• چهارشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402042818329
  • منبع : نمایندگی اردبیل

یک مسئول عنوان کرد

مردم گوشت خارج از کشتارگاه مصرف نکنند/ مراجعه به مراکز بهداشتی در صورت گزش کنه

مردم گوشت خارج از کشتارگاه مصرف نکنند/ مراجعه به مراکز بهداشتی در صورت گزش کنه

ایسنا/اردبیل رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: مردم از خرید و مصرف گوشت دامهای کشتار شده در مراکز غیرمجاز، کنار جاده ای و خارج از کشتارگاه خودداری نموده و در صورتی که متعاقب گزش کنه، تماس با دام و یا ترشحات آن دچار علائم اولیه تب، بدن درد مشابه سرماخوردگی شدند فورا به مراکز بهداشتی و درمانی یا اورژانس بیمارستانها مراجعه کنند.

جواد ابیش وند  در گفت و گو با ایسنا با اعلام اینکه بیماری تب خون ریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیمای مشترک بین انسان و حیوان است، گفت: با توجه به آمار بالای جمعیت دامی و رواج دامداری سنتی در استان اردبیل، شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) در منطقه بالا می باشد.

وی زمان بروز این بیماری را ماههای گرم سال و همزمان با فعالیت کنه ها از اردیبهشت تا شهریور هر سال دانست و افزود: بیمار مبتلا به تب کریمه گنگو در ۳ گروه بیمار مشکوک، محتمل و قطعی تقسیم بندی می شود.

ابیش وند اظهار کرد: در بیماران مشکوک افراد در فصل گرم سال دچار علام شبیه بیماری آنفلوانزای شدید  می شوند و با مراجعه به پزشک از نظر اپیدمیولوژی و ارتباط با دام و ... مورد بررسی قرار می گیرند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی از ابتلای ۱۶ نفر بیمار محتمل در استان به این بیماری خبر داد و اشاره کرد: نمونه برداری و آزمایش رایگان بیماری همزمان با درمان توسط دانشگاه علوم پزشکی استان انجام می گیرد.

ابیش وند با بیان اینکه آزمایشگاه تخصصی آزمایش نمونه های موارد محتمل در دانشگاه علوم پزشکی استان مستقر است، خاطرنشان کرد: جواب آزمایش ها نشان داد ۹ بیمار با  ابتلاء  قطعی به بیماری تب خون ریزی دهنده تب کریمه کنگو (CCHF) در استان وجود دارد.

 وی به بهبودی همه ۱۶ نفر اشاره کرد و ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون فوت ناشی از این بیماری در استان اردبیل وجود ندارد و با اطلاع رسانی های انجام شده شهروندان مراقبت ها و مراجعه به هنگام بیشتری داشته اند.

 این مقام مسئول حوزه بهداشت و درمان استان اضافه کرد: افراد باید در صورت ارتباط با ترشحات احشام آلوده و یا گزش کنه در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

ابیش وند افزود: لازم است مردم حتما از خرید گوشت کشتار خارج از کشتارگاه و بین راهی خودداری کنند و از قصابی های تحت نظارت اداره دامپزشکی و دارای مهر کشتارگاه خرید نمایند.

 وی از خانواده ها خواست از ذبح دام زنده در ایام گرم سال در محوطه خانه اجتناب کنند و در صورت ضرورت گوشت مشکوک را ۲۴ ساعت  در یخچال نگه داری کرده و بعدا مصرف نمایند.

ابیش وند همچنین خواست گوشت بافت های پرخون مانند جگر، قلب و کلیه برای سالم سازی به مدت ۴۸ ساعت در محیط یخچال نگهداری شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: افراد در صورت گزش کنه آن را دستکاری نکرده و برای جدا کردن کنه به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

 وی نوع کنه انتقال دهنده بیماری را هیالوما عنوان کرد و افزود: در صورت رؤیت آن و بدلیل احتمال بالای انتقال بیماری از له کردن آن با دست خوداری نموده و همچنین در مواجهه با افراد مشکوک به بیماری حتما شرایط قرنطینه و رعایت پروتکل های بهداشتی را مد نظر قرار دهند.

ابیش وند اعلام کرد: واکسن انسانی بیماری تب کریمه گنگو وجود ندارد و بیماران مبتلاء با داروی اختصاصی موجود درمان می شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha