نشست خبری شورای هماهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی استان اصفهان به مناسبت بزرگداشت چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی، عصر روز گذشته شنیه، ۱۴ مرداد با حضور محمد حسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان، مهدی ژیان پور، رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان و ابوذر پورمدنی، رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان برگزار شد.
در این نشست، در گفتوگویی صمیمانه، روسای هر بخش به معرفی برنامهها، اهداف و عملکردهای خود در جهاددانشگاهی پرداختند و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
مهدی ژیانپور، رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، به دو بخش از فعالیتهای جهاددانشگاهی در طی زمانهای مختلف اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم یک تقسیمبندی انجام دهیم، باید بگویم جهاد دانشگاهی در دهه اول حیات خود به کارهای مهم و فوری پرداخته و کم کم به یک نهادی برای انجام دادن کارهای مهم غیر فوری تبدیل شده است.
وی همچنین تاکید کرد: کارهایی مانند پژوهشکده زیست فناوری عمدتا نیازمند سرمایهگذاری و تمرکز است، در حالی که بسیاری از سازمانهای ما اهل این نوع سرمایهگذاری نیستند. خاطرم هست که جایی گفتم "جهاد، اینگونه ایثار استراتژیک انجام میدهد"، یعنی بر روی موضوعاتی تمرکز میکند که احتمالا سازمانهای دیگر یا بر روی آن تمرکز نمیکنند یا بودجه و یا حوصلهای برای انجام آن ندارند.
ژیانپور ادامه داد: ما در دهه اول انقلاب بیشتر بر روی کارهای فرهنگی متمرکز بودیم و در دهه بعدی بر روی کارهای آموزشی و در یکی دو دهه اخیر هم با تاکید استراتژیستهای نظام و خود جهاد دانشگاهی، بر روی حوزه پژوهش متمرکز شدهایم. در واقع، لازم است که هر واحد سازمانی ما در شهرهای مختلف بر روی موضوعی خاص متمرکز شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، یکی از ویژگیهای استان اصفهان را داشتن بیش از یک جهاددانشگاهی عنوان کرد و افزود: به موجب این امر، تقسیم کاری میان دو واحد جهاد دانشگاهی صنعتی و اصفهان صورت گرفته است. ما در جهاد دانشگاهی اصفهان بر روی حوزه پزشکی و علوم انسانی متمرکز هستیم و مفهومی که در این سالها بر روی آن کار میکنیم مفهوم «شهرشناسی» است؛ شهر اصفهان شهر مظلومی است، پر از آسیب و همچنین پر از پتانسیل، یعنی اگر مشکلات این شهر حل شود، میتوان به استان و نیز به کشور هم کمک کرد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی اصفهان در پژوهشهای خود بر روی مفهوم «پایداری» متمرکز شده است، خاطرنشان کرد: پژوهشهای ما در حوزه مطالعات شهری در سه بعد اجتماعی، اقتصادی و کالبدی، مفهوم پایداری را دنبال کردهاند. در این سالها، تلاش کردهایم که در اصفهان بازوی حوزه مطالعاتی مدیریت شهری باشیم و فکر میکنم تا اندازه زیادی هم این اتفاق محقق شده و به یک مرجعیت نسبی در این حوزه دست پیدا کردهایم: در شهرداری، شورای شهر، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری تلاش کردهایم که در سطوح استراتژیک یا موضوعی به مسئلههایشان پاسخ دهیم.
ژیانپور ضمن بیان اینکه ما همراه با جهاد دانشگاهی صنعتی، بزرگترین شبکه آموزش مهارتی را در کل استان داریم، افزود: ایسنا، خبرگزاری قرآنی ایکنا، سازمان دانشجویان، انتشارات کتابفروشی جهاد و مرکز افکار سنجی، مهمترین ارکان سازنده بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان هستند. علاوه بر این، کرونا به ما کمک کرد تا در حوزه آموزشهای الکترونیک نیز رشد کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، با تاکید بر اینکه پروژه جهاد، پروژه جوانان است، یادآور شد: استقرار ما در دانشگاه به این علت است تا کمک کنیم آدمهایی که به دانشگاه وارد میشوند را با زندگی واقعی، با مهارت و با اشتغال مواجه کنیم.
وی همچنین افزود: بسیاری از دوستانی که در سطوح مختلف کشور مدیریت میکنند حتما دورهای از زندگی خود را در جهاد دانشگاهی تحت عنوان سازمان دانشجویان یا در بخشی از مجموعه فرهنگی و یا آموزشی آن فعالیت میکردند.
همچنین، محمد حسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان، با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در اصفهان سابقه و قدمت زیادی دارد، ادامه داد: پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان، زیرمجموعه پژوهشگاه رویان در تهران است و در حقیقت ما یکی از مجموعههای جهاد دانشگاهی و زیر مجموعه تهران در اصفهان هستیم.
وی ادامه داد: پژوهشگاه رویان توسط دکتر کاظمی آشتیانی در تهران و نیز پژوهشکده زیست فناوری هم در اصفهان توسط ایشان پایهگذاری شد. به دنبال دوستی که با دکتر آشتیانی داشتیم، ما فعالیتهایمان را با ایشان در زمینههای مختلف مانند شبیهسازی سلولهای بنیادی، بانک بند ناف و نیز در زمینه نازایی که یکی از دغدغههای رهبری و جامعه امروز است، آغاز کردیم. در کنار فعالیتهایی که ما در زمینه زیست فناوری سلولهای بنیادی انجام میدهیم، بیشترین اهدافمان را در این چند ساله اخیر در زمینه سلامت باروری معطوف کردهایم و امیدوار هستیم با تحقیقاتی که انجام میدهیم با کمک خبرنگاران بتوانیم اطلاعرسانی صحیحی را به جامعه انجام دهیم و گامی را برای سلامت آینده ایران عزیزمان برداریم.
این عضو هیئت علمی، با تاکید بر اهمیت دانستن این نکته که ازدواج دیر هنگام یکی از مهمترین عوامل ناباروری زوجین است، ادامه داد: بسیاری از مردم در این زمینه اطلاعات کافی ندارند، برای مثال ممکن است آنها ندانند که شانس یک زن ۴۰ ساله برای بارداری در هر دوره ماهانه، تنها پنج درصد است. برخی از رسانهها به ویژه رادیو و تلویزیون نتوانستهاند در این باره به خوبی رسالت آموزش و اطلاع رسانی را انجام دهند. در واقع، هدف اصلی ما از اطلاع رسانی این است که جوانان را به ازدواج و فرزندآوری به روش طبیعی و در زمان مناسب تشویق کنیم.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان، با بیان اینکه سلامت باروری یک زوج و فرزندشان از زمان قبل از بارداری آغاز میشود، افزود: برای مثال، مادری که سیگار استعمال میکند، تا ۳۵ درصد شانس تولید اسپرم در فرزند پسر او در آینده کاهش پیدا میکند.
این پژوهشگر با بیان اینکه در پژوهشگاه رویان به روشهای جدیدی در زمینه باروری مانند انتخاب اسپرم دست یافتهایم، یادآور شد: برخی از این روشها برای نخستین بار در دنیا بوده است و به همین دلیل، بر اساس ارزیابیهای علمی (ساینتومتریکس) جدیدی که در دنیا انجام شده و با توجه به تحقیقات و اقدامات علمی انجام شده در اصفهان، جهاددانشگاهی بهعنوان یکی از برترین مراکز انتخاب شد و پژوهشگاه رویان، در زمینه پژوهشهای مربوط به ناباروری مردان در رتبه جهانی ۵ تا ۱۰ دنیا قرار گرفت.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان، یکی از علتهای انجام پروژههای مهم در پژوهشکده رویان را وجود روحیه خودباوری در جوانان دانست و یادآور شد: انجام پروژههای شبیهسازی و سلولهای بنیادی، این جسارت را به جوانان ما داد که «ما میتوانیم». روزی که ما پروژه شبیهسازی را انجام دادیم و به نتیجه رسیدیم، جسارت انجام پروژههای سنگینتر هم در ما زنده شد، نه تنها در ما، بلکه در کل بوم زیست شناسی ایران، ما ایجاد انگیزه کردیم. یکی از علتهای پیشرفتهای علمی در زمینه ناباروری، «خودباوری و توانمندی در جوانان» است، البته، متاسفانه این روزها بسیاری از جوانها هم میآیند آموزشهایی را میبینند و آماده رفتن میشوند که این نیز مسئله مهم دیگری است.
در ادامه نشست، ابوذر پورمدنی، رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، اظهار کرد: در زمینه معاونت پژوهشی، ما ۶ ساختار داریم که در حال فعالیت در حوزه پژوهشی هستند. این ساختارها شامل گروه پژوهشی برق است که باسابقهترین گروه پژوهشی واحد صنعتی اصفهان به شمار میرود و در زمینه تست، اندازهگیری و فناوری اطلاعات مشغول فعالیت هستند. حوزه فعالیت آن بیشتر صنایع نظامی است و ما یکی از مراکز تامین کننده تجهیزات تحقیقاتی و پژوهشی برای صنایع نظامی هستیم.
وی گروه پژوهشی دیگر در جهاد دانشگاهی صنعتی را گروه پژوهشی ژئوشیمی معرفی کرد و ادامه داد: این گروه در زمینه اکتشاف و فناوری مواد معدنی ونیز اکتشاف منابع آب فعالیت میکند. همچنین، گروه پژوهشی فرآوری ضایعات کشاورزی و دو مرکز خدمات تخصصی شیمی و مهندسی شیمی در بحث آب و محیط زیست و نیز مواد شیمیایی و پلیمری مرکز مهندسی بهره وری در بحثهای مدیریتی در جهاددانشگاهی صنعتی مشغول به فعالیت هستند.
پورمدنی با بیان اینکه معاونت آموزشی جهاددانشگاهی در استان اصفهان، قویترین جهاد دانشگاهی کل کشور است، ادامه داد: ما هشت مرکز آموزشی در استان اصفهان داریم؛ در خمینیشهر، نجف آباد، و نیز ۶ مرکز دیگر در سطح استان فعالیت میکنند. همچنین، بحثهای دیگر در زمینه معاونت آموزشی مربوط به اشتغال و کارآفرینی است که شامل تاسیس باشگاه کارآفرینی و کلینیک کسب و کار میشود.
رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان با بیان اینکه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی از جمله اقدامات مهم در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است، افزود: همچنین، یکی دیگر از وظایف جهاد دانشگاهی تجاریسازی محصولات است و هدف از سازمان تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان، تجاری سازی یافتههای پژوهشی در جهاد دانشگاهی است.
در پایان این نشست، به مناسبت ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار، از خبرنگاران حاضر در این جلسه تقدیر شد.
۱۶ مرداد ماه، چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی است. شعار امسال برای گرامیداشت این نهاد را «جهاددانشگاهی؛ الگوی پیشرفت با ایمان، امید و اعتماد به جوانان» نامیدهاند.
انتهای پیام
نظرات