احمد راستینه ۱۷ تیر در جلسه شورای تأمین مسکن چهارمحال و بختیاری که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، آغاز عملیات اجرایی ریلگذاری راهآهن را اقدامی انقلابی و امیدآفرین برای مردم استان توصیف کرد و گفت: این گام بزرگ نمادی از پایبندی به عهد با مردم و زمینهساز تحولی اساسی در زیرساختهای ارتباطی استان است.
وی با اشاره به تأخیر در ابلاغ طرح جامع شهرکرد گفت: با وجود تصویب این طرح شش ماه پیش، هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. در شرایطی که بیش از ۲۴ هزار نفر در این طرح ثبتنام کردهاند و تنها ۱۳ هزار نفر موفق به تأیید شدهاند، اختصاص تنها ۱۰۰ هکتار برای شهرکرد کافی نیست. این شهر با توجه به گرانی زمین و محدودیت منابع، حداقل به ۵۰۰ هکتار توسعه در طرح جامع نیاز دارد.
راستینه در ادامه به وضعیت اقتصادی متقاضیان اشاره کرد و با تاکید براینکه باید فاتحه مسکن ملی در چهارمحالوبختیاری را خواند، افزود: حدود ۵۰ درصد از ثبتنامکنندگان در دهکهای اول تا چهارم هستند؛ خانوادههایی با توان مالی اندک که بدون حمایتهای بلاعوض، امکان مشارکت در طرح را از دست میدهند. در صورت تداوم این وضعیت بیش از ۱۳ هزار نفر از چرخه ثبتنام حذف خواهند شد.
وی توقفهای غیرموجه در اجرای پروژهها را عامل کاهش اعتماد عمومی دانست و تأکید کرد: عدم تعیینتکلیف ارزش افزوده و کندی در اجرای پروژهها، روند توسعه استان را با مشکل روبرو کرده است. باید این فرآیندها بهسرعت اصلاح شود.
نماینده مردم شهرکرد، سامان و بن همچنین با اشاره به فرسودگی زیرساختهای شهری، خواستار تأمین اعتبار برای بهسازی معابر شد و گفت: در فصول سرد، ضعف آسفالت و مشکلات زیرساختی، زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و نباید این موضوع مورد غفلت قرار گیرد.
وی با انتقاد از توقف پروژه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهرکرد اظهار کرد: سه سال از کلنگزنی این پروژه گذشته، اما هنوز بودجهای اختصاص نیافته است. با توجه به قرارگیری این پروژه در ردیف ملی، انتظار میرود ۱۲۰ میلیارد تومان برای تسریع در روند اجرایی آن تخصیص یابد.
راستینه همچنین بر ضرورت ششخطه شدن محور ورودی شهرکرد تأکید کرد و گفت: این مسیر یکی از شریانهای اصلی گردشگری استان است و باید با استفاده از اعتبارات توازن منطقهای ارتقاء یابد.
وی در پایان با اشاره به نیاز استان به توسعه متوازن و رفع محرومیتهای تاریخی گفت: اتصال شمال، جنوب، شرق و غرب چهارمحال و بختیاری از طریق آزادراه، مطالبهای مردمی و ضروری است. انتظار داریم با تسریع در مطالعات و آغاز مناقصات اجرایی، زمینه جذب سرمایهگذار برای تحقق این مطالبه فراهم شود.
انتقاد نماینده بروجن از کندی پروژههای عمرانی و بحران مسکن
در ادامه جلسه، غلامرضا میرزایی نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از روند کند توسعه و توقف تشریفات اداری در شهرستان، گفت: بسیاری از پروژههای عمرانی در بروجن سالهاست به دلیل بیتوجهی و ضعف مدیریتی، معطل ماندهاند و این امر منجر به کاهش اعتماد مردم شده است.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب راههای ارتباطی افزود: مسیر بروجن به گندمان بیش از ۱۰ سال است که با پیشرفت بسیار محدود همراه بوده است. همچنین، محور خوزستان به ناغان به طول ۱۶ کیلومتر به دلیل عرض کم و ناایمن بودن، سالانه جان هماستانیهای ما را میگیرد.
میرزایی ضعف مدیریتی و پرداختنشدن مطالبات پیمانکاران را از دلایل اصلی توقف پروژهها دانست و تأکید کرد: با وجود پیشبینی ردیف بودجه برای این مسیرها، پیشرفت خاصی حاصل نشده و ضروری است مسئولان استانی اقدامات فوری را برای آغاز عملیات عمرانی انجام دهند.
وی در ادامه به وضعیت نابسامان مسکن در شهرستان بروجن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۴۰۰ خانوار نیازمند مسکن هستند، اما زمین موردنیاز برای ساخت در اختیارشان قرار نگرفته و تنها ۷۰۰ واحد در دست ساخت است که پاسخگوی تقاضا نیست.
نماینده مردم بروجن در مجلس با اشاره به کمبود منابع مالی و نبود طرحهای حمایتی، خواستار اجرای بستههای تشویقی و حمایتی برای تسهیل خانهدار شدن خانوادههای نیازمند شد و هشدار داد: تداوم این وضعیت نهتنها توسعه شهرستان را کند خواهد کرد، بلکه تبعات اجتماعی گستردهای به دنبال دارد.
انتهای پیام
نظرات