• چهارشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402032415376
  • خبرنگار : 50034

صدور پروانه بهره‌برداری برای ذخیره‌سازی ۲۵۰ هزار تن سیب‌زمینی

صدور پروانه بهره‌برداری برای ذخیره‌سازی ۲۵۰ هزار تن سیب‌زمینی

ایسنا/همدان مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در مسأله سیب‌زمینی تا سال ۸۸ ذخیره‌سازی نداشتیم به‌طوریکه کل ذخیره‌سازی ۳۰ هزار تن بود، گفت: در حال حاضر برای ذخیره‌سازی ۲۵۰ هزار تن سیب‌زمینی پروانه بهره‌برداری از سردخانه صادر شده است و ۶۴ سردخانه بالای ۹۰ درصد در حال ساخت داریم که ظرفیت ذخیره‌سازی بالای ۵۰۰ تن می‌شود.

حسن محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه بزرگترین کاری که جهادکشاورزی در سال ۱۴۰۱ انجام داد، تدوین نقشه راه پنج ساله در حوزه‌های مختلف صنایع تبدیلی است که از اساتید دانشگاه بوعلی، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز تحقیقات و بخش خصوصی دعوت شد، ادامه داد: تلاش شده نیاز به ذخیره سازی در شهرستان های همدان، بهار و رزن را به صفر برسانیم و شهرهای دیگر مثل ملایر، اسدآباد و نهاوند که در مسأله ذخیره میوه پیش‌بینی شده است، در این مناطق سرمایه‌گذاری شود.

محمدی تأکید کرد: دو طرح بزرگ در فرآوری سیب‌زمینی با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی فعال است که با توجه به افزایش تورم، خریداری ماشین‌آلات مورد نیاز بین ۳.۵ تا ۶ میلیون دلار هزینه لازم دارد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ یک سرمایه‌گذار عربستانی در تویسرکان برای خط سورت و بسته‌بندی محصولات کشاورزی صادراتی با ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و یک سردخانه ۲۰ هزار تنی در کنارش احداث کرد و اگر زمین مناسب اختصاص یابد، قول مساعد داده شده که ۲۰ میلیون دلار سرمایه جدید در بحث فرآوری سیب‌زمینی از صفر تا ۱۰۰ سرمایه‌گذاری کند.

آغاز ساخت مدرن‌ترین کشتارگاه مرغ در رزن

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی مدرن‌ترین کشتارگاه مرغ استان در شهرستان رزن سال ۱۴۰۱ آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود تا دو ماه آینده فعالیت کشتار شروع شود، مطرح کرد: بزرگترین خط تولید خوراک دام و آبزیان با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید که جزو پنج کارخانه بزرگ کشور است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان یکی از مشکلات عمده بخش صنایع تبدیلی را کمبود زمین در شهرک‌های صنعتی دانست و گفت: در شهرک صنایع غذایی بهار زمینی برای واگذاری وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه هم اینک در شهرستان های همدان، بهار و ملایر به شدت کمبود زمین داریم، ادامه داد: اگر یک سرمایه‌گذار برای سرمایه گذاری مراجعه کند، زمین به اندازه کافی برای واگذاری وجود ندارد که امیدواریم شرکت شهرک‌های صنعتی منابع مالی لازم را تأمین کند و یا شهرک‌های موجود را توسعه دهد و یا شهرک‌های جدید راه‌اندازی کند.

محمدی با بیان اینکه اگر مسأله زمین و تسهیلات حل شود در یک بازه زمانی سه تا چهار ساله ۲۵۰ واحد دیگر به صنایع تبدیلی استان اضافه می‌شود، یادآور شد: با راه‌اندازی شهرک فرآوری سیر که استانداری و جهادکشاورزی در حال پیگیری آن هستند، حدود ۸۰ واحد بسته‌بندی و صادرات سیر ایجاد خواهد شد و مشکل فرآوری سیر استان حل می شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاوررزی استان همدان از تدوین نقشه راه پنج ساله در جهادکشاورزی استان همدان خبر داد و گفت: با تدوین نقشه راه، می توانیم سرمایه‌گذاران را به سوی حوزه‌های مناسب سرمایه‌گذاری سوق دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha