• دوشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402062012459
  • خبرنگار : 71078

جولان شبانه ذرات معلق در هوای پایتخت

جولان شبانه ذرات معلق در هوای پایتخت

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه با ورود ذرات معلق به شهر تهران طی شب گذشته (۱۹ شهریور) هوای تهران «ناسالم» شد، گفت: با کاهش آلودگی هوا از ساعت ۶ امروز (۲۰ شهریور) کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته است.

 دکتر سید محمدمهدی میرزایی قمی در گفت و گو با ایسنا افزود: ساعت ۲۳  شب گذشته (۱۹ شهریور) ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون با عدد ۱۰۵ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت و در ادامه ساعت یک بامداد امروز (۲۰ شهریور) ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به عنوان آلاینده شاخص با عدد ۱۱۷ به بیشتر از حد استاندارد رسید و کیفیت هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس شد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با تأکید بر اینکه با ادامه ورود ریزگردها در ساعت ۲ بامداد امروز (۲۰ شهریور) شاخص کیفیت هوای تهران با آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به ۱۵۸ و شرایط ناسالم برای عموم شهروندان رسید، افزود: ساعت ۴ بامداد، شاخص ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به ۲۱۰ افزایش یافت و در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفت. در ادامه ساعت ۶ صبح این شاخص به بیشترین مقدار خود یعنی عدد ۲۳۲ رسید.

وی با اشاره به روند کاهشی شاخص کیفیت هوای شهر تهران از ساعت ۵ صبح امروز گفت: کیفیت هوای پایتخت ساعت ۷ با شاخص ۱۶۸ در شرایط ناسالم برای عموم شهروندان بود اما با طی روند کاهشی در ساعت ۸ روی عدد ۱۳۲ و ساعت ۹ روی عدد ۱۲۱ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

به گزارش ایسنا این دومین بار طی شهریور است که وزش باد خیلی شدید و خیزش گرد و خاک موجب افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون و آلودگی هوای تهران می‌شود.۴ شهریور آلاینده  ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون و به‌ دنبال آن ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون در هوای شهر تهران روند صعودی به خود گرفت و میانگین شاخص ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون ایستگاه‌های پایتخت با رشدی فزآینده در ساعت یک بامداد ۵ شهریورماه به بیشینه مقدار خود یعنی شاخص ۳۴۰ یا همان شرایط خطرناک رسید.

بیشتر بخوانید:

علت گرد و خاک دیشب در تهران چه بود؟

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برخی ذرات جامد یا مایع در هوا دارای قطری کمتر از ۱۰ میکرون هستند و بر اثر سوزاندن چوب، احتراق ناقص در ترکیبات هیدروکربنی، احتراق سوخت موتورهای دیزل و ...، واحدهای صنعتی، کشاورزی ، جاده‌های آسفالت نشده و فعالیت‌های ساختمان‌سازی و آلاینده‌های غیر گازی ایجاد و منتشر می‌شود. این ذرات به علت ابعاد ریز خود می توانند از سیستم دفاعی مجاری تنفسی عبور کنند.

از جمله اثرات تنفس ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون می‌توان به ابتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و سرطان، کاهش سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری‌ها، از بین رفتن بافت‌های ریه و آسم کودکان اشاره کرد.

 بیشتر بخوانید:

ذرات معلق چه تاثیراتی بر انسان می‌گذارد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha