محمد اسدیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به این که خطر فرونشست زمین در کرج را باید جدی گرفت، اظهار کرد: طی چند دهه گذشته بیش از ۴۰ درصد از ذخایر منابع آبهای زیرزمینی کرج استحصال شده که همین خطر فرونشست زمین را چند برابر کرده است.
وی خاطر نشان کرد: وقتی از منابع آبهای زیرزمینی بیش از حد استفاده شود، مسیر حرکت قبلی آب خالی شده و فشاری که به این فضاهای خالی بر اثر گذشت زمان، ساخت و ساز، تردد خودروها و ... می آید باعث فرونشست میشود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تا کنون مطالعات جامعی برای شناسایی نقاطی که با خطر فرونشست زمین مواجه هستند انجام نشده، افزود: واقعیت این است مدیریت پیش از بحران در کشور ما معنای چندانی ندارد و به اهمیت پیشگیری و جلوگیری از وقوع حوادث توجه چندانی نمیشود.
این مسئول توضیح داد: چرا باید حادثهای مثل سیل یا زلزله اتفاق بیفتد و بعد از اینکه خسارات مالی و جانی زیادی متحمل شدیم به فکر راههای پیشگیری از حوادث بعدی باشیم؟
وی افزود: طی دهههای گذشته قناتهایی در شهر کرج فعال بوده که متاسفانه علی رغم پیگیریهای صورت گرفته موفق نشدیم به نقشههای دقیق آنها دسترسی پیدا کنیم.
این عضو شورای شهر کرج تصریح کرد: بدون شک قناتهایی که امروز آب در آنها جریان ندارد، خطری جدی برای وقوع فرونشست در سالهای بعدی محسوب میشوند.
رئیس مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای شهر کرج گفت: شورای شهر آمادگی دارد با همکاری نظام مهندسی کمیته تخصصی برای شناسایی نقاطی که با خطر فرونشست مواجه هستند، تشکیل دهد.
اسدیان ابراز کرد: پس از شناسایی این مناطق باید سازگاری اتخاذ شود تا از بلند مرتبه سازی در این فضاها جلوگیری شود چون در غیر این صورت جان عده زیادی از همشهریان به خطر میافتد.
وی گفت: به دنبال تهیه نقشه خطرپذیری کرج در موضوعاتی مثل سیل، فرونشست و ... هستیم تا با استناد به آن بتوانیم اقدامات لازم را برای پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات