به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری میزان - علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشستی با حضور معاونین و مسئولان قضایی دادگستری استان، ضمن تبریک ایام خجسته ذی الحجه و خصوصا عید بزرگ غدیر، گفت: توجه و غفران را از درگاه خداوند متعال به واسطه این ایام پرخیر و برکت و نورانی ماه ذی الحجه، مسئلت می کنیم و امیدواریم بتوانیم با تمسک به قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت در انجام امور و مسئولیت هایی که بر دوش ما نهاده شده با موفقیت گام برداریم.
برای رسیدن به دادگستری مطلوب و ایده ال فاصله زیادی داریم
رئیس کل با اشاره به انتخاب و معرفی مدیر برتر ملی قوه قضاییه در اجلاس سراسری، اظهار کرد: انتخاب مدیریت دادگستری استان تهران بیانگر زحمات و تلاش تمامی همکاران در جهت ارتقاء و پیشرفت دادگستری است، هرچند اعتقاد داریم برای رسیدن به دادگستری مطلوب و ایده ال فاصله زیادی در پیش داریم اما این نوید را می دهد که در مسیر مطلوب در حرکت هستیم و با تلاش و هم افزایی بیشتر به نقطه ایده ال خواهیم رسید.
رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: هر ساله برنامه کاری در مجموعه قضایی که به عنوان برنامه عملیاتی که از سوی معاونت برنامه ریزی چه در سطح ملی و استان تدوین وپیش بینی شده است ابلاغ میشود.
القاصی با اشاره به دیدار مسئولان عالی دستگاه قضایی با مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه، تاکیدات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب را به عنوان حکم حکومتی و فراتر از قانون و اسناد بالادستی الزام آور دانست و گفت: مشروعیت کارقضایی هر یک از قضات براساس اذن مقام معظم رهبری است و انتظارات و تاکیدات معظمله را باید نصب العین قرار دهیم و برای دستیابی به آن تلاش و اهتمام کنیم.
تاکیدات رهبری به صورت برنامه عملیاتی تدوین و مورد پیگیری قرار گیرد
رئیس کل دادگستری استان تهران به سید محمد شفیعی، معاون فناوری و برنامه ریزی، ماموریت داد تا موضوعات مورد تاکید و انتظارات مقام معظم رهبری را به صورت برنامه عملیاتی و با تعیین اقدام های لازم به صورت مدون و زمانبندی شده به تمامی واحدها و حوزه های قضایی ابلاغ و برای دستیابی به اهداف نظارت و پیگیری لازم را اعمال کند.
علی القاصی افزود: در سال گذشته نیز مقام معظم رهبری هشت مطالبه مهم از مسئولان دستگاه قضایی داشتند که برای اجرای آن برنامهها و اقداماتی هدفگذاری و در طی سال به اجرا گذاشته شد.
القاصی در تشریح و تاکید بر موضوعات مورد اشاره در دیدار مسپولان قضایی و کارکنان دستگاه قضای با رهبر معظم انقلاب به مطالبه ایشان برای اجرایی شدن کامل سند تحول اشاره کرد و افزود: باید سند تحول را متناسب و به روز انجام دهیم و آنچه مهم است مدیران و کارکنان در بدنه دستگاه قضایی شاخص هایی که درراستای اجرای سند تحول است را اجرایی کند و معاونت برنامه ریزی، راهبری و نظارت لازم را در این مسیر داشته باشد.
یک رکن اصلی کار در دستگاه قضایی سلامت و صیانت است
رئیس کل یکی دیگر از فرمایشات معظم له را مبارزه با فساد دانست و اشاره کرد: مبارزه با فساد بخصوص در خود قوه قضاییه که هر ساله حضرت آقا به آن اشاره می کند و امسال با حساسیت بیشتری بر این موضوع تاکید داشتند بسیار اهمیت دارد چرا که لازمه کار، جنس و ماهیت کار قضایی حساس است و یک رکن اصلی آن سلامت و صیانت در دستگاه قضایی است.
وی افزود: اگر این اصل پایه ای در امر قضا دچار تزلزل شود تمام وظایف و ماموریت ها تحت الشعاع قرار می گیرد.
القاصی خاطرنشان کرد: باید درمورد مسئله سلامت رفتاری و اخلاقی همکاران توجه داشته و حساس باشیم و به مجموعه همیشه تذکر دهیم و به عنوان مسئولان بخش های مختلف در دستگاه قضایی، باید در زمینه لغزش و انحرافات زیر مجموعه بی تفاوت نباشیم و نسبت به تذکر و توجه دادن مجموعه به انحرافات و اشکالات دچار روزمرگی نشده و روی این موضوعات بسیار تکرار کنیم.
یک مدیر زمانی موفق است که خود، در کارش پیگیر و پاسخگو باشد
وی با اشاره به مطالبه دیگر مقام معظم رهبری در خصوص حقوق عامه و آزادی های مشروع، اظهار کرد: در بحث حقوق عامه و آزادیهای مشروط لازم است تا ساختارها و خود اشخاص مجموعه پویا و پیگیر باشند.
رئیس کل توجه ویژه به نظارت ها را مهم دانست و تشریح کرد: یک مدیر زمانی موفق است و می تواند کار را پیش ببرد که پاسخگو باشد و در کارش پیگیرانه و مصرانه امورات را پیگیری کند و در صورتی که مدیر یک واحد دچار روزمرگی و عادی انگاری شده باشد اصلاح و یا تغییر وی برای پیشبرد بهتر و متوازن برنامه های دستگاه ضروری خواهد بود.
میزان برگزاری دادگاه های مبارزه با مفاسد اقتصادی افزایش داشته است
وی گفت: میزان برگزاری دادگاه های مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال حاضر بیشتر از قبل شده و تنها در سال گذشته به ۱۱۹ پرونده بزرگ اقتصادی رسیدگی شد که این مهم بیانگر عزم جدی و استمرار دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با مفاسد است.
رئیس کل دادگستری تهران به توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص تصویر رسانه ای قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: در زمینه انتشار برخی از پرونده های قضایی که در دادگاه ها مورد رسیدگی قرار میگیرند و یا موضوعاتی که مطالبه اجتماعی آن زیاد است، نیازمند پیش بینی و آیندهنگری صحیح هستیم و ضروری است تا برای پاسخگویی تخصصی و حرفه ای به مسائل مطرح شده و توجیه و تنویر افکار عمومی با همکاری صدا و سیما اقدام شود.
پیشگیری از وقوع جرایم با شناسایی نقاط آسیب زا و گلوگاه های خطرناک
رئیس کل دادگستری استان تهران با ذکر این مطلب که حوزه پیشگیری از وقوع جرم موضوع مهمی است و ضرورت دارد تا در بسیاری از موضوعات با اتخاذ تصمیمات مدیریتی و شیوهنامه ها و بخشنامه های لازم رویه های صحیح در کارها ایجاد شود و با شناسایی نقاط آسیب زا و گلوگاه های خطرناک از وقوع جرائم پیشگیری جلوگیری و روند ورود پرونده های قضایی به دادگستری تعدیل شود.
القاصی مسئله تکریم ارباب رجوع را از دیگر توصیه های رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر عنوان کرد و گفت: حضور مراجعین و بیان مسائل و مشکلات و درخواستها توسط مردم به مقام قضایی از جمله خاصیت های کار در دستگاه قضایی و جزیی از ماموریت ها و وظایفی است که در کار عدلیه بیشترین نمود را دارد.
وی گفت: آثار اجتماعی و نحوه رفتار فردی هر یک از مسئولان و قضات دادگستری با مراجعین افزایش اعتماد به دستگاه قضایی و میزان، ملجاء و پناهگاه بودن قوه قضاییه برای مردم را بیان می کند و حجم کارها نباید باعث بدرفتاری با مراجعین و عدم پاسخگویی به آنها شود.
نتیجه ملاقات مردمی باید حل مشکل مردم و یا توجیه مناسب برای تنویر ذهن مراجعه کننده باشد
القاصی، برگزاری ملاقات های مردمی را بخشی از شقوق تکریم ارباب رجوع عنوان کرد و گفت: به تمامی واحدهای قضایی و حوزههای شهرستانها و بخشها طی بخشنامهای ابلاغ شده است تا به صورت منظم، هماهنگ و به عنوان یک برنامه کاری در روزهای چهارشنبه نسبت به برگزاری ملاقات مردمی اقدام کنند.
وی خطاب به معاونین قضایی و مسئولان قضایی دادگستری استان تهران، تاکید کرد: به برگزاری ملاقات های مردمی نباید به عنوان یک کار تبلیغی نگاه شود و اثر بخشی این ملاقاتها باید نمود داشته باشد و نتیجه این حضور باید حل مشکل مردم و مراجعه کنندگان و یا توجیه مناسب و تشریح لازم در خصوص روند رسیدگی برای تنویر ذهن مراجعه کننده باشد.
القاصی گفت: ضروری است به مسائل و درخواست های فردی که با هزار امید به مقام قضایی مراجعه کرده است با حوصله گوش دهیم و به طور جدی برای رفع مسائل او پاسخ های موثر و لازم داده شود و از انجام دیدارهای نمادین به شدت اجتناب شود که خداوند متعال شاهد نیات و کارهای ماست و برکت و سلامت از انسان گرفته می شود.
وی دقت در پاسخ گویی به مراجعین را مهم دانست و اظهار کرد: باید با توضیحات درست و با دقت به مراجعین و صدور دستورات کاربردی در مراجعه کننده ایجاد انگیزه شود و با بررسی دقیق اسناد و مطالب به عنوان مثال دلایل عدم اجرای احکام صادره بعد از مدت طولانی، وقفه های طولانی در روند رسیدگی ها، مورد پیگیری و بررسی دقیق قرار بگیرد.
رئیس کل در خصوص تصویر رسانه ای قوه قضاییه، تصریح کرد: ما در اطلاعرسانی احکام مصونیت هایی داریم که باید با هماهنگی لازم در زمینه انعکاس اخبار پرونده های مهم و موضوعات مبتلا به جامعه که خاصیت آگاهسازی و بازدارندگی دارند اقدام مناسبتری انجام شود.
تسریع در رسیدگی به پرونده های با موضوع رانندگی فاقد گواهی نامه
در ادامه این نشست دستورات جلسه مورد طرح قرار گرفت و هر یک از اعضای شورای معاوینن دادگستری استان تهران به اقتضا در خصوص موضوعات مباحثی را مطرح کردند.
رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص اولین دستور کاری این نشست با موضوع افزایش ورودی و اطاله در رسیدگی به پروندههای وارده با موضوع رانندگی افراد فاقد گواهینامه ، از علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران و غلامرضا مهدوی، رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران خواست تا برای رسیدگی به این گونه از پرونده ها با استفده از ظرفیتهای قانونی لازم موضوع را مورد بررسی و برای ایجاد یک رویه واحد و مناسب در سطح استان با دادستان های شهرستان های تابعه و پلیس راهنمایی و رانندگی اقدام لازم را انجام دهند.
سید محمد شفیعی، معاون فناوری و برنامه ریزی دادگستری استان تهران با اشاره به آمار عملکرد مراجع قضایی سطح استان در سه ماهه نخست سال گزارشی از میزان پیشرفت برنامههای عملیاتی را ارائه داد.
محمد رضا صاحبی پسندیده نیز با بیان مصادیقی از پروندههای کثیرالشاکی در دست پیگیری، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای تسریع و اجرای احکام صادره در برخی از پروندههای مهم را ارائه داد، وگفت بر اساس مصوبه نشست قبلی معاونین رییس کل دادگستری استان تهران و مسئولان قضایی به تناسب مسئول پیگیری یک یا چند پرونده کثیرالشاکی برای دستیابی بهتر و سریعتر به نتایج شدهاند.
یونس طرحانی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور زندانها و تخفیف مجازاتها از پیگیری مصوبات شورای کاهش جمعیت کیفری خبر داد و گزارشی در این خصوص ارائه کرد.
رئیس کل دادگستری در این جلسه مهدی رستگاری را به عنوان معاون قضایی و سرپرست دبیرخانه حفظ حقوق شهروندی و بهنام باقری را به عنوان معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران معرفی کرد.
انتهای پیام/
نظرات