• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404041911647
  • خبرنگار : 71282

هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

از نگاه کارشناسان بازار کار با توجه به تغییرات سریع دنیای کار و ظهور مشاغل جدید از جمله متخصصان هوش مصنوعی و رباتیک، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر امری ضروری است.

به گزارش ایسنا، امروزه آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایه‌گذاری و عامل کلیدی در توسعه جوامع به شمار می رود که در صورت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح، مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

با توجه به افزایش روز افزون تعداد دانش آموختگان و آمار فارغ التحصیلان بیکار و عدم تناسب رشته‌های تحصیلی با نیاز بازار کار، اهمیت مهارت آموزی و بهره‌مندی از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از پیش احساس می شود؛به همین منظور آشنایی با محیط واقعی کسب و کار و ارتقای سطح مهارت افراد در ورود به بازار کار موثر است.

مشاغل جدید مثل متخصصان هوش مصنوعی، مهندسان رباتیک و تحلیلگران داده از جمله نیازهای آینده بازار کار به شمار می‌روند که بازار کار را متحول خواهند کرد.

یکی از برنامه‌های اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری، توسعه مراکز جوار و بین کارگاهی است و در راستای تحقق شعار سال و حمایت از بخش‌های صنعت و اقتصاد،‌مقرر شده ظرفیت مراکز آموزش جوار کارگاهی ۵۰ درصد افزایش یابد.
به مراکزی که به ‌منظور گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و تامین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع، تاسیس و راه‌اندازی شوند، مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی گفته می شود.

هدف از ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای جوار کارگاهی و بین کارگاهی، ارتقای مهارت، کاهش هزینه‌های جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، صیانت از نیروهای کار و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر است.

در همین راستا،غلامحسین محمدی - معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت مهارت‌آموزی به عنوان یک نیاز اساسی در بازار کار می گوید: درحال حاضر با توجه به تغییرات سریع دنیای کار، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر امری ضروری است و در آینده نزدیک مشاغل جدیدی مثل متخصصان هوش مصنوعی، مهندسان رباتیک و تحلیلگران داده به وجود می آید که از جمله نیازهای آینده بازار کار به شمار می‌روند و بازار کار را متحول می کنند.

هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

وی معتقد است که مهارت، مهم‌ترین مؤلفه اشتغال است و جوانان جویای کار برای ورود به بازار و راه اندازی یک کسب و کار باید به کسب آموزش‌های فنی و حرفه ای بپردازند و دوره های مهارتی را بگذرانند.

از نگاه معاون وزیر کار، بسیاری از افراد در کارگاه‌ها و بنگاه های اقتصادی به دلیل عدم مهارت دچار ناپایداری اشتغال می‌شوند درحالی که آموزش‌های مهارتی به ایجاد و پایداری اشتغال و افزایش بهره‌وری بنگاه منجر می شود.

محمدی با بیان اینکه بهترین راهکار عبور از شرایط تحریم، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر است، می گوید:ایجاد مراکز مهارتی با مشارکت فعالان اقتصادی یکی از راهکارهای موثر در تربیت نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز بازار به شمار می رود.

ایجاد مراکز جوار وبین کارگاهی، پاسخ به نیاز آموزشی کارخانه‌ها بوده که بر ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه صنایع و صنوف مختلف اثرگذار است.

هم اکنون ایجاد و توسعه مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی تأثیر بسزایی در ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه‌های مختلف صنعت دارد. این مراکز در کنار صنایع علاوه بر رونق بخش‌های تولید، زمینه افزایش سطح مهارت کارگران و شاغلان در واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی را فراهم می کند.

ایجاد این مراکز پاسخ به نیاز آموزشی کارخانه‌ها بوده که بر ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه صنایع و صنوف مختلف اثرگذار است.

به گزارش ایسنا، طبق ماده ۱۱۰ قانون کار، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ملزم شده برای بنگاه‌های اقتصادی با داشتن شرایطی مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی را صادر کند. بر اساس این ماده قانونی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور مشارکت در امر آموزش کارگر ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز خویش مکلفند نسبت به‌ ایجاد مراکز کارآموزی جوار کارگاهی و یا بین کارگاهی، همکاری‌های لازم را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عمل آورند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha