علی چالهچاله در گفت و گو با ایسنا، با دعوت از سرمایهگذاران برای ورود به حوزه فرآوری محصولات کشاورزی و ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی در استان، اظهار کرد: هماکنون در زمینه فرآوری برخی محصولات شامل واحدهای فرآوری چغندر(احداث واحد سوم تولید قند استان)، گوجه فرنگی، نخود، انواع گوشت(مرغ، ماهی و گوشت قرمز)، زعفران، سیب زمینی، پیاز، گیاهان دارویی، غنی سازی و بسته بندی علوفه، واحدهای بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با استفاده از تکنولوژی نوین و روز دنیا، ایجاد سردخانه های کنترل اتمسفریک و... در استان جای کار داریم.
چالهچاله با بیان اینکه از سرمایهگذاری در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی استقبال میکنیم، اظهار کرد: علاوه بر اولویتهای اعلام شده، هرگونه پیشنهادی از سوی سرمایه گذاران در جهت ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان قابل پذیرش و پیگیری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه از نظر کمی مشکلی از بابت واحدهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی نداریم و تقریبا به اندازه تولیدات سالانه کشاورزی استان که حدود پنج میلیون تن است، ظرفیت فرآوری در استان ایجاد شده، گفت: هم اکنون ظرفیت کل صنایع تبدیلی استان نزدیک پنج میلیون تن است که ۲.۸ میلیون تن زیر نظر جهادکشاورزی و مابقی یعنی نزدیک ۲.۲ میلیون تن دیگر از واحدهای قدیمی هستند که در سنوات قبل از طریق سازمان صمت مجوز گرفتهاند.
وی سپس با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۰ هزار تن به ظرفیت صنایع تبدیلی استان اضافه شده، گفت: این افزایش ظرفیت عمدتا در سه حوزه ذخیرهسازی، بسته بندی و فرآوری در زیر بخشهای مختلف از جمله صنایع مرتبط با محصولات زراعی، باغی و دامی بوده است.
چالهچاله سرمایهگذاری انجام شده در راستای اجرای این طرحها را حدود ۱۵۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حدود ۵۰ میلیارد تومان از این مبلغ تسهیلات بانکی از منابع مختلف بوده و مابقی آورده متقاضیان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: با ایجاد این واحدها شرایط اشتغال برای بیش از ۲۰۰ نفر بطور مستقیم و حدود ۵۰۰ نفر بطور غیر مستقیم فراهم شده است.
چاله چاله یکی از مهمترین طرحهایی که در سال جاری در حوزه صنایع تبدیلی در استان به بهره برداری رسیده را واحد تولید خوراک آماده آبزیان دانست و گفت: این واحد اولین واحد تولیدی استان است که بطور تخصصی در زمینه تولید خوراک آماده انواع آبزیان فعالیت خواهد کرد.
چالهچاله یکی دیگر از این طرحها را واحد تولید سس "حمص" به عنوان اولین واحد تولیدی استان و منطقه غرب عنوان کرد و توضیح داد: مواد اولیه این واحد نخود تولیدی استان است که میتواند در قالب کشت قراردادی تحول عظیمی در توسعه و رونق هر چه بیشتر کشت این محصول در منطقه داشته باشد.
وی در ادامه سهمیه در نظر گرفته شده برای ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در سال جاری در استان را افزایش ۸۰ هزار تنی ظرفیت عنوان کرد و افزود: در شش ماهه اول امسال بیش از ۶۰ درصد این هدفگذاری محقق شده است.
چاله چاله راه اندازی واحدهای راکد، تکمیل ظرفیت واحدهای نیمه فعال، بازسازی و نوسازی واحدهای مستهلک، ایجاد واحدهای جدید با اولویت توسعه زنجیره سرد، ایجاد واحدهای فرآوری سیب زمینی، ایجاد واحدهای فرآوری گوشت مثل طعم دار کردن، پاک کردن و بسته بندی، ایجاد واحدهای فرآوری نخود، فرآوری زعفران، بسته بندی محصولات غذایی نوین، تکمیل واحد فرآوری گوجه فرنگی و... را از اولویتهای توسعه واحدهای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان تا پایان سال اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات