آمارها نشان از اهمیت گردشگری و بالطبع توسعه گردشگری دارد، کارشناسان میگویند گردش مالی صنعت گردشگری جهان در این سده از گردش مالی بخش صنعت فراتر میرود و در چند سال آینده دست کم به چند تریلیون دلار خواهد رسید.
برای اقتصادهایی نظیر اقتصاد ایران، این رقم قابل توجه است و میتواند تمامی فعالیتهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد، با این وجود برای دستیابی به چنین درآمد قابل حصولی باید برنامهریزی جامعی صورت گرفته و سرمایهگذاریهای مناسب در زمینههای سختافزاری و نرمافزاری این صنعت صورت پذیرد.
کشور ایران با داشتن جاذبههای گردشگری (تاریخی، مذهبی، طبیعی) به لحاظ عدم اتخاذ سیاستهای مؤثر در این بخش، هنوز نتوانسته است به سهم مناسب خود در بازار گردشگری جهان دست یابد و این امر سبب شده است تا بسیاری از معضلات اقتصادی- اجتماعی کشور که میتواند با توسعه گردشگری مرتفع گردد، همچنان پابرجا بماند.
ملایر؛ مقصد گردشگری غرب کشور
در این میان، شهر جهانی ملایر با داشتن مناطق بکر و دیدنی، جاذبههای فراوان گردشگری، آثار باستانی منحصربفرد که ثبت ملی شده، صنایع دستی و داشتن دو برند انگور و مبلمان منبت چند سالی است که توانسته در سطح کشور حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
طی سالهای اخیر بحث گردشگری و صنایع دستی ملایر و البته زحمات ویژه شهرداری و اداره میراث فرهنگی در بحث فراهمسازی زیرساختهای گردشگری و ایجاد مناطق تفریحی – توریستی نقش موثری در توسعه صنعت توریسم در این شهرستان ایفا کرده است.
ملایر با ثبت جهانی هنر منبت به عنوان شهر جهانی منبت شناخته میشود و تولیدات مبل و منبت آن در سطح ملی و بینالمللی شهرت دارد. همچنین این شهرستان با تولید گسترده انگور و فرآوردههای مرتبط، جایگاه ویژهای در حوزه گردشگری کشاورزی دارد و به نظام کاشت انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث جهانی کشاورزی به ثبت رسیده است.
مجموعه بینظیر مینیورلد یا جهان کوچک که در منطقه خاورمیانه برای نخستین بار ایجاد شده است، تحسین همگان را برانگیخته و امروز این منطقه مهم تفریحی – توریستی میرود تا سرآغاز تحولی بزرگ در حوزه اقتصادی جذب گردشگر و ارتقای سطح فرهنگ و مسائل اجتماعی در این منطقه باشد.
پارک مینیورلد در ملایر، نخستین پارک مینیاتوری خاورمیانه و یکی از جاذبههای گردشگری منحصربهفرد ایران بوده که در بخش شمالی این شهر قرار گرفته است. این پارک مینیاتوری با مساحتی بیش از ۴۸ هکتار، نه تنها نخستین پارک موضوعی ملایر، بلکه نخستین مجموعه گردشگری مینی در خاورمیانه و چهارمین در جهان محسوب میشود و بازدید از این پارک، فرصتی بینظیر برای دیدن ۱۳۸ اثر تاریخی، ملی و جهانی در مقیاس کوچک است.
بارها شاهد بازدید مقامات ارشد کشوری از این پروژه مهم گردشگری در ملایر بودیم که همگی بر این امر اذعان داشتند که این پروژه نقش موثری در رونق صنعت گردشگری این منطقه ایفا میکند.
از سوی دیگر ساخت رستورانهای مدرن و سنتی به همت شهرداری در بام ملایر، احداث متلها برای اسکان مسافران، در دست اقدام بودن پروژههای مهمی چون بازار مبلمان منبت، نمایشگاههای مهم برای عرضه صنایع دستی و برگزاری چندین نوبت جشنواره ملی مبلمان منبت همگی سبب شده است که امروز ملایر به ” مقصد گردشگری” در غرب کشور تبدیل شود.
شهر زیرزمینی سامن؛ یکی از منحصر به فردترین جاذبه تاریخی کشور
مجموعه آثار زیر زمینی سامن، آثاری منحصر به فرد است که در بخش اعظم محدوده مرکزی شهر و در زیر خیابان ها و منازل و ساختمان های اداری به صورت دست کن در بستری از سنگ گرانیت ایجاد شده است.
عمق متوسط آثار بین سه تا ۵.۵ متر متغیر بوده و گستره آثار بالغ بر سه هکتار است که درحال حاضر فضاهای شناسایی شده در محدوده حدود یک هکتاری قرار گرفته است.
در نتیجه کاوشهای باستان شناسی سال ۱۳۸۷ توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی استان همدان صورت گرفت، نتایج بسیار درخور توجهی حاصل شد و هیأت کاوشهای سامن که متشکل از کارشناسان رشته های مختلف خصوصاً باستان شناسی، انسانشناسی و مرمت و حفاظت بود و توانست بخش اعظم فضاهای شناسایایی شده را کاوش کند.
عمارت تاریخی منصوری
خانه منصوری در ملایر، گنجینهای از هنر مردمان ایران زمین و دارای دو طبقه است که معماری هرکدام از طبقات به یک دوره از تاریخ باز میگردد.این اثر تاریخی در بلوار پارک، خیابان دکتر اقبال واقع شده است، قدمت این اثر، به دوران قاجار و پهلوی بر میگردد و متعلق به وراث منصوری است.
معبد نوشیجان؛ یادگاری از عصر باستان
بنای تاریخی نوشیجان در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب همدان و ۲۰ کلیومتری شمال غرب شهر ملایر بر فراز تپه ای طبیعی به ارتفاع تقریبی ۳۷ متر قرار گرفته است.
این اثر که ابتدا به صورت تپه ای باستانی بود از سال ۱۳۴۶ مورد کاوشهای باستان شناسی قرارگرفت و در نتیجه شش فصل کاوش صورت گرفته، سه دوره تاریخی در آن شناسایی شد.
سازههای مختصر دو دوره پارتی و هخامنشی این تپه، پس از مطالعات کافی برداشته شد و آثار اصلی شامل دژ، معبد و تالار ستون دار از اوایل دوره ماد، پابرجاست.
حضور موفق ملایر در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران
به تازگی ملایر با دو برند «شهر جهانی مبلمان منبت» و «شهر جهانی انگور» در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه حضوری موفق و چشمگیر داشت.
غرفه ملایر در این رویداد، ظرفیتهای گردشگری، صنایعدستی و سوغات این شهرستان را معرفی کرد و فرصتی مناسب برای تعامل با فعالان صنعت گردشگری، سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی بود.
به گزارش ایسنا، حضور ملایر در این نمایشگاه، نقش مؤثری در معرفی جایگاه این شهرستان بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور داشت و زمینه جذب سرمایهگذاری و توسعه گردشگری پایدار را فراهم کرد، میتوان گفت این رویداد فرصتی برای معرفی توانمندیهای صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان حوزه گردشگری و صنایعدستی ملایر به شمار میرفت.
در واقع نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران بهعنوان بزرگترین رویداد این حوزه در کشور، بستری برای تبادل تجربیات، معرفی ظرفیتهای گردشگری استانها و توسعه همکاریهای بینالمللی بوده و حضور ملایر در این نمایشگاه، علاوه بر تقویت برندهای جهانی این شهرستان، موجب گسترش بازارهای هدف و افزایش تعاملات در صنعت گردشگری خواهد شد.
بازدید دبیرکل سازمان اکو از غرفه ملایر در نمایشگاه گردشگری تهران
در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از غرفه این شهرستان بازدید کرد، در این بازدید ظرفیتهای گردشگری، صنایعدستی و تولیدات بومی ملایر معرفی شد و بر اهمیت توسعه همکاریهای منطقهای در حوزه گردشگری تأکید شد، این غرفه با ارائه آثار شاخص و معرفی قابلیتهای گردشگری شهرستان، مورد توجه بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار گرفت.
دکتر انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از غرفه این شهرستان در هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته بازدید کرد، در جریان این بازدید با حضور دکتر بندپی از کتابچه الکترونیک گردشگری ملایر رونمایی شد، این کتابچه با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان ملایر تدوین شده و از طریق آدرس http://visitmalayer.ir/ در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
بازدید وزیر میراثفرهنگی از غرفه جهانشهر ملایر در نمایشگاه بینالمللی گردشگری
دکتر سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، از غرفه جهانشهر ملایر در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران بازدید کرد، در جریان این بازدید توضیحاتی درباره جایگاه ملایر بهعنوان شهر جهانی منبت و نقش این هنر در توسعه صنایعدستی و گردشگری ارائه و وزیر میراث فرهنگی با کتابچه الکترونیکی گردشگری ملایر آشنا شد. این کتابچه با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان تدوین شده و از طریق این تار نمای http://visitmalayer.ir/ در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
در ادامه، دکتر صالحی امیری از ماکت معبد نوشیجان بازدید کرد و توضیحاتی درباره این اثر ارزشمند دوران ماد به وی ارائه شد، این محوطه یکی از قدیمیترین نمونههای معماری خشتی ایران را در خود جای داده و اطلاعات مهمی درباره نخستین ساختارهای حکومتی و مذهبی در فلات ایران ارائه میدهد.
بازدید فعالان بینالمللی از غرفه ملایر در نمایشگاه گردشگری تهران
در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، عباس جمعه روزنامهنگار سرشناس روسیه، به همراه تیم آفی بلاگر معروف روسی و یکی ازفعالان سیاسی ارمنی، از غرفه ملایر بازدید کردند.
در این بازدید، ظرفیتهای گردشگری، صنایعدستی و برندهای جهانی ملایر شامل «شهر جهانی مبلمان منبت» و «شهر جهانی انگور» به هیئت مذکور معرفی شد. همچنین، این نشست فرصتی برای تبادل دیدگاهها و بررسی زمینههای همکاری در حوزه گردشگری و صنایعدستی بود.
بهطور قطع حضور خبرنگاران و فعالان بینالمللی در این نمایشگاه، نقش مهمی در معرفی ظرفیتهای گردشگری ملایر در سطح بینالمللی داشته و میتواند به توسعه تعاملات فرهنگی و اقتصادی این شهرستان با سایر کشورها کمک کند.
به امید روزی که همه ابعاد ملایر در «قامت جهانی» در منطقه خاورمیانه بدرخشد.
انتهای پیام
نظرات