• سه‌شنبه / ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402051710424
  • خبرنگار : 71654

تخلیه یکی از شهرهای روسیه به دلیل خطر سقوط بقایای موشک

تخلیه یکی از شهرهای روسیه به دلیل خطر سقوط بقایای موشک

لونا-۲۵ اولین ماموریت فرودگر ماه روسیه در طی تقریبا ۵۰ سال اخیر است و مقامات روسی باید به طور موقت کل شهری که زیر مسیر پرواز موشک سایوز است، تخلیه کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، گزارشی از نشریه‌ی دولتی تاس توضیح می‌دهد که ماموریت رباتیک لونا-۲۵ روسیه که مدت‌هاست با تاخیر مواجه بوده، برای پرتاب در روز ۱۱ اوت(۲۰ مرداد) در محل پرتاب قرار گرفته است.

کاوشگر  لونا-۲۵ برای انجام یک فرود نرم بر روی قطب جنوبی ماه طراحی شده است زیرا بازیگران اصلی عرصه فضا در جهان توجه خود را به استخراج یخ از منطقه‌ی قطب جنوبی ماه معطوف کرده‌اند که می‌تواند به آب، اکسیژن و پیشران موشک تبدیل شود.

لونا-۲۵ اولین فرودگر ماه روسیه از سال ۱۹۷۶ است و بر فراز موشک سایوز ۲.۱a در پایگاه فضایی «Vostochny» در شرق روسیه پرتاب خواهد شد.

ابتدا، مقامات روسی باید به طور موقت کل شهر را که در زیر مسیر پرواز موشک سایوز قرار دارد تخلیه کنند، زیرا خطر سقوط پیشران‌های آن روی شهر وجود دارد.

اولین فرودگر ماه روسیه از سال ۱۹۷۶

شرکت هوافضای «NPO Lavochkina» روسیه، سازنده فرودگر لونا-۲۵، در بیانیه‌ای اعلام کرد که کار بر روی فضاپیمای  لونا-۲۵ تکمیل شده است.

براساس برنامه‌ریزی قرار است این فضاپیما اولین فضاپیمایی در جهان باشد که فرود نرمی بر سطح ماه در منطقه‌ی قطب جنوبی انجام می‌دهد.

آژانس فضایی اروپا قصد داشت یک دوربین ناوبری به نام Pilot-D را روی لونا-۲۵ آزمایش کند، اما پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در سال گذشته، مشارکت خود را در این پروژه لغو کرد.

بر اساس گزارش تاس، لونا-۲۵ اولین کاوشگر ماه ساخت داخل در تاریخ مدرن روسیه است. بیانیه «NPO Lavochkina» می‌افزاید که فرودگر ماه از عناصر کاملا روسی و آخرین دستاوردها در زمینه ابزار دقیق فضایی استفاده می‌کند.

در این بیانیه همچنین توضیح داده شده است که هدف اصلی این ماموریت توسعه فناوری‌های اساسی برای فرود نرم در ناحیه دور قطبی و انجام مطالعات برخورد با سطح در قطب جنوبی ماه است.

این فرودگر تقریبا برای یک سال زمینی، لایه سطحی بالایی در اطراف منطقه‌ی فرود خود و همچنین اگزوسفر ماه را مطالعه خواهد کرد. هدف این ماموریت کمک به توسعه فناوری‌های فرود و نمونه‌برداری از خاک ماه است.

بر اساس گزارش رویترز، دولت روسیه در روز ۱۱ اوت قبل از پرتاب لونا-۲۵ کل شهر شاختینسکی(Shakhtinsky) را تخلیه خواهد کرد.

این شهر در منطقه‌ی خاباروفسک(Khabarovsk) روسیه و در جنوب شرقی محل پرتاب قرار دارد که از آنجا که زیر مسیر پیش‌بینی شده‌ی پرتاب است و احتمال برخورد پیشران‌های موشک سایوز پس از جدا شدن از فضاپیما روی آن وجود دارد، صبح زود تخلیه خواهد شد.

ساکنان در ساعت ۷:۳۰ صبح از خانه‌های خود خارج می‌شوند و سپس به مکانی منتقل می‌شوند تا بتوانند پرتاب را تماشا کنند و صبحانه رایگان بخورند. آنها می‌توانند ظرف سه ساعت و نیم به خانه بازگردند و به نقل از یک مقام محلی روسی گفته می‌شود که یک در میلیون احتمال دارد که هرگونه بقایای موشک واقعا بر روی شهر سقوط کند.

روسیه با هند در رسیدن به قطب جنوبی ماه رقابت می‌کند

فرودگرهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در منطقه استوایی ماه روی سطح نشسته‌اند. در مقابل لونا-۲۵ بر روی سطحی ناهموار و دشوار در قطب جنوبی ماه، نزدیک دهانه بوگوسلاوسکی فرود خواهد آمد.

در ابتدا انتظار می‌رفت که این اولین فرودگر ماه باشد که در این منطقه فرود می‌آید زیرا قرار بود در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ فرود بیاید. با این حال، تقریبا دو سال تاخیر به این معنی است که هند ممکن است زودتر به این منطقه‌ی ناشناخته برسد.

ماموریت چاندرایان-۳ هند به مدار ماه رسیده است و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، حدود روز ۲۳ اوت بر روی قطب جنوبی ماه فرود خواهد آمد.

براساس یک مقاله‌ی جداگانه از رویترز، انتظار می‌رود لونا-۲۵ پنج تا هفت روز در راه رسیدن به ماه باشد و قبل از فرود نرم خود، تقریبا پنج روز را در مدار ماه بگذراند. این بدان معناست که تماس با سطح ماه قریب الوقوع خواهد بود، اما لونا-۲۵ این شانس را دارد که قبل از چاندریان-۳ به سطح ماه برسد.

آخرین ماموریت فرودگر ماه روسیه، لونا-۲۴، توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال ۱۹۷۶ انجام شد. این ماموریت تقریبا ۱۷۰ گرم از خاک ماه را جمع‌آوری کرد و به زمین بازگرداند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha