مهدی تقیپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آیین نخلبرداری هرساله شش روز پس از واقعهی عاشورا، با حرکت پنج نخل از محلههای این شهر به طرف مسجد جامع اجرا میشود.
وی افزود: پس از برگزاری نماز ظهر و عصر در مسجد جامع، هیئتهای امام حسین (ع)، حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت علیاکبر (ع)، علیاصغر (ع) و قاسمبنحسن (ع) همراه نخلهای خود به محله چاله وجه میآیند و با اجتماع عزاداران تا اذان مغرب به عزاداری میپردازند.
این عضو شورای اسلامی شهر نیاسر بیان کرد: آیین نخلگردانی روز شِشِ امام حسین در نیاسر یکی از پرشورترین آیینهای عزاداری سنتی کشور است که در اسفند ۱۳۹۶ به شماره ۱۵۲۹ در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.
تقیپور گفت: نخلگردانی، مراسمی سنتی است که پیشینه آن به ۴۰۰ سال پیش بر میگردد که شیعیان برخی مناطق کشور بهعنوان تشییع نمادین پیکر سیدالشهدا (ع) در عزاداری روز عاشورا برگزار میکنند.
وی افزود: نخل، اتاقکی چوبی شبیه تابوت با پوشش سیاه است که با انواع شالهای رنگارنگ و آیینه و شمشیر و سپر آراسته شده و توسط مردم در روزهای عاشورا و شانزدهم محرم همراه با دستههای عزادار حمل میشود.
به گزارش ایسنا، آیین دیگری با عنوان «وداع نخلها» همه سال با حضور اهالی روستاهای علوی از کاشان و خاوه از شهرستان دلیجان هنگام ظهر عاشورا در مشهد اردهال برگزار میشود.
اهالی روستای علوی نخل خود را به حضرت زینب (ع) و اهالی خاوه نخل خود را به امام حسین (ع) نسبت میدهند که در شب عاشورا متولیان، نخل را با پارچههای رنگارنگ و پوشش مشکی تزیین میکنند.
در صبح روز عاشورا دسته عزادار روستای باریکرسف به روستای علوی میآیند و همراه با دسته عزادار علوی نخل را به مشهد اردهال میبرند و در برپایی مراسم عزاداری با هیئت خاوه همراه میشوند.
نخلهای خاوه و علوی همراه با هیئتهای عزاداری به سمت بقعه شاهزاده حسین واقع در روستای باریکرسف که در فاصله ۸۰۰ متری قرار دارد میبرند و پس از مراسم عزاداری، در مقابل بقعه امامزاده زید که در بین راه بقعه سلطانعلی و بقعه شاهزادهحسین قرار دارد از یکدیگر وداع میکنند، که اوج هیجان این آیین است.
آیین وداع نخلهای روستایهای علوی و خاوه اردهال در سیزدهم مهر ۱۳۹۵ با شماره ۱۳۳۲ در فهرست ناماموس کشور ثبت شده است.
انتهای پیام
نظرات