حسین اکبریان اظهار کرد: نیاز آبی ۵۹ شهر در اصفهان در زمان پیک مصرف به ویژه در روزهای گرم سال ۱۶.۵ متر مکعب بر ثانیه است و با توجه به منابع موجود حدود ۲ مترمکعب بر ثانیه کمبود آب آشامیدنی داریم.
وی خاطرنشان کرد: آب تامین شده از محل تصفیه خانه باباشیخعلی اصفهان ۱۱.۲ و از محل چاههای اجاره ای و متفرقه حدود ۱.۳ متر مکعب بر ثانیه و در مجموع، توان تولید آب آشامیدنی ما در سال جاری حدود ۱۴.۵ متر مکعب بر ثانیه است.
وی با بیان اینکه در سال ۸۵ در اصفهان بزرگ با حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، توان تولید آب آشامیدنی ۱۵.۷ و نیاز آبی ۱۳.۵ متر مکعب بر ثانیه بود، اضافه کرد: در سال ۱۳۹۰ توان تولید و نیاز آبی برابر بود، اما در سال جاری با کمبود آب آشامیدنی در این منطقه مواجه هستیم.
اکبریان با اشاره به جمعیت چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفری ساکن در ۵۹ شهر و ۳۸۰ روستای اصفهان بزرگ که نیاز آبی آنها از محل حوضه آبریز زاینده رود تامین میشود، گفت: آب مورد نیاز ۴۱ شهر دیگر نیز از محل منابع محلی غیر از زایندهرود تامین میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آب در تصفیه خانه باباشیخعلی اصفهان ۱۲.۵ متر مکعب بر ثانیه است، افزود: ما امکان انتقال بیشتر از ۱۱.۵ متر مکعب بر ثانیه آب به اصفهان بزرگ را نداریم.
وی با تاکید بر اینکه ۱۲۴ حلقه چاه آبرسانی در اصفهان بزرگ خشک شده است، گفت: توان آبدهی ۱۴۰ حلقه چاه دیگر نیز بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان خاطرنشان کرد: توان تامین آب چاههای فلمن در دهههای ۴۰ تا ۸۰ بدلیل جاری بودن زایندهرود ۳.۲ مترمکعب بر ثانیه بود، اما با خشک شدن این رودخانه به صفر رسید و در زمان حاضر هیچ قابلیتی در تامین آب اصفهان ندارد.
اکبریان به وضعیت دیگر شهرستان های استان مانند فلاورجان و نایین نیز اشاره و اضافه کرد: با توجه به وضعیت چاه ها، ناچار هستیم که بیش از ۸۵ درصد از نیاز آبی خود را از منابع سطحی تامین کنیم.
وی افزود: با توجه به شرایط موجود ما ملزم و ناچار به حرکت به سمت منابع و سامانههای جدید برای تامین آب آشامیدنی هستیم.
وی با بیان اینکه آبرسانی سیار برای حدود ۳۵۰ روستا در استان اصفهان انجام میشود، اظهار امیدواری کرد که با اجرای طرح جهاد آبرسانی امسال ۴۰ روستا از مدار آبرسانی سیار خارج شوند.
اکبریان با اشاره به اینکه پارسال ۷۰۰ فقره انشعاب آب غیر مجاز در استان جمع آوری شد، افزود: در سه ماه نخست امسال نیز ۳۰۰ فقره که برخی از آنها در باغها و مصارف غیر آشامیدنی بود، جمعآوری شد و امید است تا پایان سال به شناسایی ۲ هزار و ۵۰۰ انشعاب غیر مجاز برسیم.
وی همچنین با اشاره به همراهی مردم اصفهان در صرفه جویی در مصرف آب، تاکید کرد: سرانه مصرف خانگی آب در اصفهان پنج درصد از میانگین کشوری پایینتر است.
انتهای پیام
نظرات