به گزارش ایسنا، «بن ساموئلز» خبرنگار آمریکایی روزنامه هاآرتص که اغلب وقایع مربوط به خاورمیانه را پوشش میدهد، در تحلیلی برای این روزنامه نوشت: «اگرچه جمعیت مسلمانانی که در ایالات متحده زندگی میکنند، ۳.۴۵ میلیون نفر تخمین زده میشود و این رقم کمی بیش از یک درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهد اما این جوامع در ایالتهای کلیدی مثل ویرجینیا، اوهایو، میشیگان، جورجیا و تگزاس گرد هم آمدهاند. اگر این رایدهندگان به هر روشی نظیر رای سفید، عدم حضور و یا رای به شخص دیگری از جو بایدن دوری کنند، در نتایج انتخابات و آینده بایدن نقشی سرنوشتساز ایفا خواهند کرد.»
«جیمز زوگبی» بنیانگذار موسسه عرب آمریکایی که در عرصه سیاست یکی از افراد حامی فلسطین است، گفت: اگر محوری وجود نداشته باشد تا براساس آن موضع کاخ سفید درخصوص نگرانی برای زندگی فلسطینیها و اسرائیلیها متعادل نشود، سطح حمایت از رئیسجمهور برخلاف سال ۲۰۲۰، بسیار دشوار خواهد شد.
«رشیده طلیب» نماینده دموکرات آمریکایی-فلسطینی که نمایندگی جمعیت عرب در ناحیه میشیگان را برعهده دارد، چند روز پیش طی تجمعی علیه جنگ در غزه بیان کرد: جو بایدن به دلیل حمایتش از اسرائیل، احتمالا ایالتهای کلیدی را در انتخابات آتی از دست بدهد. آقای رئیسجمهور، میشیگان ایالت مهمی برای شما است. همانگونه که پنسیلوانیا و جورجیا مهم هستند. آقای رئیسجمهور حدس بزنید که در ادامه چه پیش میآید؟ ما در آینده لحظاتی را که اشک و زاری میکردیم و به کشورمان التماس میکردیم که خشونت را متوقف کند، فراموش نخواهیم کرد.
او در ادامه خاطرنشان کرد که تفاوت کمی میان بایدن و دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق وجود دارد؛ رئیسجمهور سابقی که گفته اگر در انتخابات پیروز شود، ممنوعیت ورود گردشگر از هفت کشور اکثریت مسلمان را تصویب خواهد کرد.
این نماینده آمریکایی-فلسطینی افزود: شهروندان مرا صدا میزنند و میگویند؛ رشیده، رئیسجمهور سابق میخواست ما را ممنوع کند اما این یکی میخواهد ما را بکشد. این مسئله قلب مرا به درد آورده است. آنها تاکید میکنند درحالیکه نسلکشی رخ میدهد، به فردی که یا میخواهد آنها را ممنوع کند و یا مهر سکوت بر لبانشان بزند، رای نخواهند داد.
«ایلهان عمر» نماینده دموکرات آمریکا که بارها سیاستهای این کشور را به باد انتقاد گرفته است، انعکاس صدای رشیده طلیب شد و اظهارات او را به بیانی دیگر تکرار کرد. او که عضو مسلمان و سومالیاییتبار مجلس نمایندگان آمریکا است و از ایالت مینهسوتا به کنگره این کشور راه یافته، خطاب به جو بایدن گفت: انسانیت شما کجا رفته؟ چطور میشود یک رئیسجمهور نسبت به آزادی گروگانها اظهار نظر کند اما درباره آمریکاییهای گرفتار در غزه سخنی به میان نیاورد؟ و نگوید که میخواهم صدها آمریکایی گرفتار در غزه را نجات دهم؟
وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر تخمین زده که بیش از ۶۰۰ آمریکایی در نوار غزه گرفتار شدهاند و حماس اجازه نمیدهد آنها از طریق گذرگاه رفح با مصر عبور کنند.
درحالیکه جوامع عرب و مسلمان از رویکرد جو بایدن خشمگین هستند و بر روی این مسئله متمرکز شدهاند اما دیگران هشدار میدهند که این جوامع از یک موضوع غافل هستند؛ و آن موضوع این است که اگر دونالد ترامپ به قدرت بازگردد، چقدر همه چیز میتواند بدتر شود.
«وجاهت علی» نویسنده و خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: من متوجه ناامیدی و خشم مسلمانان و جوامع عرب نسبت به حمایت دولت بایدن از اسرائیل هستم اما رای دادن به شخص سوم، یا نشستن و رای دادن به ترامپ کارساز نیست. با روی کار آمدن یک دولت جمهوریخواه، همه موضوعات به خصوص این مسئله بدتر خواهد شد.
طبق گزارش پایگاه خبری هافپست، گروهی متشکل از حدود ۳۰ تن از رهبران و فعالان عربی-آمریکایی در تاریخ ۱۶ اکتبر طی رویدادی در شهر دیربورن واقع در ایالت میشیگان گرد هم آمدند تا در مورد چگونگی واکنش به بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی بحث کنند.
این فعالان در این نشست خشم خود را نسبت به رویکرد جو بایدن که طرفدار و حامی رژیم صهیونیستی است، ابراز کردند. آنها از بایدن خواستند تا علیه این رژیم فشاری را برای رسیدن به آتشبس اعمال کند تا به حملات صهیونیستی علیه غزه پایان داده شود. آنها توافق کردند که در صورت ادامه این رویکرد، در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا به جو بایدن رای نخواهند داد.
«شیلبی طلحمی» استاد سیاست و متخصص افکار عمومی در دانشگاه مریلند گفت: رویکرد مغرضانه جو بایدن با جایگاه کلی دموکراتها مطابقت ندارد. مردم از او نمیخواهند که اصطلاح «جنایت جنگی» را استفاده کند، مردم از او میخواهند واژه «خویشتنداری» را به کار بگیرد. در میان این مشکلات، تصمیم اسرائیل برای قطع آب، برق، غذا و سوخت در غزه و بیثباتی وضعیت شهروندان آمریکایی در غزه خشم ما را برانیگخته است.
البته بیشتر خشم و نارضایتی در جامعه مسلمانان فقط به خاطر حملات رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت آمریکا از این رژیم نیست، بلکه اسلامهراسی و نژادپرستی هم جزو موارد دیگری است که از تاریخ هفتم اکبتر (۱۵ مهر) همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی در سرتاسر آمریکا حس میشود.
انتهای پیام
نظرات