فرود نیکوبین در گفتوگو با ایسنا به ضرورت پرورش خلاقیت کودکان اشاره و اظهار کرد: خلاقیت به این معنا است که کودک را به صورتی پرورش دهیم که بتواند به خوبی از فضای ذهنی خودش و نه دیگران استفاده کند.
این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه برخی مادران خلاقیت کودکان را از بین میبرند، بیان کرد: فرماندهی و ممانعت در برابر فعالیت کودکان تربیت غلطی است و خلاقیت آنها را نابود میکند.
نکوبین با اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی گاهی شاهدیم در تربیت فرزندان خلاقیت آنها نادیده گرفته میشود، افزود: مادران دائما به فرزند خود آموزش میدهند که باید از ذهن مادران در انجام کارهایشان کمک بگیرند و تلاش میکنند فرزندشان را فرمانبر تربیت کنند اما باید بدانیم وقتی فرزند ما فرمانبر شد، دیگر خلاقیت نخواهد داشت.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه ذات انسانها به گونهای خلق شده است که به سمت خلاقیت حرکت کند اما متاسفانه تربیت غلط به خلاقیت کودکان آسیب میزند، ادامه داد: به عنوان مثال والدین تذکردهنده و ممانعت کننده خوبی برای کودکان خود هستند ور در صورت نافرمانی با کودک خود برخورد میکنند.
نکوبین تصریح کرد: آثار از بین بردن خلاقت کودکان زمانی مشخص میشود که فرزندان به مهد کودک میروند نمیتواند کارهای شخصی خود را انجام دهند و از خود دفاع کنند، زیرا دائما در خانه به او فرمان داده شده و نمیتواند از ذهن خود و قابلیتها و توانمندیهای خود در برابر مسائل مختلف استفاده کند و عملا فردی وابسته به والدین تربیت شده است.
این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه والدین با اصطلاحاتی همچون «زشته دست نزن»، «نکن» و ... خلاقیت کودکان خود را نابود میکنند، تصریح کرد: والدین احساس میکنند افراد جامعه به رفتار کودکانشان توجه میکنند و از فرزندشان انتظار دارند رفتارهای خوب یا بد را از هم تشخیص دهند و مانند بزرگسالان رفتار کنند، در حالی که کودک در سن مشخص خود توانایی تشخیص خوب از بد را پیدا میکند و انتظار زیاد از فرزندان به خلاقیت آنها آسیب وارد میکند.
نکوبین با اشاره به اینکه تمامی رفتارهای تذکرانه خلاقیت کودک را نابود میکند، تصریح کرد: در راستای پرورش خلاقیت کودکانمان باید سیاست تشویقی را پیش بگیریم و رفتارهای مثبت آنها را پررنگ کنیم و به جای تذکر و فرمان همواره با آنها مکالمه و صحبت کنیم.
نیکوبین گفت: یک روش فرزندپروری خلاق این است که زمان مثبت بیشتری را با فرزندان خود سپری کنیم و بیشتر فعالیتهایی را با کودکان خود انجام دهیم که موجب لذت و شادمانی عمیق آنها شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه والدین باید آموزشهای لازم فرزند پروری را طی کنند، خاطرنشان کرد: پیش بینیهای غلط والدین به دلیل نگرانی در تربیت فرزندان باعث میشود که فرزندان تربیت خوبی نداشته باشند و این نگرانی و اضطرابها به دلیل نبود آموزش های مورد نیاز است.
انتهای پیام
نظرات