علیاصغر شاطری ـ فرهنگیار فرهنگ مردم مرکز تحقیقات صداوسیما در کاشان ـ در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به «آئین شش امام» در کاشان اظهار کرد: یکی از آداب و رسوم عزاداری سنتی مردم منطقه فرهنگی کاشان، آیینها و مراسمهای روز شانزدهم ماه محرم است که در اصطلاح مردم «روز شش امام حسین (ع)» گفته میشود.
به گفته او این مراسم تنها در منطقه فرهنگی کاشان برگزار میشود و در دیگر شهرها و مناطق، هفتمین روز شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) مراسم عزاداری برگزار میکنند.
این فرهنگیار درباره علت برگزاری مراسم در ششمین روز شهادت امام حسین (ع)، توضیح داد: دلایل گوناگونی برای این مراسم ذکر شده است؛ از آن جمله اینکه امام حسین (ع) شش ماهه به دنیا آمدهاند، مراسم هفتم امام نیز باید متمایز با دیگران باشد. از این رو در روز ششم گرفته میشود.
بیشتر بخوانید:
او افزود: از سوی دیگر در فرهنگنامه اعداد، عدد شش مانند عددهای ۷ و ۹ و ۴۰ دارای جایگاه تقدس و برتری است و در روایات اسلامی این مقام و منزلت ذکر شده است.
شاطری با تاکید بر اینکه در عزاداری سنتی کاشان، سوگواری و عزاداری در شانزدهمین روز ماه محرم از جایگاه ویژهای برخوردار است، بیان کرد: در شب و روز ششم امام حسین (ع) مراسم روضهخوانی در حسینیهها و منازل برپا است و هیئتها و دستههای مختلفی در بازار تاریخی کاشان عزاداری و یا به دوره میروند.
او ادامه داد: دوره «نخل سرپره» و «نخل درب باغ»، دوره «توغ مابین» و «توغ میانچال» از جمله این عزاداریها است. همچنین آیین نخل گردانی نخلهای نیاسر و آیین سنتی مذهبی شش امام حسین (ع) شهر برزک که در این روز برگزار میشود در فهرست میراث معنوی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات