• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403112820832
  • منبع : پایگاه‌های خبری

عوارض شدید یک مسکن محبوب ایرانی‌ها!

عوارض شدید یک مسکن محبوب ایرانی‌ها!

متخصصان بهداشت و سلامت، از عوارض شدید مسکن پرطرفدار ایبوپروفن می‌گویند و به افراد توصیه می‌کنند از این مسکن تا حد امکان استفاده نکنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرآنلاین، یکی از مسکن‌هایی است که بدون نسخه پزشک در داروخانه‌ها در دسترس بیماران قرار می‌گیرد. بیشتر افرادی که به دردهای التهابی مانند آرتروز مبتلا هستند از این مسکن استفاده می‌کنند. اما برخی از پزشکان و متخصصان از عوارض بسیار شدید این دارو گفته و مصرف طولانی‌مدت این دارو را پرخطر می‌دانند.

دکتر جرارد سینوویچ که در کلینیکی در بریتانیا کار می‌کند می‌گوید، این مسکن خطر بیماری‌های قلبی را دو برابر افزایش می‌دهد و فشار خون را به‌طور متوسط دو تا سه واحد بالاتر می‌برد.

همچنین دکتر لیلا هانبک که داروساز است، برخی از رایج‌ترین عوارض مسکن ایبوپروفن را زخم معده، صدمه به عملکرد کلیه و بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌داند. متخصصان دیگر هم از عوارض این مسکن به بیماران خود هشدار داده‌اند.

ایبوپروفن، به گروهی از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی تعلق دارد که جلوی تولید ماده شیمیایی پروستاگلاندین را که موجب درد و التهاب در سراسر بدن می‌شود می‌گیرد و درد را آرام می‌کند. اما این نوع داروها فشار خون را افزایش داده و در موارد شدیدتر موجب خونریزی داخلی می‌شود.

عوارض مسکن ایبوپروفن و داروهای غیراستروئیدی

اگر داروهای غیراستروئیدی همچون ایبوپروفن به‌طور منظم مصرف شوند، عوارض زیر را از خود به جای می‌گذارند:

نارسایی قلبی: ایبوپروفن با افزایش فشار خون، فرد را در معرض بیماری‌های قلبی‌عروقی و نارسایی قلبی قرار می‌دهد.
التهاب معده: حتی مصرف دوز کم مسکن ایبوپروفن و با تجویز پزشک، این دارو موجب سوزش معده و سوء‌هاضمه می‌شود. مصرف بالای این مسکن، فرد، به‌ویژه افراد بالای ۶۵ سال، را به زخم معده و خونریزی دستگاه گوارش و همچنین اسهال مبتلا می‌کند.
نارسایی کلیوی: ایبوپروفن جریان خون به کلیه‌ها را کاهش داده که با مصرف بیش از حد آن منجر به ایجاد نارسایی کلیوی می‌شود.
نارسایی کبدی: مصرف مسکن ایبوپروفن موجب ترشح بالای آنزیم «آمینوترانسفراز» در کبد می‌شود که در نتیجه سلول‌های کبدی می‌میرند و فرد به بیماری‌ یا نارسایی‌های کبدی مبتلا می‌شود.

برای پیشگیری از عوارض وخیم مسکن ایبوپروفن، بهتر است از این دارو تا حد امکان استفاده نکنید یا فقط با دستور پزشک، آن را برای درمان داروهایتان به‌کار بگیرید.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha