• دوشنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402071711422
  • خبرنگار : 50463

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

عملاً کاری برای توسعه زیرساخت‌های ورزش یزد نشده است

عملاً کاری برای توسعه زیرساخت‌های ورزش یزد نشده است

ایسنا/یزد توسعه زیرساخت‌های ورزشی از جمله ملزومات ورزش قهرمانی است اما بررسی‌ میدانی وضعیت برخی اماکن ورزشی استان یزد حکایت از بی‌توجهی به این حوزه دارد.

مردم یزد در برخی شاخص‌های بیماری‌زا مانند چاقی و کم تحرکی در کشور وضعیت نامطلوبی دارند و بسیاری از بیماریها مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطانها و بیماریهای تنفسی از مهمترین عوامل مرگ و میر مردمان این دیار مهم صنعتی‌ و معدنی کشور است ولی این مردم نجیب به تناسب این شرایط از بسیاری از امکانات در مقایسه با دیگر استانها محروم هستند به عنوان نمونه وضعیت زیرساختهای ورزشی یزد هیچ تناسبی با جایگاه اقتصادی این استان در کشور ندارد بررسی چند مکان ورزشی استان همچون ورزشگاه شهید نصیری که ورزشگاه مادر استان نیز محسوب می‌شود حکایت از ضعف عملکرد و شاید به بیانی صریح‌تر بی‌توجهی به این حوزه دارد.

به دنبال انتشار خبری با عنوان «در توسعه و ساخت زیرساخت‌های ورزشی؛ یزد چند - هیچ از سایر استان‌ها عقب است؟» در تاریخ چهارشنبه پنجم مهر امسال نیز شاهد بازخوردهای فراوانی از سوی کاربران فضای مجازی و جامعه ورزش استان در تایید این عقب ماندگی بودیم ولی با این حال برای تشریح بهتر این وضعیت به سراغ یکی از پیشکسوتان و صاحبنظران ورزش استان رفتیم.

«سید حسین سعیدنامه» قهرمان اسبق دوچرخه‌سواری و عضو فعلی هیات رئیسه فدراسیون دوچرخه‌سواری ایران در گفت‌وگو با ایسنا در این رابطه اظهار کرد: ساخت و توسعه زیرساختهای ورزشی، امروز به موضوع بسیار مهمی برای هر استان تبدیل شده و در آینده قطعاً باید برای توسعه ورزش قهرمانی خود، این زیرساخت‌ها را گسترش دهیم.

وی افزود: متاسفانه یکی از چالش‌های پیش روی ورزش استان‌ بی‌توجه به ساخت یک ورزشگاه جامع و کامل است که البته چندین سال قبل محلی برای ساخت آن یعنی مکان فعلی مجموعه ورزشی نیمه تمام طلاییه در مجاورت کمربندی شهر یزد منظور شد ولی پس از گذشت نزدیک به سه دهه همچنان شاهد بلاتکلیفی این مجموعه بزرگ ورزشی هستیم.

این قهرمان و پیشکسوت دوچرخه‌سواری ایران ادامه داد: اگر بخواهیم سرانه زیرساخت‌های ورزش استان را با استان‌های صنعتی و معدنی همجوار یزد مانند اصفهان و کرمان که حداقل در مرکز استان خود یک ورزشگاه مادر برای فعالیت در اکثر رشته‌های ورزشی دارند، مقایسه کنیم، به معنای واقعی کلمه، در استان یزد کاری انجام نداده‌ایم.

وی با بیان این که یزد بعد از کرمان دومین استان معدنی کشور است اما دومین استان معدنی کشور با توجه به ذخایری که دارد و بهره‌برداری که از آن می‌شود، در این زمینه کاری انجام نداده است، گفت: حتی اگر شهرستانهای معدنی استان مانند اردکان و بافق را نیز با سرچشمه کرمان مقایسه می‌کنیم، اذعان خواهیم کرد که به حقیقت هیچ اقدامی برای ساخت و توسعه زیرساخت‌های ورزشی استان انجام نشده است.

عضو هیات رئیسه فدراسیون دوچرخه سواری کشور گفت: به این موضوع معتقد هستم که مسئولان استان در طی چندین سال گذشته در نظر داشتند که اقداماتی را در این راستا انجام دهند اما برنامه جامع و منظمی برای ساخت و طراحی یک طرح جامع ورزشی چه توسط بخش خصوصی و صنعت و چه در بخش دولتی که متولی آن اداره کل ورزش و جوانان استان است، نداشته‌اند.

وی افزود: یکی از آسیب و ضعف‌های استان معدنی یزد در موضوع زیرساخت‌های ورزشی این است که اگر در دو شهر معدنی استان یعنی بافق و اردکان نیز اقدامی در این راستا انجام شده یا می‌شود، تنها توسط باشگاه محلی آن شهر روی می‌دهد و متاسفانه به دلیل نبود ارتباطات قوی بین تربیت بدنی شهرستان یا حتی استان با آن مجموعه، طرح ساخت این زیرساخت‌ها از سوی آن باشگاه به نحوی تدوین نمی‌شود که این زیرساخت‌ها برای آن شهر ماندگار باشد.

سعیدنامه گفت: امروزه در بسیاری از نقاط جهان شاهد برگزاری مسابقات بین‌المللی به میزبانی شهرهای کوچک هستیم و هر چند گاهاً همان شهر تیمی برای شرکت در آن مسابقه ندارد ولی از زیرساخت‌های مناسب و بزرگی برای میزبانی یک رویداد بین‌المللی در ورزش هستند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان استان از امروز باید به این موضوع فکر کنند که به عنوان مثال در شهرستان‌هایی همچون اردکان و بافق که دو شهر معدنی استان به شمار می‌آیند، زیرساختی را برای آیندگان و ورزش آن شهرستان بسازند نه این که با هزینه‌های هنگفت، تیم‌هایی را با ترکیب بازیکنان غیربومی تشکیل داده و فقط تبلیغات آن را داشته باشند؛ البته مخالف چنین اقداماتی نیستم وی معتقدم که این اقدام باید برای توسعه ورزش قهرمانی استان انجام شود و تیم‌های بزرگ ورزشی هم به این استان سفر کنند اما نگاه هیات مدیره باشگاه‌های ورزشی صنایع و معادن نیز باید به این مطلب باشد که وقتی ذخایر معدنی استان را استخراج می‌کنند، چه چیزی را برای شهر و استان جایگزین می‌کنند؟

وی همچنین به اهمیت تیم‌داری باشگاه‌ها در رده‌های پایه اشاره کرد و گفت: درست است که بعضی از باشگاه‌ها در رده‌های سنی پایه فعال هستند و تیم‌داری می‌کنند اما این یک فرضیه‌ای بیش نیست و این موضوع مطرح است که برای همین فرضیه نیز زیرساخت مناسبی نداریم.

عضو هیات رئیسه فدراسیون دوچرخه‌سواری در خصوص رابطه بین توسعه ورزش قهرمانی و زیر ساخت‌ها نیز، گفت: برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی باید بیش از این کار شود و مدیران ورزشی استان به تقویت زیرساختها توجه ویژه‌ای داشته باشند چرا که نبود زیرساخت‌ها صد درصد در توسعه ورزش قهرمانی تاثیرگذار است.

وی افزود: زمانی که به ورزش قهرمانی به عنوان قله نگاه می‌کنیم، باید از پایه استعدادیابی انجام شود اما زمانی که یک مربی سالن و مجموعه استانداردی ندارد نیز قطعاً نمی‌توان از وی انتظار استعدادیابی و پرورش قهرمان را داشت یا زمانی که یک سالن استاندارد و مدرن نداریم، مردم را به چه طریقی مجاب کنیم که به ورزشگاه‌ها بیایند؟ و حتی زمانی که یک مجتمع ورزشی کامل نداریم از طریقی پیشنهاد میزبانی از مسابقات ملی رشته‌های مختلف ورزشی را بدهیم؟

سعید نامه خاطرنشان کرد: تنها با داشتن این زیرساختها که دامنه قله ورزش قهرمانی است، می‌توانیم آینده ورزش استان را تضمین کنیم والا تا زمانی که ورزشکاران مطرح استان در سالن‌های غیراستانداردی که بیش از 30 سال قدمت دارند، تمرین کنند مگر مصدومیت و خسارت گاهاً جبران‌ناپذیر، عواقبی نصیب ورزش یزد نخواهد شد.

وی عنوان کرد: بعضی از مسئولین گاها برای فرار رو به جلو، از پاسخگویی به کم‌کاری‌های انجام شده در این حوزه، با طرح یک سوال با این موضوع که یزد تیمی در یک رشته ورزشی همانند فوتبال در لیگ برتر ندارد تا استادیوم استانداردی داشته باشد! را مطرح می‌کنند که این نوع پاسخگویی از تنها یک فرار رو به جلو برای عدم پاسخگویی است و در جواب باید به آنها گفت که چرا ورزشگاه شهید نصیری نباید به سطحی برسد که میزبان مسابقات ملی و مسابقاتی که در زمین‌های بی‌طرف باید انجام شود، باشد؟

سعیدنامه در پایان گفت: باید در بحث زیر ساخت‌ها خیلی بیش از اینها در استان یزد کار شود و در آینده به فکر میزبانی از تیم‌های بزرگ رشته‌های ورزشی مختلف باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha