• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402052817769
  • خبرنگار : 30057

فراخوانی برای مشارکت در اکتساب فناوری طرح «شمارش مکانیزه لارو ماهی و میگو»

فراخوانی برای مشارکت در اکتساب فناوری طرح «شمارش مکانیزه لارو ماهی و میگو»

هشتادوپنجمین فراخوان پژوهشی با عنوان مشارکت در اکتساب فناوری طرح «شمارش مکانیزه لارو ماهی و میگو» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به پیشنهاد یک تیم پژوهشی از دانشگاه صنعتی شریف منتشر شد.

به گزارش ایسنا، گروه‌های پژوهشی و فناور توانمند برای ارائه راه‌حل در این حوزه باید تا روز دوشنبه، ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲ پروپوزال و پیشنهادهای خود را از طریق سامانه غزال به نشانی ghazal.inif.ir  ارسال کنند.

درباره ضرورت این طرح باید گفت که یکی از مهم‌ترین چالش‌های مراکز تکثیر لارو میگو، عدم امکان شمارش دقیق است. در بعضی موارد، تعداد لارو خارجی از مرکز تکثیر تا ۵ درصد خطا نسبت به حالت واقعی دارد. این مسئله موجب ضرر و زیان در هر دو سمت مرکز تکثیر و پرورش‌دهنده میگو شده است.

از سوی دیگر، مدیریت مزرعه پرورش شامل میزان و جیره غذادهی، هوادهی و ... نیازمند دانستن تعداد لارو موجود در استخرهای پرورشی است. به همین دلیل خطاهای شمارش در لارو ورودی در استخر موجب خطا در مدیریت مزرعه و کاهش سود نهایی خواهد شد.

در روش‌های سنتی، لاروها به صورت چشمی و توسط کارشناس در مرکز تکثیر شمارش می‌شود که در آن خطاهای انسانی اجتناب‌ناپذیر است. با استفاده از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی و پردازش تصویر می‌توان با تحلیل تصاویر، دقت اندازه‌گیری را تا حد قابل قبول بهبود بخشید.

در این پروژه، دستگاهی ساخته خواهد شد که شمارش دقیق لاروها و پست‌لاروها را انجام خواهد داد. این دستگاه می‌تواند توزیع سایز و حتی پارامترهای کیفی پست‌لارو را نیز مشخص کند. ساخت این دستگاه باید به صورتی باشد که به راحتی در محیط مرکز تکثیر شود و در سایت‌های پرورشی مورد استفاده قرار گیرد. نمونه خارجی این دستگاه وجود دارد و هدف از این طرح، مهندسی معکوس و ساخت دستگاه شمارش لارو XperCount و همچنین اضافه‌کردن سیستم بسته‌بندی خودکار و هوادهی به این دستگاه است.

اعلام آمادگی برای مشارکت در اکتساب فناوری حاصل از این فراخوان تحقیقاتی و ارائه درخواست تنها برای شرکت‌ها و شتابدهنده‌های دانش‌بنیان مجاز است. درخواستی که بیشترین تناسب را با الزامات این اکتساب فناوری داشته باشد، انتخاب و به عنوان «مشارکت‌کننده» برای مذاکرات تکمیلی به هسته پژوهشی متقاضی معرفی خواهد شد.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، علاقه‌‎مندان می‌توانند تا ۳۰ مردادماه جاری پروپوزال خود را در قالب Word از طریق سامانه غزال به نشانی ghazal.inif.ir ارسال کنند و جهت ارتباط با کارگزاری داناشریف با شماره‌ ۰۲۱۸۸۴۸۶۸۵۲ و ۰۹۰۲۵۵۵۵۴۷۱ تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha