به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، این در حالی است که هنوز صدها نفر مفقود اعلام شدهاند و ممکن است آمار قربانیان در ساعات و روزهای آینده افزایش یابد.
در همین حال برخی از ساکنان جزایر «لاهاینا» روز گذشته (جمعه) اجازه یافتند به منازل خود بازگردند. اجازه بازگشت ساکنان لاهاینا همراه با این هشدار صادر شد که «آماده باشید با صحنههایی روبرو شوید که به عمر خود ندیدهاید.»
مقامهای ایالتی اجازه بازگشت را فقط برای ساکنانی که قادر به تایید سکونت خود در این منطقه هستند، صادر کردند. منطقه لاهاینا یکی از نخستین مناطق مسکونی بود که پس از وسعت گرفتن سریع آتش از سکنه خالی شد. آتش، بیشتر منطقه تاریخی این شهر را سوزانده و خاکستر کرده است.
این شهر یکی از نقاط اصلی گردشگری در هاوایی است و سابقه تاریخی آن به پیش از شکلگیری ایالتی به نام هاوایی میرسد.
اغلب ساکنان این شهر به هنگام تخلیه تنها لباس و کوله پشتی همراه خود بردند و برای بسیاری اکنون اثبات این که ساکن این شهر بودهاند، دشوار است.
همزمان مقررات منع آمد و شد با هدف حفاظت از اموال شهروندان و جلوگیری از غارت و هرج و مرج صادر شده و میان ساعت ۱۰ شب تا شش صبح کسی حق حضور در خیابان را ندارد مگر ماموران جستجو و امدادگران.
«جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا، آتشسوزیهای هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» اعلام کرده که راه را برای آزادسازی منابع فدرال برای کمک به عملیات بازسازی باز میکند.
سازمان هواشناسی ملی آمریکا نیز گفت که توفند «دورا» در اقیانوس آرام باعث وزش بادهایی به سرعت ۹۷ کیلومتر در ساعت شده که بر آتش دمیده است.
فرودگاه «مائویی» اکنون به یک پناهگاه اضطراری بدل شده و بنابر تخمینها حدود ۱۱ هزار نفر برای اسکان موقت در حال انتقال به سایر جزایر هاوایی هستند.
این بدترین آتشسوزی از نظر تعداد کشتهها در آمریکا بعد از آتشسوزی معروف به «کمپ» در سال ۲۰۱۸ در شمال کالیفرنیاست که باعث مرگ ۸۵ نفر در شهر «پارادایس» شد.
«لیونل مونتالوو»، رئیس بازنشسته آتشنشانی در مائویی، روز پنجشنبه به نیویورکتایمز گفت: فکر میکنم خیلی از مردم در خانههایشان ماندند چون فکر میکردند آتشنشانی خواهد آمد و آن را خاموش خواهد کرد.
مقامها میگویند که آتشسوزی های مائویی از جمله آتشی که لاهاینا را ویران کرد اکنون عمدتا مهار شده و عملیات جستجو و امداد با کمک ارتش در جریان است.
انتهای پیام
نظرات