• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402050905111
  • خبرنگار : 50310

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مطرح کرد:

لزوم ایجاد راه دسترسی ایمن برای باغ موزه دفاع مقدس لرستان

لزوم ایجاد راه دسترسی ایمن برای باغ موزه دفاع مقدس لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان گفت: باغ‌موزه دفاع مقدس یک راه دسترسی دارد که استاندار نسبت به تعریض آن دستوران لازم را به شهرداری خرم‌آباد داده است.

محسن رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: باغ موزه دفاع مقدس لرستان دارای ۹ فاز اجرایی بوده که فاز ابتدایی آن یعنی سازه فیزیکی با ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی آماده افتتاح است.

وی ادامه داد: این پروژه ملی بوده و برای افتتاح منتظر اعلام آمادگی چهار استان دیگر است چراکه به دستور رئیس جمهور باغ موزه پنج استان به صورت همزمان افتتاح خواهند شد.

رشیدی با اشاره به این‌که برای بهره‌برداری کارگروه‌های متعددی تشکیل شده است بیان کرد: یکی از کارگروه‌های ما کارگروه محتواسازی است که بناست در آن در رابطه با روند پیدایش قوم لُر نه از لحاظ آداب و رسوم و بحث مردم‌شناسی بلکه از نظر عزت، جوانمردی، ایستادگی و مقاومت در مقابل ظلم محتواهایی دسته بندی و احصاء شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان تصریح کرد: یکی از افتخارات قوم لر این است که هرجا ستم و ظلم بوده در مقابلش ایستادگی کرده و شاهد مثال آن ایستادگی در مقابل رضا شاه در تنگه ذال شیر است که به نمادی برای مقاومت مردم لر تبدیل شده است.

وی با اشاره به این‌که مردانگی، جوانمردی، استادگی و فتوت مردم لرستان به قبل از انقلاب و حتی قبل‌تر از آن برمی‌گردد تا به دفاع مقدس می‌رسد، اضافه کرد: مردم ما همواره دو شعار داشتند «خون می‌دهیم زمین نمی‌دهیم» و «خون می‌دهیم ناموس نمی‌دهیم» که در هشت سال دفاع مقدس نمود این دو شعار را دیدیم که مردم لُر با شجاعت تمام برای دفاع از میهن خود با اسحله و جان خود حضور داشتند.

رشیدی با بیان این‌که گاهی سؤال می‌شود که مردم لرستان چگونه بدون آموزش دیدن در جنگ تحمیلی حضور داشته و جبهه‌ها را خالی نگذاشتند، ادامه داد: از قدیم‌الایام تفنگ و اسب جزء جدا نشدنی از زندگی قوم لُر بوده و تقریباً تمام مردم آن با کارکرد سلاح آشنا بوده و هستند چراکه تأمین امنیت خود را با استفاده از سلاح داشتند که این مهم باید در موزه دفاع مقدس مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع کقدس لرستان بیان کرد: بخشی دیگر از کارگروه محتواسازی به سال ۴۲ و آغاز نهضت امام خمینی(ره) برمی‌گردد که در این برهه از زمان عالمان بزرگی مانند آیت‌الله بروجردی، کمالوند، مدنی و ... داشتیم که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

وی تأکید کرد: باغ موزه دفاع مقدس محتوای دینی، آئینی و سنتی دارد که با توجه به عقبه و تمدن روشنی که لرستان دارد سوژه‌یابی و محتواسازی برای ما را دشوار کرده است.

رشیدی تصریح کرد: این موزه در تقابل با موزه مردم شناسی میراث فرهنگی نبوده و می‌تواند حلقه وصلی برای شناخت بیشتر مردم از قوم لُر باشد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان در رابطه با راه دسترسی به باغ موزه دفاع مقدس استان، بیان کرد: در این رابطه استاندار نسبت به تعریض جاده دسترسی فعلی دستوراتی به شهرداری داده که هنوز عملیاتی نشده‌اند.

وی افزود: همچنین برای ایجاد راه دسترسی جدید با صدا و سیما مذاکراتی انجام شده است که راه دسترسی ایمنی داشته باشیم.

رشیدی تصریح کرد: ایمن‌سازی راه با اداره‌کل راهداری است که استاندار نسبت به انجام آن دستورات لازم را داده است که فعلاً عملی نشده و فعلاً روی کاغذ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha