اسفندیار خزائی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این سامانه از ابتدای تیرماه در استان راه اندازی شده و هم اکنون یگان حفاظت منابع طبیعی و نیز اداره حقوقی منابع طبیعی به صورت درون سازمانی از این پنجره واحد در حال استفاده هستند.
وی با بیان اینکه به دنبال تکمیل این سامانه هستیم، افزود: کاهش بار مراجعات حضوری، ارتقاء ضریب سلامت بالای کار، سرعت اجرای کار برای متقاضیان و کاهش انرژی و بهره وری بالا از مزایای راه اندازی این سامانه در آینده نزدیک خواهد بود.
خزائی ادامه داد: در سال گذشته جلسات مهمی در کشور توسط سران قوا انجام گرفت که این جلسات منتج به این شد که تصمیم بگیرند سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در کشور راه اندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: این سامانه در انتهای سال ۱۴۰۱ به آدرس اینترنتیhttps://iraneland.ir راه اندازی شد و با ابلاغ دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی مدیر راهبردی و هماهنگی امور سامانه پنجره واحد به ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور داده شد و رئیس این سامانه هم معاون اول ریاست جمهوری خواهد بود.
خزائی بیان کرد: در این رابطه آموزشهایی توسط سازمان منابع طبیعی کشور به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برای دستگاههای مرتبط برگزار شده است چراکه در این سامانه تنها منابع طبیعی دخیل نیست و دستگاه هایی که در بحث زمین ذی مدخل هستند نیز برای آنها در این پنجره درگاه هایی تعریف شده و هر یک باید با گذرواژه های خود که از سازمان های خود از مرکز میگیرند، وارد این سامانه شوند.
وی با اشاره به اینکه با ورود به سامانه دستگاه هایی که دارای اراضی هستند در آن پنجره مشخص شده که چه مواردی را طبق شیوه نامه بارگذاری کنند، تصریح کرد: این پنجره واحد طوری طراحی شده که سامانهها بتوانند به یکدیگر لینک شوند.
خزائی ادامه داد: به منظور اینکه دستگاهها بتوانند این کار را انجام دهند، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان این همکاری را با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خواهد داشت که اگر مشکلی در این رابطه بود مرتفع کند.
وی خاطرنشان کرد: تمام شیوه نامهها و مواردی که کشور به ما داده اطلاع رسانی به دستگاه ها توسط معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری انجام گرفته ضمن اینکه به تازگی هم جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال در استان با ریاست دادگستری و دادستان استان و با حضور مقامات عالی رتبه استان در این رابطه برگزار شد تا بتوانیم با توجه به راه اندازی این سامانه از اول تیرماه در استان نسبت به تکمیل این پنجره با سرعت اقدام کنیم.
خزائی یادآور شد: در بحث درگاه، متقاضی گواهی مستثنیات در رابطه با متقاضیانی که برای فروش مستثنیات و یا هر اتفاق دیگر و کار توسعهای که قصد بر انجام دارند در این پنجره واحد انجام میشود.
وی گفت: با این اقدام در واقع پیشخوان دولت متقاضیان را به پنجره واحد لینک کرده و تحت پنجره واحد گواهی مستثنیات توسط منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها نیز صورت میگیرد که در این رابطه امیدواریم استان همدان جزء استانهای برتر کشور شود.
خزائی همچنین با اشاره به اینکه پنجره واحد مدیریت زمین یکی از جمله ضروریات برای استان همدان بود، افزود: در کشور قرار است قراردادی با ماهواره خیام منعقد شود و تغییرات عرصهها را این ماهواره در این سامانه به صورت آلارمهای تعریف شده به استانها ارائه دهد تا ادارات منابع طبیعی سطح کشور در زمینه حفاظت منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی پیگیری کنند.
وی تصریح کرد: داشبوردهای مدیریتی مهم برای این سامانه تعریف شده که در آن عوامل نظارتی هم میتوانند نظارت خود را به این پنجره واحد داشته باشند و در واقع میتواند این اقدام ضریب سلامت کار را ارتقاء داده و سرعت اجرای کار را برای متقاضیان افزایش دهد و مصرف انرژی و میزان مراجعات حضوری در آینده کمتر شود.
انتهای پیام
نظرات