات دینی ما فرد آلوده کننده محیط زیست عمومی مورد لعن الهی است، گفت: شهید ناصر پیروی شهید ملی حفاظت از انفال و مبارزه با جنگل خواری است؛ این شهید بزرگوار در دوره ای که ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزاری شهرستان ماسال را بر عهده داشت، به خاطر پافشاری بر صیانت از انفال مورد جفای دشمنان محیط زیست قرار گرفت و مظلومانه به شهادت رسید.
رئیس حوزه هنری گیلان، تعدی به محیط زیست و منابع طبیعی را یکی از چالش های امروز جامعه ما دانست و بیان کرد: پیشتر و بیشتر باید به سراغ شهید پیروی می رفتیم تا ارزش و عظمت کار محیط بانان و جنگلبانان را به جامعه معرفی کنیم.
وی ادامه داد: اگر شهید "پیروی" به شهادت نمی رسید، در یک گسترده محدود از دست درازی به منابع طبیعی جلوگیری می کرد، اما ایشان این توفیق را داشت که شهید شود و با شهادتش در گسترده بزرگتری الهام بخش حافظان انفال باشد و امروز اگر همت کنیم می توانیم پیام شهید پیروی را به مدافعان محیط زیست و منابع طبیعی در سرتاسر جهان برسانیم.
رئیس حوزه هنری گیلان با بیان اینکه محیط زیست و منابع طبیعی مورد هجوم و تاراج نظام سرمایه داری مدرن قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: باید یاد و خاطره شهید پیروی ها را گرامی بداریم و پیام آنان را به جهانیان برسانیم، زیرا انفال فراتر از همه مرزبندی هاست.
وی مفهوم «شهید» را یکی از ظرفیت های فرهنگی و ادبی انقلاب اسلامی دانست و عنوان کرد: باید در قالب کتاب و انیمیشن و بازی قصه شهید پیروی را برای کودکان روایت کنیم تا از کودکی با محیط زیست و منابع طبیعی آشنا و نسبت به آن دغدغه مند شوند.
منفرد، در ادامه از تدوین کتاب تاریخ شفاهی شهید ناصر پیروی به قلم محمد مجیدپور خبر داد و گفت: به زودی سپهر فرهنگی استان و کشور از این کتاب ارزشمند بهره مند می شود؛ همچنین به زودی از سوی حوزه هنری استان موشن کمیک و سرودی با محوریت شهید پیروی تولید و رونمایی خواهد شد.
حفاظت از انفال مطالبه عمومی شود
فریور نقوی معاون برنامه ریزی, توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در ادامه، ۷۰ درصد پهنه سرزمینی گیلان را جزو عرصه های ملی دانست و یادآور شد: متاسفانه عموم مردم با اهمیت جنگلبانی آشنا نیستند و اغلب تفاوت محیط بان و جنگلبان را نمی دانند.
وی با بیان اینکه ماموریت بزرگ حفاظت از انفال گیلان را یک جمع چندصد نفری بر عهده دارند، تاکید کرد: گیلان بیشترین جمعیت پراکنده در داخل جنگل را دارد و بارندگی های زیاد و عرصه های شیبدار، این اکوسیستم را بسیار شکننده ساخته است.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی گیلان با اشاره به وقوع حوادث و بلایای طبیعی بسیار در طبیعت استان، گفت: به برکت خون پاک شهید پیروی ها از جنگل های گیلان حفاظت می کنیم؛ البته شهید پیروی شاخص ماست و جنگلبانان زیادی حین انجام وظیفه به دست قاچاقچیان مجروح و مصدوم می شوند.
نقوی، با اشاره به مفتوح بودن پرونده شهید رشید غفاری، یکی دیگر از شهدای انفال در گیلان پس از دو دهه، خاطرنشان کرد: شهید غفاری نیز به دنبال حفظ منافع جامعه بود و هرگز با قاچاقچیان جنگل کنار نیامد و لذا مظلومانه و در مقابل چشمان خانواده اش به شهادت رسید.
وی از مردم خواست حفاظت از انفال را مطالبه عمومی خود قرار دهند و یادآور شد: همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود.
لزوم حمایت دستگاه قضایی از محیط بانان
علی اصغر روشنی، کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان نیز، با اشاره به میزبانی این اداره کل از همایش عصر خاطره «مهر بان»، اضافه کرد: همایش مذکور دوشنبه هفته آینده، ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور جنگلبانان و محیط بانانی گیلانی برگزار می شود.
وی جنگلبانان و محیط بانان را قشر مظلوم جامعه دانست و افزود: در کشور ۱۵۵ شهید محیط بان داریم که در درگیری با شکارچیان و قاچاقچیان جان باختند، اما تنها ۴۴ نفر از آنان جزو شهدا محسوب می شوند.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان، با اشاره به حضور شبانه روزی محیط بانان در مناطق حفاظت شده و مواجهه آنان با شکارچیان، تصریح کرد: دشمنان حیات وحش مسلح به سلاح هستند، اما محیط بانان شبه نظامی محسوب می شوند و حق به کارگیری سلاح در تیراندازی مستقیم را ندارند(جز به سمت وحوش) و لذا نیازمند حمایت بیشتر دستگاه قضایی از محیط بانان و جنگلبانان هستیم.
به گزارش ایسنا، در این نشست و همزمان با شب شهادت شهید «ناصر پیروی» از پوستر عصر خاطره «مهر بان» رونمایی شد.
شهید پیروی، رئیس اسبق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال صبحگاه هفتم اردیبهشت ماه سال ۸۴ توسط غارتگران عرصه های طبیعی و انفال به شکل مظلومانه و تنها در جنگل به شهادت رسید.
انتهای پیام
نظرات