• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402050302058
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

افزایش غلظت آلاینده‌ها در دریای خزر

افزایش غلظت آلاینده‌ها در دریای خزر

معاون رییس جمهوری با اشاره به شرایط نامطلوب دریای خزر تصریح کرد: در سال‌های اخیر جریان آب در دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده ها بیشتر شده است. لذا می‌بایست با همکاری کشورهای ساحلی این مجموعه را مدیریت کرد.

به گزارش ایسنا علی سلاجقه در دیدار با سفیر قزاقستان در ایران که صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو کشور ایران و قزاقستان، اظهار کرد: سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در دولت مردمی و انقلابی، توسعه روابط با کشورهای دوست، همسایه و مسلمان است و امیدواریم روابط حسنه ما با کشور دوست و برادر قزاقستان هم در زمینه‌های مختلف توسعه یابد.

وی کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به «کنوانسیون تهران» را میثاق مشترک پنج کشور ساحلی این دریا توصیف و اظهارکرد: متاسفانه این کنوانسیون تا به حال دستاورد محسوسی نداشته است.

معاون رییس جمهوری با اشاره به شرایط نامطلوب دریای خزر تصریح کرد: در سال‌های اخیر، جریان آب در دریای خزر کاهش یافته و غلظت آلاینده‌ها بیشتر شده است. لذا می‌بایست با همکاری کشورهای ساحلی، این مجموعه را مدیریت کرد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به میزبانی ایران برای اجلاس کاپ۷و برگزاری سالگرد کنوانسیون تهران‌ در ایران اظهار امیدواری کرد: مسایل و موضوعات باقی مانده از اجلاس کاپ ۶ به سرعت مدیریت شود.

سلاجقه در ادامه با اشاره به وقوع تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان و پیامدهای ناشی از آن، بروز توفان‌های گرد و غبار را از مهم‌ترین این پیامدها عنوان کرد و افزود: باید در تراز بین‌المللی و با انعقاد تفاهم نامه‌ این مشکل را مرتفع کرد.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس منطقه‌ای وزرای محیط زیست به میزبانی ایران در ۲۱ تیرماه سال گذشته خاطرنشان کرد: پس از برگزاری موفقیت‌آمیز این اجلاس، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۱ تیرماه را به عنوان روز بین‌المللی مقابله با گرد و غبار نامگذاری کرد. 

معاون رییس جمهوری افزود: با تصویب قطعنامه‌ای دراین مجمع، میزبانی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار که ۱۸ و ۱۹ شهریورماه امسال برگزار می‌شود به ایران سپرده شد. انتظار ما این است که این کنفرانس با حضور حداقل ۶۰ مقام عالیرتبه از کشورهای مختلف جهان برگزار شود.

سلاجقه در ادامه از وزیر محیط زیست و سفیر قزاقستان در ایران دعوت کرد در این کنفرانس حضور یابند.

در ادامه این نشست، آسخت اورازبای - سفیر قزاقستان در ایران - ضمن تشکر از دعوت جمهوری اسلامی ایران از این کشور برای حضور در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار بر انجام پیگیری‌های لازم جهت حضور وزیر محیط زیست قزاقستان در این کنفرانس تاکید کرد.

وی با بیان اینکه اخیرا معضل گرد و غبار در کشور قزاقستان هم به یک چالش تبدیل شده است، برگزاری کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار را فرصت خوبی برای بررسی راهکارهای مدیریت این چالش عنوان کرد.

سفیر قزاقستان در ایران در ادامه دریای خزر را میراث مشترک کشورهای ساحلی این دریا دانست و گفت: عقب‌نشینی دریای خزر در سواحل قزاقستان هم اتفاق افتاده است و ضرورت دارد کشورهای عضو کنوانسیون تهران برای مدیریت چالش‌های زیست‌محیطی این دریا با هم همکاری کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اورازبای در پایان با اشاره به روابط حسنه دو کشور ایران و قزاقستان در همه زمینه‌ها، توسعه مراودات محیط زیستی را هم از جمله زمینه‌های مشترک همکاری دانست.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha