• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402030301961
  • خبرنگار : 71664

در دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شد

گام مهم طراحی سند الگوی ایرانی پیشرفت به سرانجام رسیده است

گام مهم طراحی سند الگوی ایرانی پیشرفت به سرانجام رسیده است
عکس آرشیوی است

عضو شورای عالی و دبیر دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه هدف از برگزاری این کنفرانس بهره‌گیری از تجارب جهانی و  روش‌های نوین و روزآمد و درس آموخته‌های اجرای اسناد پیشین است، گفت: این کنفرانس ضمن تبیین بایسته‌های تبدیل سند الگو به گفتمان فراگیر، مسئولیت نهادهای سیاستگذار، قانونگذار، دولت و آحاد جامعه را در تحقق الگو مورد واکاوی و کنکاش قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر هادی اکبرزاده در آیین افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که با عنوان‌ «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت: گفتمان عمومی، مسئولیت ملّی» در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بعنوان نقشه راه پیشرفت بلندمدت و جهت‌دهنده مسیر آینده تحولات کشور با تلاش جمع کثیری از اندیشمندان حوزه و دانشگاه و شخصیت‌های راهبردی با عبور از مرحله طراحی و تکمیل و ارتقا به حوزه اجرا نزدیک شده است. گرچه اجرای رسمی سند الگو پس از ابلاغ آن آغاز می‌شود، لیکن عقبه اندیشه‌ای پیشرفت‌خواهی و تکاپوی الگوی بومی متناسب آن، بعنوان گفتمان برآمده از نیاز زمانه از گذشته‌های دور مطمح نظر خردورزان جامعه بوده است و از دوازده سال قبل با تدبیر داهیانه رهبری فرزانه انقلاب اسلامی در بستر ساختارمند خود شتاب گرفته است. اینک که گام مهم طراحی الگو به سرانجام رسیده است، زمان پرداختن جدی‌تر به تمهیدات مرحله اجراست.

وی ادامه داد: لذا از این مرحله به بعد ضمن استمرار مباحث نظری و جهت دهی آنها به سمت چالش‌ها و گره‌های معرفتی مرحله اجرا، موضوعات مربوط به نحوه پیاده‌سازی الگو و گذار از حوزه نظر به وادی عمل، مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد. از جمله الزامات عبور موفق از این مرحله گذار آن است که اولا الگو بتواند با برخورداری از پشتوانه فراگیر مردمی به مطالبه و خواست عمومی تبدیل شود و ثانیا بر اساس تقسیم کار دقیق، وظایف بخش‌های حاکمیتی و مردمی در فرایند اجرا و تحقق ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن مشخص شود. مشارکت امیدوارانه مردم در تحقق الگو و عزم حاکمیتی در دامن زدن به اقدامات تحولی از شروط اساسی موفقیت الگوست. 

دبیر دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هدف از برگزاری کنفرانس دوازدهم را بهره گیری از تجارب جهانی و روش‌های نوین و روزآمد و درس آموخته‌های اجرای اسناد پیشین برشمرد و اظهار کرد: این کنفرانس ضمن تبیین بایسته‌های تبدیل سند الگو به گفتمان فراگیر، مسئولیت نهادهای سیاست‌گذار، قانونگذار، دولت و آحاد جامعه را در تحقق الگو مورد واکاوی و کنکاش قرار می‌دهد.

دکتر اکبرزاده درباره تعداد مقالات ارائه شده به کنفرانس گفت: در مهلت مقرر، تعداد ۱۴۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس واصل شد که پس از انجام داوری‌های گسترده و چند مرحله‌ای، در نهایت ۷۶ مقاله پذیرفته شد که ۵۰ مقاله بصورت شفاهی و ۲۶ مقاله دیگر به صورت پوستر در کنفرانس ارائه می‌شود. مقاله‌های پوستری در طول مدت کنفرانس بصورت غیربرخط در معرض بازدید علاقه‌مندان قرار دارند. مقالات در قالب ۱۱  نشست و میزگرد تخصصی طی دو روز ارائه خواهد شد. برای هر مقاله ۲۵ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است که ۱۵ دقیقه برای ارائه مقاله و ۱۰ دقیقه باقیمانده جهت توضیحات تکمیلی هیئت‌رئیسه نشست و پرسش و پاسخ خواهد بود.

وی ادامه داد: نشست‌های کنفرانس دوازدهم به صورت ترکیبی یعنی حضوری و مجازی است و اعضای هیئت‌رئیسه نشست‌ها و ارائه‌دهندگان مقالات به صورت حضوری در محل مرکز حضور دارند.

دبیر دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اظهار کرد: همزمان با کنفرانس مراسم دوازدهمین دوره انتخاب پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی و تقدیر از پدیدآورندگان آنها برگزار می‌شود. با بررسی حدود  ۳۰۰۰ پایان‌نامه دریافتی در مرحله اول، ۶۰ پایان‌نامه مرتبط با موضوع تشخیص داده شد و در داوری نهایی ۹ پایان‌نامه برگزیده شد. 

وی ادامه داد: دو پایان‌نامه برتر و ۷ پایان‌نامه شایسته تقدیر هستند. برگزیدگان به تفکیک از دانشگاه‌های علامه‌طباطبائی، امام صادق ( ع)، تهران، شیراز، قم، هنر اسلامی تبریز، مؤسسه امام خمینی، معارف اسلامی و مرکز تحقیقات سیاست علمی هستند.

دکتر اکبرزاده با بیان اینکه از میان ۲۵۰ رساله‌ دریافتی، ۳۷ رساله در داوری اولیه، انتخاب شدند و در داوری نهایی تعداد رساله‌های منتخب به عدد ۶ رسید که از این میان ۲رساله برتر و ۴ رساله شایسته تقدیر شناخته شدند. برگزیدگان از دانشگاه‌های شهیدبهشتی، تربیت‌مدرس، امام صادق (ع)، قم و بوعلی سینای همدان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha