• سه‌شنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402071812411
  • خبرنگار : 50455

تامین ۸۱ درصدی آب مورد نیاز فضای سبز قم از پساب

تامین ۸۱ درصدی آب مورد نیاز فضای سبز قم از پساب

ایسنا/قم مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قم، گفت: سال ۱۳۹۵ بیش از ۴۵ درصد منابع آبی برای آبیاری فضای سبز شهری آب شرب بوده اما اکنون ۱۹ درصد از آب شرب و ۸۱ درصد از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.

پیام جوادیان مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، در نشست خبری همایش ملی "راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر"، که امروز ۱۸ مهرماه در سالن جلسات این سازمان برگزار شد، عنوان کرد: سرانه فضای سبز ۱۳.۵ متر مربع به ازای هر شهروند قمی بوده است؛ در حال حاضر این سرانه به نزدیک ۲۱ متر مربع رسیده است.

وی تاکید کرد: توسعه فضای سبز و افزایش سرانه شهروندی جزء برنامه‌های مهم و راهبردی در شهرداری قم است.

جوادیان با بیان اینکه حدود ۴۰۰ بوستان شهری داریم، تصریح کرد: توسعه فضای سبز در قم مبتنی بر توسعه پایدار و منابع آبی قابل اتکا، خصوصا پساب بوده است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۴ عزم جدی در حوزه جداسازی آب شرب از آبیاری فضای داشتیم، اظهار کرد: استفاده از پساب در دستور کار داریم، سال ۱۳۹۵ بیش از ۴۵ درصد منابع آبی برای آبیاری فضای سبز شهری آب شرب بوده اما اکنون ۱۹ درصد از آب شرب و ۸۱ درصد از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.

جوادیان گفت: با توجه به مطالعات جامعی که صورت گرفته است به این نتیجه رسیدیم که در سال ۱۴۰۰ حدود  ۵.۸ میلیون متر مکعب برای فضای سبز از آب شرب استفاده می‌شود اما این میزان در سال ۱۴۰۱ به رقم ۵.۴ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی افزود: جداسازی آب شرب و منابع آبی برای آبیاری فضای سبز در هیچ شهری در کشور کامل نیست و استفاده از آب شرب به صفر نرسیده است؛ ما در این حوزه عزم جدی داریم.

جوادیان یادآور شد: قم به عنوان دومین شهر بعداز اصفهان تخصیص ۴.۵ میلیون متر مکعب پساب را داریم و خط انتقال پساب به طول ۵ هزار متر از تصفیه خانه جامع تا بوستان رضوان تا پایان سال تکمیل می‌شود.

جوادیان بیان کرد: بعد از دریافت پساب از شرکت آبفا دو مرحله تصفیه با هدف ارتقا بهداشت، استانداردها و مباحث شرعی انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه استفاده از پساب بیمه کردن فضای سبز قم در آینده است، افزود: استفاده از آب چاه‌های شور که غیر قابل شرب است نیز در آبیاری فضای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جوادیان تصریح کرد: توسعه فضای سبز شهر قم از سال ۱۳۹۴ در زمینه استفاده از گونه‌های متنوع و استفاده از متدهای آبیاری علمی بوده است و در همین راستا با مرکز تحقیقات کشاورزی استان دو قرارداد با عنوان شناسایی گونه‌های سازگار با اقلیم قم داریم؛ همچنین از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در حوزه گونه‌های گیاهی متناسب با توان اکولوژیک و بهره‌گیری از سموم غیر شیمیایی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: شهرداری قم دبیرخانه کمیته فضای سبز کلانشهرهای کشور است و این باعث شد از تجربیات استان در حوزه فضای سبز برای دیگر استان‌ها استفاده کنیم لذا اولین همایش ملی راهبردهای توسعه و نگهداری فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر با رویکرد عملی و اجرایی و نه فقط تئوری آغاز کردیم.

جوادیان یادآور شد: برگزاری نمایشگاه از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضای سبز را در حاشیه این همایش خواهیم داشت.

وی معرفی گونه‌های گیاهی سازگار در شرایط خشک و نیمه خشک در فضای سبز؛ تامین، انتقال و توزیع و بهره‌وری آب؛ استفاده از آب‌های نامتعارف در فضای سبز شهری؛ راهکارهای اصلاح خاک‌های شور و قلیا؛ مدیریت کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی در فضای سبز؛ کاربرد ماشین‌آلات و مکانیزاسیون در فضای سبز؛ طراحی منظر و استفاده از المان‌های شهری متناسب با اقلیم؛ استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند در فضای سبز به عنوان محورهای این همایش در نظر گرفته شده است.

جوادیان با بیان اینکه این همایش موفق به اخذ مجوز از پایگاه ISC شده است، اظهار کرد: مقالات برگزیده همایش در سیویلیکا و همچنین  پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) نمایه خواهند شد.

دبیر اجرایی همایش ملی "راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر"، افزود: این همایش در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۵ و ۲۶ مهرماه سال جاری با حضور اعضای هیئت علمی و اساتید برجسته کشور و مدیران عامل سازمان‌های سیما، منظر و فضای سبز کلان‌شهرهای کشور در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه قم برگزار می‌شود.

دریافت ۱۵۱ مقاله در همایش "راهبردهای توسعه فضای سبز در شهرهای حاشیه کویر"

در ادامه این نشست دکتر مسعود ترابی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و دبیر علمی این همایش، عنوان کرد: جمعیت شهرنشینی کشور در سه دهه اخیر چند برابر شده است و یکی از موارد که در زیست شهری باید مورد توجه قرار بگیرد توسعه فضای سبز است.

وی با اشاره به اینکه فضای سبز شهری در روحیه و تعامل شهروندان و رضایت آن ها از مدیریت شهری بسیار تاثیرگذار است، افزود: در حال حاضر بزرگترین چالش کشور کم آبی است و اگر قرار باشد تحول جدی در بحث بهره وری آب داشته باشیم یک همت جمعی را نیاز داریم.

ترابی موضوع کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: سهم قم بین هفت تا هشت میلیون درخت است و لذا یکی از دلایل برگزاری این همایش توسعه درختکاری بوده است.

وی تاکید کرد: مهم ترین علل کمبود آب در کشور عدم توسعه فضای سبز بر اساس توان اکولوژیک بوده است، لذا طرح این مسئله که توسعه فضای سبز باید بر اساس توان اکولوژیک مناطق مختلف کشور باشد یکی از اهداف عمده ما در این همایش است.

ترابی یادآور شد: ۱۵۱ مقاله دریافت کردیم و ۱۴۰ مقاله مرحله داوری را پشت سر گذاشته است که نشان از استقبال فعالین، دانشجویان و اساتید از این همایش دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha