• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402051810913
  • خبرنگار : 50130

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

ایسنا/کردستان در بین واحدهای تعطیل و نیمه راکد استان، اشتغال‌زایی بسیار زیادی از دست رفته است؛ سرمایه‌های میلیاردی راکد و بلوکه شده ای که می‌توان از آن‌ها در توسعه تولید، اشتغال‌زایی و تولید ثروت در استان استفاده کرد.

طی چند سال اخیر رشد و حمایت از تولید داخلی و راه‌اندازی مجدد واحدهای تعطیل و به چرخه بازگرداندن آن‌ها در اولویت توسعه اقتصادی بوده است در حالی که راه‌اندازی واحدهای جدید تولیدی، نیازمند زمان و اعتبار زیادی است.

با آغاز طرح "دوشنبه های تولید" در کردستان، دوشنبه های هر هفته شرکت شهرک‌های صنعتی استان، طی بازدیدهایی میدانی، مشکلات واحدهای راکد و غیرفعال را به صورت کارشناسی احصاء کرده و مسائل آن‌ها را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد، به طوری که یا خود سرمایه‌گذار را کمک و ترغیب به ادامه کار کرده و یا سرمایه‌گذار جدیدی برای آن جذب می کنند.

در اولین بازدید میدانی از شهرک های صنعتی سنندج، که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان و رؤسای صمت و شرکت شهرک های صنعتی و جمعی از کارشناسان اقتصادی برگزار شد، ۵ واحد تولیدی مورد بازدید قرار گرفت که علاوه بر دغدغه تامین مواد اولیه برای تولید، نبود تسهیلات و حمایت و سایر مسائل اقتصادی، قطعی برق نیز به یکی از دغدغه های جدید و مهم تولیدکنندگان تبدیل شده است.

 متاسفانه در فصل تابستان به دلیل کمبود تولید انرژی، شاهد قطعی برق در واحدهای تولیدی هستیم و بعضاً واحدهای تولیدی، با مشکلات عدیده‌ای روبه رو می‌شوند که در این راستا ضرورت دارد مسئولان امر تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کنند.

به نظر می‌رسد اگر جلسات متعدد کارشناسی تا پایان پیک مصرف برای نحوه مدیریت توزیع تشکیل شود، نتیجه لازم و اثربخش به دست خواهد آمد، چرا که اگر اجرای قوانین به صورت صحیح و دقیق باشد، عوارض ناشی از قطعی برق قابل تحمل‌تر خواهد بود.

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

کام تلخ بستنی عسل در سنندج

کارخانه تولید بستنی عسل در سنندج، که فعالیت خود را در سال ۱۳۸۶ شروع کرده، از سال ۹۵به دلیل نبود «سرمایه در گردش» به حالت تعطیل درآمده و کام میلیاردها سرمایه و دستگاه تولید بستنی در این کارخانه تلخ شده است.

بررسی دوباره مشکلات این کارخانه، مقصد اول دوشنبه های تولید در کردستان است.

به گزارش ایسنا، بختیار خلیقی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در حاشیه این بازدید، از بررسی چندین باره مشکلات این کارخانه در کارگروه ملی رفع موانع تولید سخن گفت و اظهار کرد: در آخرین جلسه بررسی مشکلات کارخانه تولید بستنی عسل، اعطای تسهیلاتی به مبلغ ۱۶۵ میلیارد تومان برای آن مصوب شد، که از این میزان ۶۵ میلیارد تومان سرمایه ثابت برای خرید دام در واحد گاوداری زیرمجموعه این شرکت تولیدی و ۱۰۰ میلیارد تومان هم برای سرمایه در گردش آن به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: گاوداری این مجموعه به تملک بانک سپه درآمده بود که این مسئله با رایزنی و پیگیری های انجام شده حل و فصل شده و قرار است با اعطای تسهیلات مذکور بار دیگر فعال شود.

سید جمال ساعدی، مدیرعامل مجموعه تولیدی بستنی عسل کردستان نیز در رابطه با مشکلات این کارخانه اظهار کرد: یک ماه پیش از سوی بانک مرکزی پرداخت مبلغ مصوب برای راه اندازی مجدد این واحد به استان ابلاغ شده است که اگر هفته جاری این مبلغ پرداخت شود، تا هفته دولت سال جاری هم گاوداری و هم بستنی عسل شروع به کار خواهد کرد.

وی با بیان اینکه با تعطیلی این واحد تولیدی حدود ۱۷۷ نفر از کارگران این کارخانه بیکار شده اند عنوان کرد: با شروع به کار مجدد این واحد در شهریور ماه، این ۱۷۷ نفر را دوباره مشغوب به کار خواهیم کرد و این در حالی است که ظرفیت واقعی این کارخانه اشتغالزایی برای ۱۰۰۰ نفر است.

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

تبدیل ایده به ثروت در شرکت های دانش بنیان کردستان

واحد دانش بنیان دارو ماد که تولیدکننده لوله های خون گیری و ژل جداکننده سرم خون است با ۴ سال فعالیت توانسته ایده خود را به ثروت برساند، شرکتی دانش بنیان، که با هدف تبدیل پایدار دانش به ثروت شکل گرفته و فعالیت های اقتصادی آن مبتنی و همراه با فعالیت های تحقیق و توسعه در زمینه فناوری های نو و پیشرفته است.

سید عادل صمدی ولید، مسئول فنی و عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان دارو ماد در این بازدید از سخت گیری بانک ها برای پرداخت تسهیلات سخن گفت و افزود: تا کنون هیچ نوع تسهیلاتی دریافته نکرده و برای راه اندازی این واحد روی پای خود ایستاده ایم.

وی اظهار کرد: ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات درخواست کرده ایم که متأسفانه به دلیل سخت گیری هایی که بانک عامل در زمینه وثیقه دارد، موفق به دریافت این وام نشده ایم.

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

گله مندی از نبود حمایت تا قطعی ۲ روزه برق به عنوان مانع جدید تولید

واحد چاپ و بسته بندی "کاروان" سومین مقصد بازدید مسئولان استان در آغاز طرح دوشنبه های تولید است، واحدی که با تولید انواع بسته بندی برندهای مختلف در کردستان و حتی تولید برای اقلیم کردستان در سال های گذشته، اکنون از کاهش شدید تولید و نبود هیچ گونه حمایت مالی و اخذ تسهیلات رنج می برد و از مسئولان استانی گله مند است.

تیمور منبری، مدیرعامل این واحد تولیدی، که خود را حامی تولید داخلی می داند علاوه بر ابراز گله مندی از کم لطفی و عدم حمایت مسئولان استان از این واحد تولیدی، قطعی برق طی ۲ روز از هفته را مانعی جدید و جدی بر سر راه چرخه های تولید واحد خود اعلام می کند.

وی با اشاره به اینکه ۱۳ نفر به طور مستقیم در این واحد مشغول به کار هستند، افزود: قطعی برق آسیب زیادی به فعالیت واحدهای تولیدی وارد کرده است و باعث شده بیشتر واحدها با کمتر از ظرفیت خود کار کنند.

منبری با بیان اینکه این واحد ظرفیت تولید ۸۰۰ تن در سال را دارد، اضافه کرد: در حال حاضر برای ادامه فعالیت این واحد نیاز به تسهیلات داریم ولی متاسفانه هیچ حمایتی از ما نمی شود.

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

قول مساعد دولت برای احیای واحدهای راکد در کردستان

علی نوری، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان هم در این بازدید با تاکید براینکه با تمام توان در راستای اجرای نهضت احیای واحدهای راکد در استان فعالیت می‌کنیم، اظهار کرد: به واحدهای تولیدی استان قول می دهیم همه تلاش خود را برای رونق و حمایت از آنها به ار بگیریم.

وی در ارتباط با مشکل قطعی برق واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان هم گفت: پیشنهاد می شود روزهای آخر هفته را به قطعی برق واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی استان اختصاص دهند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان ادامه داد: نیاز به اتخاذ تصمیم کارشناسی درخصوص وضعیت قطعی برق واحدهای تولیدی داریم که در اولین فرصت با شرکت توزیع نیروی برق استان در این رابطه جلسه‌ای تشکیل خواهیم داد.

نوری یادآور شد: برای توسعه واحد دانش بنیانی که در زمینه تولید لوله های خون گیری فعالیت دارد افزون بر اعطای تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه اقدام به جذب و معرفی سرمایه گذار به این واحد خواهیم کرد.

وی بیان کرد: صاحبان واحدهای تولیدی هم باید برای رفع مشکلات خود جدیت بیشتری داشته باشند و پیگیر حل آن شوند و بی شک مدیران هم برای حمایت از آنها از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.

مشکل بیشتر واحدهای مستقر در این شهرک صنعتی وام و سختگیری های بانک ها برای اعطای آن، قطعی برق و مشکلات سد راه تامین مواد اولیه بود که این مسائل منجر شده بود با کمتر از ظرفیت اسمی فعالیت داشته باشند.

دمیدن نفس تازه در کالبد نیمه جان صنعت کردستان

۳۰ مصوبه برای راه اندازی شهرک صنعتی در استان

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم با بیان اینکه ۳۰ مصوبه ایجاد شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در استان داریم، اظهار کرد: از این تعداد تاکنون ۱۲ شهرک، هفت ناحیه و یک منطقه ویژه اقتصادی در استان ایجاد شده و هم اکنون واحدهای تولیدی در آن مستقر و مشغول به فعالیت هستند.

حمید رضا امانی با بیان اینکه یک هزار و ۵۶۰ قرار داد در حوزه شهرک های صنعتی استان منعقد شده است، افزود: از مجموع قراردادهای منعقد شده ۷۶۰ قرارداد به مرحله بهره‌برداری رسیده است و از این تعداد ۳۶۰ واحد راکد هستند که یکی از برنامه های این شرکت، احیای این واحدها است.

شرکت شهرک های صنعتی کردستان یکی از خدماتی که به واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی ارائه می دهد مربوط به عارضه یابی واحدهای مشکل دار از طریق کلینیک کسب و کار است در این کلینیک مشاورانی فعالیت می کنند که صاحبان واحدهای تولیدی با مراجعه به آنها می توانند از مشاوره و راهنمایی های لازم برای بهبود وضعیت تولید خود بهره مند شوند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان یادآور شد: تعدادی از واحدهای تولیدی در قالب طرح های پژوهشی به مشاوره و بازاریابی نیاز دارند که این مهم از طریق کلینک کسب و کار و مرکز فناوری مستقر در شهرک صنعتی سنندج قابل انجام است.

امانی خاطرنشان کرد: حمایت از دانش بنیان کردن واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی از دیگر برنامه های ما است که باید از این ظرفیت برای رونق تولید و فعالیت در این شهرک ها نهایت استفاده را کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha