• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402051811504
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

کاهش فیبر موجود در یونجه به دلیل احداث سد کوچری

کاهش فیبر موجود در یونجه به دلیل احداث سد کوچری

ایسنا/اصفهان سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان گفت: احداث سد کوچری و پایین آمدن تعداد دفعات آبیاری سبب شده میزان فیبر موجود در یونجه تولیدی این شهرستان کاهش یابد.

علی‌اصغر میرزایی، امروز(چهارشنبه، ۱۸ مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان طی یکسال گذشته اقدامات متعددی از جمله پایش نهاده‌های دامی، برگزاری همایش طبیعت و زنبور عسل، نظارت و توزیع نهاده‌های یارانه دار، نظارت بر پرورش ماهیان، سرشماری واحدهای دام و زنبورستان‌ها، کسب رتبه اول استان در تولید کلزا، خرید تضمینی گندم بالغ بر ۴ هزار تن،نظارت بر تولید محصول سالم، نظارت بر کاشت و داشت و برداشت محصولات زراعی، توسعه سطح کشت محصولات گلخانه‌ای که درصد قابل توجهی از تولیدات آن به امارات و سوریه صادر می‌شود، نظارت بر توزیع سهمیه نفت و گاز حمایتی، مبارزه با آفات، بیش از ۳ هزار متر لوله‌گذاری و... انجام داده است.

وی در خصوص قول وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر سند دار شدن تمام اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان تا پایان شهریور سال ۱۴۰۲ ادامه داد: سند دار کردن اراضی کشاورزی پروسه دارد و باید رفع تداخلات آن انجام شود، در این راستا از ۶۵ پلاک موجود ۴۲ پلاک رفع تداخل و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است و اکنون باید اداره ثبت اقدام به صدور اسناد کند، در مجموع در این حوزه ۶۰ درصد کار پیشرفت کرده است اما این وعده تا پایان شهریور محقق نخواهد شد و احتمالا تا پایان سال جاری تمامی اراضی سند دار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان گفت: آموزش‌هایی را به صورت تصویری، بروشور، فیلم و چهره به چهره به کشاورزان داده‌ایم تا بتوانند کشت خود را بهینه تر کنند؛ در سطح استان در پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره در جایگاه خوبی قرار داریم. هرساله شاهد سرمازدگی در باغات گردو بودیم که برای مقابله با آن ارقام مقاوم‌تر از گردو را وارد شهرستان کردیم تا با این معضل مقابله کنیم.

میرزایی افزود: برای انتقال آب به زمین‌های جایگزین روستای کوچری که به اهالی آن داده شده است پیمانکار مربوطه جذب و اعتبار آن تامین شده اما بهره برداری سد اجازه ورود پیمانکار را نمی‌دهد،پس به دنبال اخذ مجوز لازم و برای تحویل زمین‌ها نیز منتظر پرداخت حق بهره‌برداران زمین هستیم. برای یکپارچه سازی آن بخشی از زمین‌های کشاورزی در سطح شهرستان که خُرده مالک است اقداماتی انجام دادیم، اما متاسفانه برخی کشاورزان همکاری لازم را انجام ندادند. همچنین افرادی که می‌خواهند فضاهای گلخانه‌ای خود را توسعه دهند به بنیاد برکت معرفی می‌شوند که می‌توانند اقدامات لازم را در این راستا انجام دهند.

وی تصریح کرد: از ۳۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت در سطح شهرستان تنها حدود ۱۹ هزار هکتار زیر کشت محصول است. احداث سد کوچری و پایین آمدن تعداد دفعات آبیاری سبب شده میزان فیبر موجود در یونجه تولیدی این شهرستان کاهش یابد. در راستای اصلاح الگوی کشت ارقامی از هر محصول را وارد شهرستان می‌کنیم که با کمترین آب بالاترین بازدهی را داشته باشد همچنین با اقداماتی همچون لوله‌گذاری، آبیاری به روش تیپ‌، کشت‌های گلخانه‌ای و... مصرف آب در کشاورزی را بهینه کرده‌ایم.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha