• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402051609834
  • خبرنگار : 50256

مدیر شعب بانک مسکن استان:

بانک مسکن آذربایجان شرقی حدود ۲.۵ برابر منابعش، تسهیلات پرداخته است

بانک مسکن آذربایجان شرقی حدود ۲.۵ برابر منابعش، تسهیلات پرداخته است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر شعب بانک مسکن آذربایجان شرقی با بیان این‌که متوسط مصارف و منابع بانک‌ها در استان ۸۳ درصد است ولی این رقم برای بانک مسکن ۲۳۳ درصد است، گفت: بانک مسکن در استان حدود ۲.۵ برابر منابع موجود خود را به شکل تسهیلات پرداخت کرده است.

مهدی جمالوندی روز دوشنبه، ۱۶ مردادماه در جمع خبرنگاران، در خصوص محل تامین این تسهیلات، خاطرنشان کرد: بانک‌ها بر روی منابع و آورده مردم سپرده گذاری انجام داده و به همراه سرمایه خود اقدام به پرداخت تسهیلات می‌کنند. تلاش می‌کنیم تا مصارف و منابع بانک مسکن در استان به زودی به تعادل برسد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به گلایه مسئولان استان از بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، افزود: باید هر منبع مالی که از سوی مردم در بانک‌های استان جمع می‌شود در همان استان نیز خرج شود؛ این مورد حتما در بانک‌های دولتی برقرار است اما قبول داریم که آذربایجان شرقی آنقدر نیاز به رسیدگی دارد که برای انجام آن‌ها نیازمند تلاش و کار بیشتر هستیم.

وی در ادامه در خصوص مبلغ تسهیلات اوراق خرید و ساخت مسکن، اظهار کرد: رقم تسهیلات مسکن مدت‌ها بود که ثابت مانده و چند باری نسبت به افزایش آن درخواست کرده بودیم که متاسفانه موافقت نشده بود اما در دولت سیزدهم این اتفاق افتاد و پیشنهاد ما بابت دو برابر شدن تسهیلات خرید و ساخت مسکن مورد موافقت بانک مرکزی و شورای امور اعتبار قرار گرفت.

جمالوندی افزود: این تسهیلات در کلانشهر تبریز برای هر فرد ۳۲۰ میلیون تومان و برای زوج ۶۴۰ میلیون تومان از محل اوراق تسهیلات بانک مسکن پرداخت می‌شود و این ارقام در شهرستان‌های استان نیز برای هر فرد ۲۴۰ میلیون تومان و برای زوج ۴۸۰ میلیون تومان است. قیمت اوراق مشارکت نیز برای هر سهم ۵۰۰ هزار تومانی حدود ۸۸ هزار تومان است که تقریبا قیمت مناسبی محسوب می‌شود. سال قبل این رقم به حدود ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود اما با تعادل عرضه و تقاضا اکنون به حدود ۹۰ هزار تومان رسیده است.

وی با بیان این‌که قیمت اوراق در دست بانک نبوده و در بورس تعیین می‌شود، تاکید کرد: اقساط این وام بستگی به شیوه پلکانی اعمال شده دارد. شاید در ابتدا مبلغ این اقساط بالا به نظر برسد اما معمولا در بازپرداخت وام‌ها، دو الی سه سال اول افراد با فشار اقتصادی رو به رو هستند که بعد از آن بنا به شرایط تورمی، این فشار کاسته شده و حتی این مبلغ ناچیز می‌شود.

وی با بیان این‌که امیدواریم با این مبلغ بخشی از نقدینگی مورد نیاز مسکن شهروندان حل شود، گفت: مردم برای دریافت این تسهیلات می‌توانند از طریق فرابورس و یا سپرده گذاری در حساب‌های ممتاز بانک مسکن، اقدام کرده و اوراق مربوطه را دریافت کنند.

مدیر شعب بانک مسکن آذربایجان شرقی با بیان این‌که تلاش می‌کنیم تا در بازپرداخت تسهیلات نیز کمک‌های لازم را به مردم داشته باشیم، افزود: بازپرداخت پلکانی در بانک مسکن مدنظر بوده که می‌توانیم بر اساس وضعیت درآمد و نوع نیاز مردم، این روش را اعمال کنیم.

وی با اشاره به تامین اعتبار بانک مسکن در طرح نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: تاکنون رقم ۵۷ هزار میلیارد ریال تامین اعتبار برای این طرح در آذربایجان شرقی از سوی بانک مسکن انجام گرفته است که جزو تعهدات ما بوده و ما با پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها به صورت تدریجی همزمان با پیگیری مردم باقی مبالغ را پرداخت می‌کنیم.

وی با اشاره به انجام عملیات عمرانی ۱۶ هزار و ۴۲ واحد در طرح نهضت ملی مسکن در استان، گفت: تلاش داریم تا این رقم به ۱۸ هزار واحد برسد.

لزوم فرهنگسازی برای پرداخت به موقع اقساط

جمالوندی با انتقاد از عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات توسط برخی از اقشار، بر لزوم فرهنگسازی در پرداخت به موقع مطالبات بانک‌ها تاکید کرد و گفت: بانک مسکن آذربایجان شرقی ۸۰۰ میلیارد تومان معوقه دست مردم دارد که از این میزان فقط ۴۵۰ میلیارد تومان آن مربوط به زلزله ورزقان است که اگر این معوقات به موقع به بانک برگردد می‌توانیم تسهیلات بیشتری در اختیار مردم قرار دهیم و امیدواریم این فرهنگ در جامعه جاری شود که مردم بدهی خود را به موقع به بانک ها پرداخت کنند.

وی در خصوص تسهیلات بافت فرسوده نیز ادامه داد: تسهیلات بافت فرسوده جزو تبصره ۱۸ به حساب می‌آید. یک قسمتی از این تسهیلات حدود ۱۵۰ میلیون تومان را دولت با سود صفر درصد برای پرداخت به ما داده و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر نیز توسط خود بانک از محل منابع داخلی تامین می‌شود.  

مدیرشعب بانک مسکن آذربایجان شرقی افزود: تاکنون تسهیلات بافت فرسوده برای ۱۵۲۴ واحد در استان پرداخت شده است. یکی از مشکلات مردم در این خصوص مربوط به بازپرداخت ۱۵۰ میلیون تومانی است که توسط دولت تقبل می‌شود که برای آن هیچ نرخ سودی وجود ندارد ولی باید در پایان قرارداد مشارکت و تحویل مسکن، حتما به صورت نقدی تسویه شود؛ یکسری مردم در این مورد به مشکل برمی‌خوردند زیرا معمولا نقدینگی در دست مردم در اواخر پروژه‌ها کم است. برای رفع این مورد که در دست دولت است، درخواست کردیم تا قسط بندی انجام گیرد.

وی تاکید کرد: امسال نگاه ویژه‌ای بر روی بافت فرسوده داریم و با توجه به این‌که بافت فرسوده نیاز به تامین زیرساختی ندارد، در بودجه سال ۱۴۰۲ سعی می‌کنیم تا با قدرت بیشتری وارد میدان شویم.

وی در خصوص وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری نیز گفت: بانک مرکزی برای پرداخت این وام‌ها به تازگی محدودیتی اعمال کرده که بر این اساس، به میزان ۱۰۰ درصد حساب‌های قرض الحسنه و۵۰ درصد حساب‌های جاری می‌توان تسهیلات قرص الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد. گاه مردم از صف‌های طولانی پرداخت وام گلایه دارند در حالی که هرچقدر سپرده گذاری مردم در حساب‌های قرض الحسنه بیشتر باشد، دست بانک‌ها در پرداخت این نوع وام بیشتر خواهد بود. در این راستا از صنایع محترم استان دعوت می‌کنیم که حساب‌های خود را به قرض الحسنه انتقال دهند تا دست بانک‌ها باز شود.

جمالوندی با اشاره به برخی مشکلات در برخورد بانک‌ها با متقاضیان وام، گفت: برخورد سلیقه‌ای در تعداد ضامن وام بانک‌ها قبلا وجود داشت ولی بانک مرکزی بخشنامه‌ای ارائه داده که الان همه بانک‌ها ملزم به عمل به آن هستند و آن هم ملاک عمل بودن تعداد ضامن بر اساس اعتبارسنجی است. بر این اساس اگر ریسک اعتباری یک فرد متقاضی از حدی پایین باشد، حتی از او ضامن هم درخواست نمی‌کنیم.

وی هم‌چنین از برنامه ریزی بانک مسکن استان برای اجرای مسئولیت‌های اجتماعی از قبیل مدرسه سازی و آبرسانی به روستاها در سال جاری خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha