• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۲ / ۰۱:۳۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402040804774
  • منبع : نمایندگی گیلان

استاندار گیلان خبر داد

ساماندهی قرنطینه کالا در گمرگ آستارا

ساماندهی قرنطینه کالا در گمرگ آستارا

ایسنا/گیلان استاندارگیلان با تبیین اقدامات انجام شده در خصوص ساماندهی پایانه مرزی آستارا گفت: بدون فوت وقت با برگزاری جلسات تخصصی و تلاش‌های صورت گرفته هم اکنون این مهم ساماندهی شده است.

به گزارش ایسنا، اسدالله عباسی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر با تسلیت سالروز شهادت آیت الله دکتر بهشتی با اشاره به دلایل کندی تردد و ترخیص برخی کالاها بیان کرد: دلایل متعددی برای کندی ترخیص کالا و کامیون‌های ترانزیت کالا در پایانه مرزی آستارا وجود دارد که یکی از مهمترین دلایل آن، افزایش حجم مراودات‌ تجاری با کشورهای همسایه  و وجود کامیون‌های باری بیشمار در این پایانه است.

وی از دیگر اقدامات انجام شده در پایانه مرزی آستارا را احداث پل فلزی در این پایانه دانست و تصریح کرد: پل فلزی ۸۰ ساله ترانزیتی آستارا با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دارای پیشرفت ۹۷ درصدی بوده و با وزارت خارجه جمهوری آذربایجان رایزنی هایی شده است.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به عرضه محصولات دامی و کشاورزی با بهترین کیفیت در بازارهای جهانی و حاشیه خزر، بیان کرد: یکی از اهداف دولت سیزدهم توسعه انواع محصولات دامی و کشاورزی در گیلان و عرضه آن در بازارهای هدف است که در همین راستا دولت سیزدهم برنامه‌های ویژه‌ای در دستور کار دارد.

وی از افزایش ۲۷ درصدی ترانزیت و بارگیری کالا در بنادر گیلان طی سه ماهه اول امسال خبر داد و افزود: بازدیدهای مستمری از بنادر گیلان انجام شده و این نظارت‌ها سبب شد تا ترانزیت و بارگیری کالا در بندر انزلی پیشرفت ۴۷ درصدی داشته باشد.

عباسی با تبریک روز ملی اصناف و دهه صنعت و معدن با شعار تولید و تجارت ادامه داد: با افتتاح راه آهن رشت - کاسپین بدون شک شاهد رشد چند برابری فعالیت های اقتصادی و اشتغال در این استان خواهیم بود که در این مورد رایزنی‌های لازم با دولت و وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به استفاده بهینه از ظرفیت بالقوه سرمایه گذاران در بخش‌های مختلف اقتصادی در این استان بیان کرد: در گیلان سرمایه‌گذاران بسیاری خواهان فعالیت در بخشهای زمینی، ریلی، هوایی و دریایی هستند که باید برای آنان فرش قرمز پهن کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان ترانزیت کالا از طریق واگن و کامیون‌ها را بسیار مثمر ثمر برشمرد و افزود: در یک و نیم سال گذشته در بخش ترانزیت کالا از طریق واگن‌ و کامیون تصمیمات بسیار مهمی اتخاذ شده و دولت سیزدهم در حال گسترش این امر در استان‌های بندری به ویژه گیلان است.

عباسی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه در تلاشیم تا مانع قطعی برق در منازل گیلان در فصل تابستان شویم، تصریح کرد: پنل‌های خورشیدی در مناطق جنوبی استان مانند لوشان در شهرستان رودبار در حال انجام فعالیت و تولید برق هستند که منجر به افزایش برق تولیدی در این استان خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در سال رشد تولید و مهار تورم باید اقتصاد را در کشور رونق دهیم، بیان کرد: در گیلان تاکنون ۲۰۰ واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل فعال شده است و بنده به عنوان خدمتگزار مردم اجازه نمی‌دهم کارگری از واحدهای تولیدی در این استان اخراج شود.

استاندار گیلان با اشاره به نقش همدلی و وحدت در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در توسعه اقتصادی کشور، افزود: بدون شک با همدلی و تعامل با دنیا در حوزه اقتصاد می‌توانیم ‌گام‌های مهمی برداریم و در این خصوص دولت سیزدهم برنامه‌های خوبی دارد.

وی با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت ژئوپولیتیکی ایران در منطقه خاورمیانه بیان کرد: ایران اسلامی به لحاظ دریایی، ریلی و حمل و نقل جاده‌ای یکی از برترین کشورهای منطقه و حتی جهان است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

عباسی، یکی‌ از نیازهای کشور را توسعه و افزایش صادرات محصولات غیر نفتی دانست و تصریح کرد: در گذشته عمده راه درآمد ارزی کشور از طریق فروش نفت بود ولی پس از دستور مقام معظم رهبری در خصوص توسعه صادرات محصولات غیر نفتی، به تولید و صادرات محصولات راهبردی گیلان توجه جدی شد.

وی با بیان اینکه تولید محصولات غیر نفتی و صادرات آن منجر به ایجاد اشتغال و ارز آوری برای کشور می‌شود، گفت: برای افزایش درآمد ارزی و ایجاد اشتغال باید به محصولات غیر نفتی و افزایش صادرات آن توجه شود زیرا گیلان دارای ظرفیت خوبی در این حوزه است.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم برای ایجاد ارتباطات اقتصادی با کشورهای حوزه خزر، کاراییب و دیگر کشورهای منطقه، بیان کرد: تغییر دیپلماسی جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم منجر به گسترش ارتباط با کشورها و در نتیجه افزایش صادرات غیر نفتی شد.

عباسی نقش افزایش تولید محصولات صادرات محور را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: در این بخش باید به محصولات صادرات محور توجه بیشتری شود و در همین حال گام های بلندتری برای توسعه صادرات برداشته شود.

در این مراسم تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز با تحسین زحمات دشوار صادرکنندگان، اظهار کرد: مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استانی فرصتی برای ارزیابی توانمندی هاست و در واقع صادرات در سالهای اخیر دوئل صنعتگر و تاجر با تحریمهای ظالمانه است.

وی پویا نگه داشتن جریان صادرات را ماحصل همت بی‌وقفه همراه با انبوهی از چالش های اقتصادی تجار و بازرگانان دانست و گفت: تقویت ظرفیت های تولید و ایجاد ظرفیت های جدید و هموار کردن مسیر توسعه صادرات، نقش دولت را به عنوان تضمین کننده سرمایه گذاری های موجود و کاهش انحصار، پررنگ تر از گذشته می کند.

دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی گیلان از صادرات به عنوان یکی از متغیرهای اصلی رشد اقتصادی نام برد و تاکید کرد: اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و فضای اقتصاد بین‌المللی از مهمترین عوامل توسعه، اقتدار و بالندگی اقتصادی است.

وی با برشمردن ظرفیت های کم نظیر بندری و مناطق ویژه و آزاد در استان گیلان، تصریح کرد: در استانی هستیم که برای بسط و گسترش ارتباطات تجاری هیچ بن بستی ندارد و نزدیکترین بندر به کشورهای «CIS» با مزیت های متنوع نظیر کاهش هزینه سوخت و استهلاک و کرایه حمل در نتیجه کاهش قیمت تمام شده کالا را داریم و همچنین بندر آستارا تنها بندر کشور است که با دارا بودن مرز گمرکی خشکی و دریایی، امکان ترانشیپ بین بنادر شمالی کشور را دارد.

پورحیدری به مزیت های تولید برنج سفید در رتبه دوم خاورمیانه و تولید چای و زیتون در رتبه نخست کشور به عنوان پتانسیل های صادراتی اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینها، فعالیت بیش از ۱۰۰ برند صنعتی شناخته شده در سطح ملی و جهانی را در گیلان داریم که می توانند نیاز بازارهای بزرگ بین المللی را با بهترین کیفیت تامین کنند.

وی تامین کشتی های رورو و یخچالدار و کانتینربر، اقدام برای احداث پل جدید آستارا به آذربایجان، سرمایه گذاری در حوزه پایانه محصولات کشاورزی و استفاده بهتر از حمل و نقل ترکیبی جاده‌ای - ریلی را از ملزومات لاینفک گسترش تجارت گیلان برشمرد و افزود: گفت: قطعا بایستی حمایت های بیشتری جهت هموار نمودن بسترهای توسعه و جذب سهم بازار بین المللی فراهم شود و برنامه ریزی لازم برای اعزام هدفمند ۲۰ هیئت تجاری به طور سالانه در این زمینه انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha