حجتالاسلام والمسلمین حسین روحانینژاد امروز، ۳۱ فروردین در آیین واگذاری اسناد مالکیت در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان گیلان که در شهرستان شفت برگزار شد، مقام معظم رهبری را متولی اصلی نهاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: مصمم به خدمت به مردم و عمران و آبادانی روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در سراسر کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در حوادث و بلایای طبیعی اقدام به ارائه خدمات لازم به مردم میکنیم، افزود: طرح هادی برای اغلب روستاها تهیه و اجرا شده و پس از ۱۰ سال نیاز به بازنگری دارد که در حال انجام است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار مسکن روستایی، دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحد نوسازی و مقاومسازی شده است، تصریح کرد: به دنبال حفظ کرامت مردم ساکن روستا و شهرهای کوچک هستیم.
روحانینژاد با اشاره به پیگیری فرایند صدور سند مالکیت روستایی توسط بنیاد مسکن، خاطرنشان کرد: دریافت سند ملکی برای مردم هویت بخش است و بسیاری از نیازهای فردی را تامین می کند و در محاکم قضایی و سازمانهای پولی کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد املاک در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت را دارای سند تک برگ دانست و بیان کرد: تجربه چندین زلزله بزرگ را در کشور داریم که خسارتها و تلفات زیادی را به دنبال داشت، اما به برکت همین نوسازیها و مقاوم سازیها، شاهد کاهش خسارات زلزله هستیم و تلفات نداریم.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن از بازسازی و تعمیر و احداث دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد از مسکنهای آسیب دیده در حوادث خبر داد و تصریح کرد: مقاوم سازی باعث شده که در حوادث و بلایای طبیعی خیلی نگران نباشیم. بدنه نظام فنی و مهندسی کشور در کلانشهرها نیز کارهای قابل تقدیری را انجام داده است.
وی با اشاره به گذشت حدود یک دهه از آخرین سرشماری نفوس و مسکن کشور، ادامه داد: کشور نیازمند آمار جدید سرشماری است تا در برنامهریزیها درستتر و دقیقتر عمل کنیم؛ البته فقط به دنبال شمارش نیستیم و تحلیل آمارهای جمعیتی به تصمیم گیریها و تصمیم سازیها کمک میکند.
روحانینژاد با اشاره به وضعیت روستاهای گیلان و اهمیت بخش کشاورزی، ادامه داد: در روستاها باید علاوه بر مکانیزه کردن کشاورزی، بخشی از اشتغال را به طرف صنایع کوچک و تبدیلی ببریم، زیرا روستانشین نباید برای معیشت به شهر بیاید.
وی با تاکید بر لزوم توسعه متوازن کشور با نگاه به منابع، تصریح کرد: ماموریت قانونی و حاکمیتی بنیاد مسکن ساخت مسکن مقاوم و عمران و آبادانی روستاهاست لذا باید روستاها را چنان آباد کنیم که برای روستانشین تفاوتی با شهر نداشته باشد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن با اشاره به روند کند مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها، بیان کرد: اگر منابع اشتغال و درآمد را در روستاها ایجاد کنیم، مردم در روستا زندگی میکنند و مهاجرت معکوس سرعت میگیرد.
وی با بیان اینکه گاهی برخی از دستگاهها در روستاهای استانهای شمالی با مردم جهت ساخت و ساز همراهی نمیکنند، گفت: قطعه قطعه کردن زمین، کشاورزی را مقرون به صرفه نمیکند لذا ضرورت تسریع در فرایند یکپارچه سازی اراضی کشاورزی احساس میشود.
روحانینژاد با بیان اینکه میلیونها ویلا حتی خارج از طرح هادی و در داخل مزارع ساخته شده، اما مردم روستا نمیتوانند در زمین خودشان برای فرزندانشان خانه بسازند، افزود: این ویلاها گاز و برق و خدمات را نیز دریافت کردهاند و نظارتی بر آنها نشده لذا باید به نیاز واقعی مردم توجه کنیم تا شاهد تخلف نباشیم.
وی با اشاره به محدودیت گیلان در زمین و منابع طبیعی جهت مسکنسازی، از پیگیری این مشکل در مرکز خبر داد و بیان کرد: به دنبال اجرای طرح هادی و مقاوم سازی و آسفالت و... در همه روستاها هستیم، اما نمایندگان استانی و شهرستانی باید منابع آن را در بودجه تعریف کنند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن با بیان اینکه از محل حساب ۱۰۰ اقدام به ساخت مسکن محرومان و خانوادههای دارای دو معلول میکنیم، ادامه داد: نیازمند تخصیص اعتبارات مناسب از سوی دولت و مجلس برای اجرای پروژه های بنیاد مسکن در سال ۱۴۰۵ هستیم؛ البته ۲۰ درصد از قیر رایگان سال ۱۴۰۴ را که در اختیار بنیاد مسکن است، در سراسر کشور توزیع میکنیم.
وی به دهه حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره) اشاره کرد و یادآور شد: به مناسبت این دهه برای اجرای طرح هادی ۱۰ روستای شهرستان شفت، تخصیص اعتبار خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات