• شنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404041408405
  • خبرنگار : 30057

سفارش معاونت علمی برای ساخت قلب تپنده واحد آیزوماکس پالایشگاه‌ها به یکی از دانش‌بنیان‌ها

سفارش معاونت علمی برای ساخت قلب تپنده واحد آیزوماکس پالایشگاه‌ها به یکی از دانش‌بنیان‌ها

یک شرکت دانش‌بنیان با عملیاتی کردن تجهیز دوزینگ روغن با دقت بسیار بالا و فشار کاری ۵۵۰ بار برای واحد حیاتی آیزوماکس پالایشگاه‌ها، سفارش ساخت این دستگاه را در ابعاد و فشارهای مختلف از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دریافت کرد.

به گزارش ایسنا، این تجهیز که نقش حیاتی در قلب تپنده پالایشگاه‌ها و به‌ویژه در واحد آیزوماکس دارد، با دقت بالا و در مقیاس قطره‌ای طراحی شده و قادر است قطرات روغن را به‌صورت بسیار دقیق، دوزینگ و قابل تنظیم، با میزان تزریق تا ۳۰ قطره در دقیقه و برای هر پمپ به‌طور مجزا کنترل کند.

فشار تزریق این روغن به سیستم بسیار بالاست و به حدود ۵۵۰ بار می‌رسد. پیش از این، تنها چهار شرکت خارجی توانایی ساخت چنین تجهیزی را داشتند، اما اکنون این شرکت، کشور را به پنجمین شرکت دارنده این تجهیزات تبدیل کرده است.

طراحی و نمونه‌سازی اولیه این دستگاه از سوی این شرکت در مدت ۸ ماه انجام شد و در نهایت موفق شدند دو پروژه برای پالایشگاه تبریز طراحی کنند و تحویل دهند. هم‌اکنون این تجهیز در قلب پالایشگاه تبریز یعنی واحد آیزوماکس در حال بهره‌برداری است و کاملاً ایرانی طراحی و مهندسی شده است.

طراحی این تجهیز به‌گونه‌ای بوده که تمام مواد اولیه مورد نیاز آن در داخل کشور قابل تأمین است و ساخت آن با استفاده از ماشین‌آلات داخلی انجام می‌شود. این تجهیز بیش از ۲۵۰ قطعه دارد و به‌جز عملیات حرارتی و ریخته‌گری، بقیه قطعات آن در همین شرکت تولید می‌شود. عملکرد تجهیز داخلی نسبت به نمونه‌های خارجی بهینه‌تر شده و از نظر زمان تحویل و در دسترس بودن، مزیت قابل توجهی دارد.

از نظر قیمت نیز این تجهیز حداقل ۵ برابر ارزان‌تر از نمونه‌های خارجی است.

کاربرد این تجهیز بیشتر در صنایع نفت و برخی صنایع بزرگ مانند لاستیک‌سازی است و در تمامی صنایعی که پمپ، موتور، کمپرسور یا اکسیژن‌ساز با فشار بالا دارند، قابل استفاده است.

هم‌اکنون ظرفیت تولید ماهانه این تجهیز ۵ دستگاه است، اما در صورت فراهم شدن شرایط، امکان افزایش تولید تا ۵۰ دستگاه در ماه نیز وجود دارد.

بر اساس برآوردها، حدود ۱۰ هزار دستگاه از این تجهیز در کشور مورد نیاز است و بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز وارد عمل شده و درخواست توسعه این تجهیز در ابعاد و فشارهای مختلف را به این شرکت دانش‌بنیان ارسال کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha