• دوشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402042616966
  • خبرنگار : 50627

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی تاکید کرد:

تقویت ایمان و امیدآفرینی رسالت اصلی روحانیون در شرایط فعلی

تقویت ایمان و امیدآفرینی رسالت اصلی روحانیون در شرایط فعلی

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: تقویت ایمان و امیدآفرینی نسبت به آینده دو توصیه مهم به روحانیون و مبلغان و رسالت اصلی آنان در شرایط فعلی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم، روز دوشنبه ۲۶ تیرماه، در همایش طلایه داران تبلیغ در مصلی اعظم امام خمینی(ره) تبریز، با اشاره به دیدار اخیر طلاب و روحانیون با رهبری در سالگرد حادثه مسجد گوهر شاد و تاکید ایشان بر موضوع تبلیغ و تبیین به عنوان رسالت اصلی حوزه های علمیه اظهار داشت: این تأکیدات بار دیگر ضرورت نقش آفرینی مؤثر این قشر در عرصه فرهنگی را خاطرنشان شد و ابراز نگرانی رهبری نسبت به عدم تناسب کمی و کیفی تبلیغ با حجم وسیع نیازها در سطح جامعه، لزوم ایجاد یک مرکز و انجام حرکت عظیم تبلیغی در حوزه ها را یادآوری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تغییر و بهبود شرایط فرهنگی فعلی کشور نیازمند تبلیغ و تقویت باورهای دینی و تبیین و استدلال در خصوص شبهات است و بر همین اساس رهبری علاوه بر این‌که دفع شبهه را ناکافی می دانند، بر لزوم اتخاذ رویکرد تهاجمی در مقابل طرف های معاند نیز تاکید دارند و این یعنی که گاهی روحانیون در مقابل معاندان تدافعی عمل می کنند.

امام جمعه تبریز افزود: البته این قشر بنا بر آموزه‌های قرآنی و متکی بر سنت هزار ساله علمی و فرهنگی، تبلیغ دین را همواره رسالت محوری خود تلقی کرده‌اند و علم آموزی و پژوهندگی را بدون عمل ناقص و بی‌برکت می‌دانند و اصلی‌ترین رویکرد متمایز روحانیون در قیاس با دیگران مبلغان، تبلیغ و تبیین مبانی و اصول دین اسلام است و تنها روحانیون هستند که بنا بر رسالت تبلیغی خود ارتباطی بی همتا با مردم دارند و هیچ مبلغ دیگری از این ویژگی برخوردار نیست.

وی استحاله فرهنگی و ریختن قبح گناهان را از مهم‌ترین آثار بی‌توجهی به بعد تبلیغی در فعالیت های طلاب و روحانیون برشمرده و گفت: اغتشاشات سال گذشته زمینه را برای قبح شکنی در برخی زمینه ها فراهم کرده و در صورت غفلت جبران پیامدهای آنها غیرممکن خواهد بود و باید روحانیت با توجه به این مسأله ضمن جبران عقب افتادگی در زمینه علوم شناختی و علوم انسانی، کاستی های خود در حوزه تبلیغ را مرتفع کند و ضمن بررسی علوم شناختی غرب از دستاوردهای پژوهشگران داخلی نیز برای ساخت مسیرهای جدید اقناع سازی بهره مند شوند.

آل هاشم دیدار اخیر طلاب و روحانیون حوزه های علمیه را با رهبری و مباحث مطرح شده در این دیدار را نقطه عطف در رکن هویت طلبگی و حوزوی تبلیغ دانست و اظهار داشت: تحول اساسی در تبلیغ با حفظ مبانی بنیادی مورد تاکید رهبری است چون جامعه ایرانی در طول تاریخ درخشان خود دستاوردهای عظیمی در شکل دهی تمدن ایرانی اسلامی داشته و تحول در قشر روحانیت پویایی و تعالی همه اقشار مردم را به دنبال خواهد داشت چرا که این قشر با تار و پود زندگی ایرانی عجین است.

وی گفت: تحول و کارآمدسازی تبلیغ با لحاظ مقیاس نیازهای جامعه در کنار اشراف به روندهای بین المللی یک رویکرد تمدن ساز خواهد بود و در سعادت مردم، ثبات نظام و تحول جهانی نقش خواهد داشت و طبق بیانات اخیر رهبری در فرهنگ رایج حوزه باید تبلیغ اولویت اول محسوب شود و چون اهداف مختلف از برقراری قسط و عدل گرفته تا سایر امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به واسطه همین تبلیغ محقق می شود.

نماینده ولی فقیه در استان تبلیغ را رساندن پیام دین به ذهن و قلب مردم دانسته و تصریح کرد: بدون تبلیغ ایمان مردم به عنوان پایه حفظ نظام از بین خواهد رفت و اگر از تبلیغ غافل شویم از حرام های الهی قبح زدایی شده و همان بلایای حاکم بر غرب، گریبان ما را نیز خواهد گرفت و بر همین اساس مخاطب امروز در فضای مجازی باید صدای رسای تبلیغ را بشنود و البته باید توجه داشت نمی توان با محتوا و رسانه های سنتی پیام دین را به گوش و قلب مخاطب رساند و استفاده از ابزارهای نوین تبلیغی یکی از ضرورت هاست.

تقویت ایمان و امیدآفرینی رسالت اصلی روحانیون در شرایط فعلی

روحانیون با رویکرد تهاجمی با توطئه‌های دشمن مقابله کنند

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز در این همایش، گفت: روحانیون و طلاب نه تنها در حوزه های علمیه بلکه در همه بخش ها باید با شناخت توطئه ها و نقشه های دشمن با رویکرد تهاجمی به مقابله با این هجمه ها بپردازند.

حجت الاسلام سید محمود حسینی، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اولویت تبلیغ در دیدار اخیر با طلاب و روحانیون حوزه های علمیه اظهار کرد: برای درک آرایش تبلیغی دشمن باید توجه ویژه ای به شناخت فرق و جریان های فعال در این زمینه داشت.

وی ادامه داد: فرقی چون مسیحیت تبشیری و بهائیت اخیرا فعالیت های خود را با دستورالعمل هایی چون مدارا با مردم و قرابت بیشتر با آنان برای تلقین و در واقع تحمیل عقاید خود افزایش داده‌اند و در این میان بهاییت از جمله جریان های انحرافی است که فعالیت‌ها و تبلیغات گسترده‌ای را برای ترویج بی عفتی و بی غیرتی و نیز از بین بردن اعتقادات شیعه شکل داده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی تصریح کرد: این فرقه ضاله به ویژه در خصوص شبهات وارده به عزای حسینی به شدت فعال شده و در حالی که اعضای این فرقه چنین برنامه هایی عزاداری و ساخت و بازسازی حرم اهل بیت (ع) را شرک می دانند، برای ساخت مقبره علی محمد شیرازی بنیانگذار بهائیت در اسرائیل از ۱۲ هزار آجر طلا استفاده کرده اند.

وی اولین وظیفه علما و روحانیون را بر اساس تاکیدات رهبری ورود به بحث تبلیغ با روحیه جهادی عنوان و اضافه کرد: غفلت های گذشته از این وظیفه علت اصلی یادآوری این موضوع از سوی ولی امر مسلمین جهان در دیدار اخیر با طلاب حوزه های علمیه بود.

حسینی تاکید کرد: باید تبلیغ دینی در اولویت فعالیت های طلاب و روحانیون در همه بخش ها و نه تنها حوزه های علمیه قرار گیرد و این مهم باید متناسب با زبان و ذائقه خاص هر قشر اتفاق افتد و در این صورت خواهیم توانست بر همه آحاد به ویژه جوانان و نوجوانان اثرگذار باشیم و این امر می طلبد که با شناخت توطئه ها و نقشه های دشمن با رویکرد تهاجمی به مقابله با این هجمه ها بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha