به گزارش ایسنا، در آتشسوزی ۱۵ فروردین ماه این کارخانه، بخش عمدهای از خط تولید، انبار مواد اولیه و تقریبا بسیاری از تجهیزات موجود دچار حریق شده و تنها بخش تولید یخچالهای صنعتی سالم مانده بود. مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ۱۹ تیرماه سال جاری از بازسازی سالنهای کارخانه الکترواستیل جهت آغاز تولید موقت خبر داده و اعلام کرد قرار بر این است که واحد اصلی الکترواستیل در شهرک صنعتی رضوی مستقر شود.
محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت امروز ۲۶ شهریورماه، در مراسم افتتاح و تولید آزمایشی مجموعه الکترواستیل، اظهار کرد: واقعه آتشسوزی یک واحد صنعتی خوشنام در مشهد که یکی از قطبهای بزرگ تولید لوازم خانگی خصوصا یخچال در کشور است، برای جامعه صنعتی ایران تلخ بود اما همت مجدد، برنامهریزی منسجم و ایمان به خدا موجب شد این واحد بار دیگر توسط سرمایهگذاران راهاندازی شود.
وی افزود: اداره کل صمت استان از روز اول پیگیر این موضوع بود. اداره کل کار در حوزه بیمه بیکاری همراهی کردند و استانداری، معاونت اقتصادی استاندار و تمام جامعه صنعتی در فعالسازی مجدد و اشتغال کارکنان همراهی داشتند که موجب شد این مجموعه ظرف حدود پنج ماه با همه تاخیرهایی که در اجازه کار توسط مجموعههای بیمه و به دلیل نظارت در چند ماه ابتدایی اتفاق افتاد، دوباره راهاندازی شود.
برادران با بیان اینکه این یک تجربه و حرکت نو برای مجموعه الکترواستیل و صنعت استان و کشور است، عنوان کرد: امیدواریم با همراهی و همدلی بتوانیم مجموعهای که از بین رفته را بسازیم. اطمینان دارم مجموعه الکترواستیل به روزهای خوب خود بازخواهد گشت و سهم بازار خود را با کمک مردم حفظ خواهد کرد. امیدواریم در کوتاهمدت بتوانیم وقفه چند ماهه را جبران کنیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشابه این تجربه را در کارخانجات بزرگ جهان نیز شاهد هستیم، شکستهایی که منجر به پیروزیهای بزرگتر شده است. امیدواریم این کار در الکترواستیل بیشتر و قویتر دنبال شود. مالک مجموعه نیز اعلام کردند که متوقف به وضعیت فعلی نیستند و خطوط دیگری را ظرف ماههای آینده راهاندازی خواهند کرد. امیدواریم در ۶ ماه دوم این خطوط جدید به کارخانه اضافه شود.
وی بیان کرد: مجموعه شرکتهای بیمه در حدی که در توانشان بوده این موضوع را دنبال کردند و پرداختیهایی داشتند. درخواست داریم که تعهد خود را به صد در صد موجود برسانند، اما حجم مادی هم از حیث فرصت و هم منابعی که در این مجموعه از بین رفته بیش از ارقامی است که بیان میشود.
حمایت کاغذی بخشهای دولتی از الکترواستیل
در ادامه مجید محمدزاده، مدیرعامل شرکت الکترواستیل اظهار کرد: مبلغ خسارتی که بیمه برآورد کرده بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که با کسر ۱۰ درصد فرانشیز بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان میشود، اما برآورد ما از خسارت بیش از چند هزار میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: تاکنون دو مبلغ ۱۵۰ میلیارد و یک ۵۰ میلیارد تومان توسط بیمه پرداخت شده است. اکنون برای راهاندازی بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. بخشی از کارگران به کار خود برگشتند و بخشی دیگر نیز از مهر ماه مشغول به کار خواهند شد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: بخشهای دولتی تا جایی که امکان داشتند همکاری کردند، اما این همکاری روی کاغذ بوده و در اجرا و عمل اقدامی صورت نگرفته است. بانکها اعلام کردند اعتبار نداریم، صندوق توسعه ملی پاسخ نداده و مصوبات ستاد تسهیل استان و ملی نیز تا این لحظه اجرایی نشده است.
مدیرعامل شرکت الکترواستیل در خصوص زمین شهرک صنعتی شماره ۵ تصریح کرد: برای زمین شهرک صنعتی شماره ۵ براساس تعرفه شرکت شهرکها باید ۱۰ درصد مبلغ زمین را به صورت پیشپرداخت میدادیم که انجام شده و برخلاف آنچه عنوان میشد، زمین اهدایی نبوده است. راهاندازی خطوط جدید در شهرک ۵ اتفاق میافتد و زمان راهاندازی بستگی به همکاری دولت دارد که خط اعتباری بدهند یا نه.
انتهای پیام
نظرات