• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402033120369
  • خبرنگار : 71496

بحث بر سر نامحدود بودن تحقیقات از اقدامات رژیم صهیونیستی در شورای حقوق بشر سازمان ملل

بحث بر سر نامحدود بودن تحقیقات از اقدامات رژیم صهیونیستی در شورای حقوق بشر سازمان ملل

آمریکا در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به نمایندگی از ۲۷ کشور رویکرد "دائمی" کمیته این سازمان در تحقیقات درباره اقدامات و رویکرد رژیم صهیونیستی را محکوم کرد؛ در مقابل ونزوئلا و همپیمانانش حمایت خود را از آن اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، میشل تیلور، سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل در سخنرانی که در این شورا پس از قرائت گزارش محققان کمیته تحقیقات درباره اختلافات دو طرف فلسطینی-اسرائیلی داشت، گفت: ۲۷ کشور به شدت نگران این مساله هستند که ماموریت محول شده به کمیته، محدودیت زمانی ندارد و همینطور در آن بندی درباره اتمام اختیارات کمیته وجود ندارد.

این کشورها شامل کانادا، انگلیس، اتریش و ایتالیا خواستار توقف آنچه "تمرکز نامناسب شورا بر اسرائیل" خوانده می‌شوند، شدند.

این کمیته که دو سال قبل از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شد، مامور انجام تحقیقاتی درباره موارد نقض حقوق بشر در مناطق فلسطینی و اشغالی از آغاز تنش‌ها در آوریل ۲۰۲۱ و نیز بررسی دلایل اصلی درگیری‌های دو طرف فلسطینی-اسرائیلی است.

یکی از بازپرسان این کمیته در یک کنفرانس مطبوعاتی، ضمن انتقاد از نامحدود بودن این ماموریت، گفت: امروز یک کشور سوال کرد چرا بندی که مهلت کمیته را مشخص کند، وجود ندارد، دوست دارم این پاسخ را بدهم که ما تمایل داریم تاریخ توقف اشغالگری اسرائیل را مشخص کنیم.

ناوی بالای، رئیس کمیته ضمن نادیده گرفتن این انتقادات، گفت: احمقانه است که با مسؤولان کمیته به دلیل ماهیت ماموریت محول شده به آنها صحبت نشود.

محققان سازمان ملل در گزارش چند روز قبل خود مسؤولان اسرائیلی را به نقض حقوق جامعه مدنی متهم و تاکید کردند که مقامات اسرائیلی مسؤول بیشتر این نقض‌ها هستند.

رئیس کمیته در سخنرانی که از طریق ویدئو-کنفرانس در جلسه شورا داشت، گفت: گزارش ما نشان می‌دهد که مقامات اسرائیلی روش‌های تنبیهی مختلفی را با هدف بازدارندگی و ممانعت از فعالیت‌های اعضای جامعه مدنی فلسطین در پیش گرفتند.

پس از انتشار این گزارش، رژیم صهیونیستی ضمن رد اتهامات مطرح شده در آن، مدعی شد که "یک جامعه مدنی قدرتمند، مستقل و متشکل از هزاران نهاد غیردولتی، مدافعان حقوق بشر و رسانه‌های داخلی و بین‌المللی دارد".

البته نماینده رژیم صهیونیستی در بحث‌ و مذاکرات نشست روز چهارشنبه شورا شرکت نکرد چرا که این رژیم تصمیم گرفته با کمیته همکاری نکند.

مسؤولان اسرائیلی و مقامات آمریکا و دیگر کشورهای غربی در سال‌های گذشته همواره رویکرد شورای حقوق بشر درباره اسرائیل و تمرکز آن بر اقدامات این رژیم را محکوم کرده‌اند.

در مقابل ابراهیم خریشه، نماینده فلسطین اظهارات مقامات آمریکایی را محکوم کرده و آنها را ننگین خواند.

همچنین ونزوئلا به نمایندگی از چند کشور دیگر از جمله چین، روسیه و ایران حمایت خود را از بازپرسان سازمان ملل اعلام کرد.

نماینده ونزوئلا در این نشست اظهار کرد: ما به شدت نگران تلاش‌هایی هستیم که در راستای تخریب عملکرد کمیته انجام می‌شوند.

نماینده اتحادیه اروپا نیز گفت: برخی کشورهای عضو اتحادیه به دلیل نگرانی‌های مربوط به مهلت زمانی ماموریت کمیته و رویکرد دائمی آن، موافق تشکیل کمیته نبودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha